HP tarafından piyasaya sunulmuş fiyat performans olarak gorduğum Victus serisinin Intel i5-12500H modeli olan laptop benchmark konusudur. Piyasada ortalama indirimlerle beraber 15-17K fiyat bandında olan bir laptop.

Intel i5-12500H performansı muhteşem acıkcası fiyatının hakkını veriyor. Tekli ve coklu cekirdek performansı harika hibrit mimari teknolojisi farkını ortaya koyuyor ozellikle batarya tasarrufu olarak. Oyunlarda her iki farklı cekirdek tam performansta calışıyor. 12.nesil gucu acıkca ortada. Rekabetci oyunlarda en duşuk gecikme veriliyor.

Kasa tasarımsal olarak şık gozukuyor. Isınma problemi cok az testlerde 10-15 dk boyunca 87 dereceyi gectiğini cok gormedim. Fanlar sessiz calışıyor kafa utulemeyen cinsten kısaca.

Tek eksi olarak gorduğum ozellik RTX3050 Ti kullanılması. 3060 modelleri daha iyi performans verecektir.

8 GB olsa da DDR5 teknolojisi sayesinde cok dert yaşamadım oyunlarda 16 GB DDR4 RAM performansı aldım coğu oyunda. Intel'e bu konuda teşekkur etmek gerekli. Ayrıca farklı sitelerde 16 GB DDR5 RAM kullanan modellerde mevcut.
Dış Gorunum

Teknik Ozellikler

İşlemci
Intel® Core™ i5-12500H ( 4.5 GHz'ye kadar Turbo Boost) 12 Cekirdek (4 performans 8 verimlilik cekirdeği) 20 İş parcacığı

Ram

8 GB DDR5 Samsung Ram ( 2 Slot Mevcut )

Harici Ekran Kartı

NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 Ti Laptop GPU ( 4 GB Vram)

Ekran

FHD (1920 x 1080), 144 Hz, IPS Panel 250 Nits

Depolama

512 GB M2 SSD

WI-FI

Intel® Wi-Fi 6E AX211 Yeni Nesil Wifi

Batarya
70 Wh Li-ion polimer pil

Benchmark Testleri

PassMark

Fire Strike

Time Spy

CPU Profile

Crystal Disk Mark

Geek Bench

Oyun Testleri
PUBG ( Orta Ayarlar)

Apex Legends (Orta- Yuksek Ayarlar)

Rainbow Six Siege (Orta- Yuksek Ayarlar)