Evet arkadaşlar,

Bazı arkadaşlar benden ısrarla kasa ici resim isteyince bende bugun SSD'nin yerini değiştiğim gibi inceleme icin fotoğraf cekmeye başladım. Cekimleri az once bitirdim ve direk inceleme acıklamalarına koyuldum

Kısa bir bilgi : Kasa resimlerden kalitesiz gibi duruyor olabilir ama gercekten elle işlem yaptığınızda Xigmatek Assasin Tauro gibi hemen esnemiyor. Esnetip o şekilde bırakmanız icin baya bir efor sarf etmek zorundasınız. Ayrıca on paneli cıkartmak kolay ama geri takmak sokmek kadar kolay değil. Vidaları cok ilginc bir şey ve hemen kayıyorlar.. Birde ondeki 5.25"lik alanı cıkartmak icin on panel i cıkartıp on koruyucuların yandaki centiklerini acmak zorundasınız.

Samsung PL100 netleyememiş coğu fotoğrafı nedense..

Oncelikle kasa ici bir goruntuden başlayalım.

Kasa resimden de anlaşılacağı gibi uzun ekran kartlarına hic bir daralma olmadan direk takabilmemiz icin yeteri kadar geniş. Anakart formu olarak mATX ve ondan kucuk formları desteklemektedir. Ozel bir tane 2.5'lik yuvası var fakat benim anlayamadığım iki adet cıkıntısı var. Bu yuzden SSD'yi ek bir vida tutuyor. Kasa ici kablo yonetimi yok fakat kablolar yeteri kadar uzun ve 3.5"lik yuvanın kenarından cok rahat bir bicimde uzatılıp kasa ici hava sirkulasyonuna engel teşkil etmiyorlar. Benim kasada bir tek molex ucları acıkta kaldı onları da 3.5"lik yuvanın arka tarafında kalan yere bir guzel attığınızda sorun kalmıyor. Sata kablolarını yine 3.5"lik yuvanın icinden gecirip aşağıya doğru yonelttiğimizde ise onlarda ortadan kalkıyorlar.

Back I/O panelin hemen yanında 12 CM'lik mavi bir LED lambaya sahip guzel bir fan duruyor. Bu fanın altında ise 2 adet sıvı soğutma desteği goruyoruz ki bu da fiyatı gayet ucuz olan bir kasa icin cok iyi bir artı yon. İster hazır acık olan delikten ister o deliğin yarısını kapatan parcayı cıkarıp boru gecirmeye musaitler. İlginc bir şekilde Thermaltake PCI yuvalarının o takılan uc kısmını dışarıdan bağlanacak şekilde tasarlamış. Yani kartın iceriye daha cok girmesini istemiş olabilir. Ayrıca PCI yuvalarına 2 adet birbirine vida ile bağlanan parcalar ile de direk sokulmeyi engellemiş ve daha sağlam bir yapı ortaya cıkartmış. En altta ise PSU'nun guc girişi var.

Bu acıdan kablo yonetiminin elle de yapılabildiği goz onune getirilmeli. Tabi ki de şuan molex cıkışlarını kullanmadığım icin altta birikmiş şekilde duruyorlar ama kullanırsam onların kirliliği ortadan kalkacak emin olabilirsiniz.

Burada da ekran kartını cektim. Gigabyte 3x WINDFORCE GTX770'i gozunuz kapalı alabilirsiniz.

Biraz kısa oldu SSD incelemesine gore ama artık ben videolu inceleme yapana kadar bunla yetinirsiniz diye duşunuyorum