İlk Kullanım
Oncelikle laptopu teslim aldığımda FreeDOS şeklinde geldiği icin Windows kurmam gerekti lakin kurulum aşamasında SSD gormedi bunun icin bir rehber hazırladım buradan bakabilirsiniz.
Sonrasında laptopun suruculerini kurdum, Windows etkinleştirdim, olu pixel testi yaptım lakin herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Her şey olması gerektiği gibiydi.
Lakin şoyle bir problem ile karşılaştım Lenovo Destek uzerinden laptopu sorguladığımda garantisi 2 ay daha erken başlamış gozukuyordu. Amazon muşteri hizmetleri ile konuştum, Lenovo Destek ile goruşup faturayı iletirseniz duzeltme yaparlar diye bir yanıt aldım. Sonrasında destek ile goruştum, faturayı ilettim garanti tarihini duzeldi.
Gunluk Kullanım
Laptop gunluk kullanımda işlerimi gormeme yeterli oluyor.
Aktif olarak Arduino ve Visual Studio Code kullanıyorum ve herhangi bir problem yaşamadım.
Ekran olarak 120 Hz ve IPS bir ekrana sahip ve gercekten kaliteli olduğunu hissettiriyor lakin guneş altında parlaklığı bir tık yetersiz kalabiliyor.
Evet gelelim bataryaya. Pil suresi gercekten cok az. Aktif kullanımda 1.30 saat gibi bir ekran suresi alıyorum. Gaming laptop olduğu icin normal diyebiliriz alırken bunu goze almanız gerekiyor.
Son olarak fan sesi ve ısınmadan bahsedecek olursak şu ana kadar ısınma sorunu yaşamadım. Fan sesi olarak arada bir fanı calıştırıyor ve hic duyulmayacak kadar az ses cıkıyor.
Sistem Ozellikleri
i5 11300H.
GTX 1650.
8 GB RAM.
512 GB SSD.
İnceleme bu şekildeydi biraz kısa oldu kusura bakmayın, dediğim gibi oyun oynamadığım icin testleri yapamadım. Eğer bir sorunuz olursa bekliyorum iyi Sosyaller dilerim.