İlk incelemem olduğundan problemli, eksik bir kısım varsa soyleyebilirsiniz.
Oncelikle kutu ve kutu iceriği:
Kutumuz bu şekilde:
Surprizbozan: Kutu

Kutuyu acınca ilk once faremiz geliyor. Ve farenin ustu kapalı da olsa da HP kutu kapağının ic kısmına sunger yerleştirmiş. Guzel hareket.
Surprizbozan: İc Kutu

Fareyi kaldırınca kitapcıklar ve Omen logosu şeklinde cıkartmalar geliyor biri buyuk biri kucuk.
Surprizbozan: İc kutu2
Onlarında altında karşımıza 7 hazneli bir sunger cıkıyor. Burada faremizin orgulu şarj ve veri kablosu, 2 adet tuş kapağı, 2 adet fare uzerinde gelen cıkarılabilir parmak altlıklarının yerine takılabilecek kapak, 1 adet dişi USB-A'dan dişi Micro USB'ye alıcı uzatıcı (Omen logolu olan) ve farenin alıcısı geliyor.
Surprizbozan: İc Kutu3
Fare tasarımı:
Fare ilk aldığınızda coğu yeri jelatinli geliyor. Siyah ve kaliteli plastik malzemesi elinizin altından kaymıyor. Ayrıca simetrik ve oval tasarıma sahip. Boyutları ise 12,9 X 9,2 X 4,4 CM. RGB aydınlatmalı Omen logosu avuc icinde. Bunun uzerinde avuc ici ile tuşların arasında yukarı doğru ok şeklinde boşluk var. Ve tuşların arasında 2 tane DPI tuşu var. Soldaki azaltıyor, sağdaki arttırıyor ve bunu belirlenmiş ışıklarla belirtiyor (Bu ışıklar yazılım uzerinden değiştirilebiliyor.). DPI tuşlarının onunde ise RGB aydınlatmalı 3 tuşlu tekerleğimiz var. Tekerlekteki kaucuk iyi ve dokunduğunuzda kayıp gitmiyor. Kemikli bir yapısı var. Ne kadar cevirdiğinizi hissediyorsunuz.
On kısımda Micro USB şarj ve veri aktarımı yapabilen bir soket var.
Sağ tarafta 2, sol tarafta kapalı olarak gelen 2 adet programlanabilir tuş var. Bu sol kısımdaki tuşlar kutudan cıkıyor. Fakat Switch yok hicbir tuş icin. Ayrıca bu tuşların mıknatısı fare uzerinde ve tuşlar kapaklarında mıknatısa yapışsın diye vida ile geliyor.
Bu tuşların altındaki skatezli parmaklıklarda kaucuk kaplı ve bu sefer mıknatıslar bu parcaların uzerinde. Farenin altında ise kablosuz şarj kısmı ve acma kapama anahtarı var.
Surprizbozan: Tasarım

Forumlarda farenin sağ ve sol tuşlarında hareketlilik, oynaklıkla alakalı birkac konu gordum ama alırken cok dikkate almadım. Benim faremde de var ama rahatsız olmadım. Ve bu sorun yapısından kaynaklı olduğunu duşunduğum yan tuşlarda da var. Ama dediğim gibi bu beni rahatsız etmedi.
Kutu icerisinden cıkan parmaklık kapakları da bu şekilde mıknatısların boşluklarını kapatıyor:
Surprizbozan: Kapak

