Merhaba, bir sure once 13 Pro Max vs 13 Pro adlı bir konu acmıştım, ikisini de deneyimleme şansım oldu. Size bugun aralarında fark ettiğim farkları anlatacağım.

Boyut: iPhone 13 Pro Max ile 13 Pro arasında 0.6 inc boyut farkı var. Bu da gozle gorulebilir derece de fark ediliyor. Eğer kucuk telefondan Pro Max modeline gecerseniz elinize alışması uzun zaman alabilir.

Batarya: 13 Pro Max'in bataryası 2 gunu cıkartabiliyor, 13 Pro ise 1-1.5 gun arası dayanıyor. Eğer fazla telefon kullanmıyor iseniz 13 Pro gayet yeterli olacaktır.

Ağırlık: 13 Pro Max ağırlık konusunda epey bir ağır. Kılıf takıldığında 300 grama kadar cıkıyor. Tek elle kullanıldığında bir sure sonra elinize yorulma yapıyor. 13 Pro ideal bir ağırlıkta fakat onu da uzun sure tek el kullanınca aynı ağrıyı onda da hissediyorsunuz.

Ergonomi: 13 Pro Max ergonomi konusunda pek başarılı değil, 13 Pro ise bu konuda cok başarılı. (tek elle telefon tutma, yazı yazma vs.)

Kamera: 13 Pro Max ve 13 Pro'nun kamerası bildiğim kadarı ile aynı ozellikler sahip fakat 13 Pro Max'in kamerası bana daha akıcı ve canlı geldi.

Sonuc: Eğer batarya, buyuk ekran gibi ozelliklere onemsiyorsanız 13 Pro Max modelini tercih edin. Fakat 13 Pro bana gore 13 serisinin en ergonomik telefonudur.