Onerdiğim: MSI Alpha 17 B5EEK-018XTR R7-5800H 16 GB 512 GB SSD RX6600M 17.3" Dos Dizustu Bilgisayar Fiyatları ve Ozellikleri
Merhaba

Laptopu Amazon'dan 18.07.22 tarihinde verdim ve 21.07.22 tarihinde elimde ulaştı.
Urunun tasarımını cok beğendim.
Ekran kartı olarak RX 6600M kullanılmış. 8 GB olan ve 3060'a kafa tutan bu ekran kartı bazı oyunlarda RTX 3060'dan fazla performans sağlıyor.
İşlemcisi AMD Ryzen 7 5800H, i7 11800h işlemcisine kafa tutuyor. Verdiğimiz paraya gayet değen bu urunde, AMD işlemci ve ekran kartı arasında iyi bir uyum sağlanmış durumda.
Şu ana kadar sadece GTA 5, Valorant ve Forza Horizon 4 oyunlarına girdim. Elde ettiğim deneyimleri sizlerle paylaşacağım.
Forza Horizon 4'te GPU sıcaklığı ortalama 52, GPU kullanımı ise ortalama 65. orta ayarlarda ortlama 50FPS aldım. RAM'in ise 7, 09GB'sini kullandı. Ekran kartının ise ortalama 2700.
GTA 5'te ise bir suru mod yukledim. Normal ayalarda GPU sıcaklığı ortalama 65, kullanımı ise ortalama 70. FPS ise 144e sabit. RAM'in ise ortalama 10GB'sini kullanıyor. Ekran kartının ise 1,275.
Şimdi gelelim testlerde bilgisayarın iyi olup olmadığını anlamamı sağlayan Valorant'a.
FPS'yi 144e sabitledim ve normal ayarlarda oynuyorum. Sabitlemeden ise GPU 99 kullanımda ortalama 175 FPS'leri buluyor. Fakat ben kullanımdan rahatsız olduğum icin sabitledim. GPU kullanımı ortalama 80, sıcaklığı 58-65 arası.
Bilgisayarı ilk aldığımda ilk Forza Horizon 4'e girdim. Yukarıda bahsettiğim değerleri alınca bilgisayarın kotu olduğundan şuphe ettim. Tam iade yoluna başlayacaktım ki yakın bir donanımcı arkadaşım bana Valorant'ta denememi tavsiye etti. Denedim ve değerleri ona attığımda hicbir sorunun olmadığını soyledi. Kendisine cok teşekkur ediyorum.
Evet, inceleme bu kadardı