Fare teknik bilgileri:
-141 gr ağrılık.
- 11 adet programlanabilir tuş
-100 ila 16.000 DPI.
- 1000 Hz (125Hz, 250Hz, 500Hz, 1000Hz)
- Pixart PAW3335 optik sensor.
- 0,2 ms optik mekanik anahtarlar.
- 3 turlu tutuş icinde ergonomik tasarım.
- Full RGB aydınlatma.
- Qi kablosuz şarj.
- 50 saat pil omru (Batarya boyutu hakkında HP resmi sayfalarında yabancı kaynaklarda bilgi bulamadım, ayrıca TR sayfasında 50 Amerika sayfasında 70 saat pil omru yazmakta.)
Yazılım tarafı:
Bu tarafa başlamadan once şunu acıklayayım bu farede 9 tuş varken kalan 2 tuş tekerleğin sağ ve sol tarafında yani yana ittirerek aktifleştiriyorsunuz tuşu.
Oncelikle fareyi bilgisayara taktığınızda Windows fareyi Omen photon olarak algılamakta ve gidip kendi başına Omen Gaming Hub yazılımı yuklemeye kalkışmakta.
Bu bende mi oldu bilmemekle beraber W11'de değil Windows 10'da oldu bu durum. Kendi kasamda Omen Encoder kullandığımdan zaten yazılım yukluydu. Annemin Windows 10 laptopunda direkt indirme sayfası acıldı ve indirmeye basmadığım halde başlamıştı.
Yazılım ana sayfası.
Ben fareyi ilk taktığımda Firmware guncellemesi indirdi.
Surprizbozan: Firmware
Fare ile ilgili sayfalar
Şarj ve pil durumu sekmesinde tamamen şarj ettiğinizde cok kısa sure icerisinde %60'a iniyor fakat %60'ta takılı kalıyor denebilir. Bu benim şu anda kullandığım Sony kulaklığımda da gecerli. Onun dışında şarj turunuz ve eğer kabloyla bağlantı yaptıysanız kablolu bağlantı ibaresi ile durumunuz gozukmekte.
Surprizbozan: Pil
Aydınlatma sekmeleri
Surprizbozan: ışık
Burada isterseniz kendi animasyonunuzu oluşturabiliyorsunuz, kendi renginizi atayabilir isterseniz sadece DPI icin ışığın yanmasını sağlayabilir ya da tamamen kapayabilirsiniz. 2 yerde farklı şekilde ayarlama yapılabilmesi guzel.
DPI ve dolaylı yoldan pil:
Burada DPI ve Hz ayarı yapıcağınız yerde sectiğiniz DPI'a renk atayabiliyorsunuz. Fare uzerinde tekerlek bu renkleri gosteriyor. Hz 1000'de iken tam şarjda 2400 DPI'da akşamı goremedim ben. 125'e 3600 DPI'da ise 3.5 hafta boyunca hic şarj etmeden kullandım. Bu kullanım sırasında gunde bazen 8 saat bazen ise hic kullanmadığımı belirteyim. Araclardaki karma tuketim gibi.
Surprizbozan: Dpi
Makro kısmı
Burada sol ustten sağ, sol ve her iki tarafın etkin olma durumunu ayarlayabiliyoruz sol el, sağ el gibi. Yazılımda kayıtlı olarak klavye tuşları, fare komutları, Windows kısayolları ve medya komutları geliyor. Bu tablonun sağ altından + ya basarak asıl makro kısmına geciyoruz.
Surprizbozan: Basit Makro
Surprizbozan: ASIL MAKRO
Burada farklı yontemlerle makro oluşturabilmek guzel.
Profil sekmesine herhangi bir sayfada sağ ustteki gamepad simgesine tıklayarak girebilirsiniz. Burada varsayılan profilde oluyorsunuz. Ben Honkai Impact oyunu icin ekstra profil oluşturdum. Program oluşturduğunuz profildeki oyun calışmaya başlayınca otomatik olarak profili değiştiriyor. Ama bu ne yazık ki duzgun olmamış. Logitech'te daha hızlı ve stabil geciyordu. Bu yuzden manuel olarak değiştiriyorum. Cloud Save ozelliği ise yanında bonus. Ayrıca yazılım ile duvar kağıtları da indirebiliyorsunuz.
Eksiler ve artılar:
-Bu fiyat bandında BT olmaması bir eksi.
- 141 gr bir fare icin fazla ağır.
- Boyutları kucuk el yapısına uygun değil.
- Tuşların sabit olmaması.
- 3 kademeli aydınlatma.
- USB-C değil de Micro USB kullanılması.
- Vadettiği şarj omrunu tutturamaması.
+Optik tuş ile 0.2 ms gecikme suresi.
+ 11 tuşu olması.
+ Cok kısıtlıda olsa moduler olması.
+ Guclu aydınlatma.
+ Parmak altı parcaların tıpkı kasayla butunleşik gibi oturup gram yerinde oynamaması.
Yazılım.
Ozet
Şu anda en duşuk 780 olan bir fare icin kısmen para verilebilir bir halde. MediaMarkt'ta ellerinde sadece 2 urun kaldığından 450'ye satılıyordu. Ben 450'ye gorunce bir duraksadım cunku aldığım zamanda en duşuk 1200 TL civarlarındaydı. Hoş ben alınca mağaza ekibi uyanmış olabilir
Dosya Ekleri