Isınma konusu ozellikle boyle guclu bir işlemci icin masaustu sistemlerde sıvı soğutmalarda aldığımız derecelerde geziyor. Testlerde 70-75 derece arası bir işlemci sıcaklığı aldım. Ekran kartı icin aynı durum yok fakat 85 dereceden ustunu gormedim. Kasa kalitesi aynı serideki laptoplarla aynı sadece icindeki sistemler farklı. Seriden en buyuk farkı 17.3 inchlik 4K QUAD HD 120 Hz ekran mevcut.
Pozitif Yanları
Gorsel olarak cihaz uzay gemisini andırıyor. RGB detayları gayet hoş. Full+full yukte cihazın ısınması ve fan sesleri gayet normal hatta sesli ortamda duymayabilirsiniz bile. Ekran diğer modellere gore sonunda 4K QUAD HD bir panel kullanmışlar ve ustune ustluk 120HZ Intel mobil işlemci klasmanında ben en iyisiyim diyen bir işlemci yapmış 4K Cozunurluklu oyunlarda gram takılma ve fps duşmesi yok enerji tuketimi duşuk. 60+ FPS alınabiliyor. Enerji tasarufu modunda verimlilik cekirdekleri pil omrunu aşırı uzatıyor. Intel Thread Director teknolojisi gayet stabil alt+tab atıldığında bile gucu ona gore iletiyor. Intel chipsetlerin PCIe 5 teknolojisi M2 SSD'ler ile birleştiğinde dosya transfer hızı gercekten muazzam. Intel Killer Network ve Wİ-Fİ 6 teknolojisi harika kablosuz bağlantı uzerinden 1 gigabit hız stabil bir şekilde alınabiliyor. Negatif Yanları
Cok guclu ve performanslı olsa da boyle bir cihaz taşımak icin ağır kalıyor. RGB stick bir sure sonra goz yorabiliyor. Mouse pad bu serinini hepsinde kucuk ve hissiyat olarak kotu. Windows 10 yuklemek istersek gene driver sıkıntısı cekiyoruz. Full performans modunu her turlu fişe takılı kullanmamız gerekiyor. Pil ile 45 dk tam performans alabiliyoruz. (Gayet normal guce bakınca) Kasa Gorselleri
Teknik Bilgiler
İşlemci: Intel® Core™ i9-12900HK (24M Cache, 3.80 GHz, up to 5.00 GHz) İşletim Sistemi: Windows® 11 Home Advanced Ekran: 17.3" UHD (3840*2160), 120Hz 100% DCI-P3 Chipset: Integrated SoC Ekran Kartı: RTX3080TI, GDDR6 16GB Hafıza: DDR V 32GB (16GB*2, 4800MHz) Hafıza yuvası: 2 Slot Maksimum Hafıza: Max 64GB HDD: 2TB NVMe SSD Depolama Kapasitesi: 2 x M.2 SSD On Kamera: FHD type ([email protected]) Klavye: Per-Key RGB Backlight Keyboard Pil: 4cells , Li-Polymer, 99Whr Guc Adaptoru: 330W adaptor Boyutlar: 397 x 284 x 25.9 mm Ağırlık: 2.9kg Benchmark Testleri
Cinebench R23
Fire Strike
Time Spy
CPU Profile
PassMark
Crystal Disk Mark
Oyun Testleri (Butun Oyunlar 4K Cozunurlukte FULL++ Ayarlarda Denendi)
ARMA 3
Rainbow Six Siege
Cyberpunk 2077
Valorant
PUBG (Steam)
Battlefield V
Apex Legends