Canlar merhaba. Yeni aldığım iPhone 13 cihazının incelemesini sizlerle paylaşacağım. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum cihazı. Goze carpan ozelliklerini soyleyeceğim.

Ekran: 6.1 inc ekran ne cok buyuk, ne de kucuk bir ekran. 1170x2532 (FHD+) piksel OLED ekran son derece kaliteli ve guzel. Ekranda karanlık modla bataryadan tasarruf edebiliyorsunuz. Gozlerinizde aşırı beyaz ışıkla yorulmamış oluyor. Karanlık mod OLED ekran teknolojisinde işe yarayan bir moddur bu arada.

İşlemci: A15 bionic cip dunyanın en iyi mobil işlemcisi olarak tanıtılmıştı. Apple'nin ovunduğu taraf ise işlemcinin bataryaya olan katkısı, gercekten bunu hissedebiliyorsunuz. Yaklaşık 4-5 yıl boyunca işlemciden yana hicbir sıkıntı yaşatmayacağını duşunuyorum.

İşletim sistemi: Şu anda iOS 15 var. iOS 16 ile cihazın daha da guclenip, renkleneceğini duşunuyorum.

Kamera: Kamera konusunda aslında soyleyeceklerim onemli. On kamerasını ozellikle evde cektiğim fotoğraflarda fazla beğenmedim, onu soyleyim, ama dışarıda cektiğim fotoğraflarda arasında dağlar kadar fark var desem yeridir. Sanki iki farklı cihazdan cekilmiş gibi. Evde cektiğim selfielerde sanki pastelleşmiş hissi veriyor fotoğraf, Cin malı cihazlarla cekilmiş gibi, ama farklı ortamlarda bu sorun yok. Arka kamera icin de şunun farkına daha tam varamadım diyebilirim, yuksek verimlilik mi yoksa en uyumlu mod mu daha iyi, daha kaliteli, daha ayrıntılı cekiyor diye, inanın bunun ayrımını şu an daha tam olarak yapamıyorum. Ama muazzam bir arka kamerası var. Video kısmında ise yine aynı şekilde 4K 60 FPS videolar harikalar yaratıyor.

Batarya: 3227 mAh kapasitesinde bir bataryası var. Apple orijinal 20W şarj aleti aldım ve yaklaşık 1 saat 10 dakika civarında %10'dan %100'e ulaştım. Zaten dedikleri gibi 30 dakikada %50-%60 arasına rahat cıkıyor. Ben ilk 1 ayı boyle sosyal medyalarda, YouTube'da ahım şahım vakit ayırarak gecirmedim. Oğretmenim memlekete yeni geldim ve şu anda tercih danışmanlığı surecini yurutuyorum. Onun icin bana rahat 3 gun gidiyor. Yani şu an sadece WhatsApp ve konuşmada vakit geciriyorum, ama şoyle soyleyim A15 bionic cip ile cok rahat 1 tam gun boyunca telefonu dolu dolu kullanabilirsiniz. 20W hızlı şarj desteği de bulunmakta.

Hoparlor: Arkadaşlar bu kısma da yer ayırdım. Gercekten muazzam bir ses kalitesi var. Bass vuruşlarını hissedebiliyorsunuz adeta. Sanki mini bir ses sistemi kurulmuş gibi cihaza.

Genel olarak soyleyeceklerim bunlar. Eğer sorunuz olursa ve kullanımda dikkatimi cektiğim bir durumsa yardımcı olmaya calışırım. Bana maliyeti; 23, 219 TL.
- iPhone 13: 22500 TL.
- Şarj aleti: 369 TL
- Spigen kırılmaz cam: 200 TL
- Şeffaf kılıf: 150 TL.