P Smart 2019 icin italya uzerinden acılan FUT BETA EMUI 12 surumu icin katılım yaptım. Beta kapandı, yine de merak edenler icin işlemleri yaptığım siteyi bırakıyorum.

Eski Modeller icin EMUI 12 Beta Katılım Rehberi 2 gun once sizlere harika haberlerle gelmiştik. Coğu EMUI 12'yi alması beklenmeyen model, EMUI 12 Beta sureci icin uygun gorulmuştu. Haberi hazırladığımız gun Huawei sunucularında bakım yapılıyordu v ...
www.huaweiailesi.com

2 ay gecti uzerinden, ve hic bir guncelleme belirtisi olmamaya devam ediyordu. Gelen giden yok, ve beta projeler kısmından kalkmıştı bile. Telefonumu bilgisayara bağlayıp HiSuite uygulaması ile guncelleme arattığımda EMUI 12'yi bulmuştu dun, ancak internet bağlantısı yok diye sacma bir hata vererek indirmiyordu. Bugun sabah yine denedim ve guncelleme başladı, hic bir yedek almadan hızlıca gectiğim icin korkular başlamıştı.

Yaklaşık 15-20 dakika sonra guncelleme son buldu, 4.60gb boyutunda bir dosya indiriyor oncesinde.
Telefon yeniden başladı, kuruldu. Acılırken uygulamalar optimize ediliyor diye baya bir bekletti ve sonunda EMUI 12 karşımda duruyordu.

,

Yeni font gibi ve kontrol paneli gibi yeni bir suru ozellik gelmişti, onları da bırakayım sonra eksiler. Aslında baya guzel gorunuyordu sorun yoktu.

ve bildirimler kısmı,

Sonrasında bişey farkettim, telefon ana menude falan baya baya kasıyordu. RAM kullanımı cok ucuk, boşta flaan 700mb ram kalıyordu hic bişey yapmazken telefona. Uygulama iclerinde gezinirken sorun yoktu, yine hızlıydı gayet. Ama ana menude telefon takur tukur takılıyodu, restart attım cozulmedi kafamda işte geri mi donsem şeyleri oluşmuşken telefonu bırakmıştım, bi' 20 dakika gecmiş baktım telefon gayet hızlı calışıyor takılma falan yok. Duzelmiş gibiydi, oyunlarda da pek performans kaybı yaşamadım, ama telefonu yeniden başlattığınızda bi 15-20 dk kendine gelmesi gibi sorunları var. Tam anlamıyla hala optimize edilmiş olduğunu duşunmuyorum, bu guncellemeyi zaten alıp da YT'de falan paylaşan kimse yok, yine de gelirse size bilgi vermek istedim sadece.

Temalar yeni gelen minimalist tasarım, hepsi cok mukemmel bana gore. Sadece minik optimizasyon sorunları cozulmeli, ayrıca Google konusunda da hic bir sıkıntı yaşamadım, telefon hala Android 10 ve tum Google uygulamaları keşfet dahil stabil calışmaya devam ediyor.

Son olarak yenilik meraklısıysanız benim gibi, yedek alıp yukleyin deneyin misler gibi geldiyse. Onun dışında normal kullanıcılar zaten buna katılmamıştır bile, o yuzden pek takılmayın gelmediyse de gelirse de guncellemeyin derim ben sizin icin. Cunku stabil calışabilse de bazen normal bir kullanıcının canını sıkabilecek seviyede takılmalar yaşanıyor.

Son olarak genişletilmiş klasorler gibi yenilikler hakkında, surum isimleri ve bir kac ss daha bırakayım.

Geniş klasorler.

Yazılım guncelleme ekranı.

Cihaz hakkında kısmı.

Ayrıca cihazım Turkiye kayıtlı, onu da belirteyim. Bolgeyi italya yaparak alabildim.
Hic bi şekilde betaya katıldığınız halde alamıyorsanız ayarlardan, sırasıyla My Huawei uzerinden, sonra HiSuite ile kontrol edin. Yine gelmiyorsa, biraz araştırıp e-recovery modu ile guncellemeyi de deneyebilirsiniz.

Okuduğunuz icin teşekkurler, iyi gunler efenim.