Arkadaşlar merhaba başlıktaki urunu 2021 Aralık ayından beri gun icerisinde uzun sure olmak uzere kullanmaktayım. Bu sure icerisinde her turlu ozelliğini deneyebileceğim ortamlarda bulundum. Size yaşadığım tecribeleri ve bu tecrubelerime dayanarak size kulaklığın artılarını ve eksilerini aktaracağım.
● Oncelikle kulaklığın malzeme kalitesinden bahsedelim:
- Kulaklığın dış kısmı tamamen plastik kaplı. Kafanın ust kısmına gelen bant kısmı parlak ve daha puruzsuz bir plastikten yapılma. İc aksamında metal olduğu soyleniyordu fakat ben garantisi bozulmasın diye acmadım.
- Pedler suni deriden. Suni deri sizi rahatsız etmiyor ancak ozellikle bulunduğumuz yaz aylarında kulağınızı terletiyor. Uzun sureli kullanımlarımda pedlerin ustunden ter siliyorum.
● Kulaklık kutunun icinden kendi koruma kılıfıyla cıkıyor. Kılıftan kastım bir canta. Kumaş kaplı fakat icinde sert bir malzeme olduğundan sağlam bir yapıya sahip. Kulaklığı kitaplarla dolu sırt cantama atıp toplu taşımaya binerken kulaklığımı guzel korudu.
● Kulaklık 260gr ağırlığa sahip. Beni hic rahatsız etmedi ancak bazı kullanıcıları rahatsız edebilir.
● Kulaklık ses engelleme modları acıkken 40 saat kullanım suresi sunuyor. Ses engelleme kapalıyken bu rakam 60 saate cıkıyor. Yani gunde 4 saat dışarda kullanırken ses engellemeyi acmak isterseniz 10 gun boyunca tek şarjla kullanabilirsiniz.
● Ses engelleme modları 3 ceşit: Taşıt modu, Acık alan modu, Kapalı alan modu. Bunlardan en etkilisi taşıt modu. Kapalı alan modu biraz daha az engelliyor sesi. Acık alan modu da guzel engelliyor. 3 mod da ismine uygun yerlerde kullanırken problem yaşatmaz. Ancak bu modlarda aşırı bir beklentiniz olmasın. Ses engelleme modlarının amacı var olan rahatsız edici sesi torpuleyip azaltmaktır. Bu ozellik ancak muzikle birleştirilince dışarıdaki sesi duymamanızı sağlar. Ancak otobuslerin motor tarafındaysanız muzikle bile sesi duyarsınız.
Ayrıca sağ kulaklığa birkac saniye dokununca transparan moda geciyor. Dışarının sesini duymak isterseniz bunu kulaklığı cıkarmadan yapabilirsiniz. Kapatmak icin yine aynı şekilde sağ kulağa biraz dokunuyoruz.
● Ses kalitesine gelecek olursak:
-Kulaklık dengeli bir profil serliyor. Ancak kulaklığın ayarını ne kadar değiştirirseniz değiştirin kulağınızı titreten bir bass yakalıyamıyorsunuz. Metal muzik sevdiğimden benim icin problem yaşatmadı. Tizleri guzel, yuksek seste bile patlama yaşamadım.
-Fabrika ayarıyla gelen ekolayzer ayarı cok berbat. Soundcore uygulamasını indirip o uygulama icinden ekolayzer ayarını değiştirirseniz her cihazda o ayarı kullanabilirsiniz kulaklığa kaydediliyor. Ekolayzer hakkında fazla bilgisi olmayan arkadaşlara tavsiyem hazır ayarlardan akustik ayarını secmek. Ses bi anda daha duzgun cıkmaya başlıyor.
● Ses seviyesi %50 ustune cıkınca kulaklık dışarı ses vermeye başlıyor ve bu seviye %60 civarlarına gelince yanınızda oturan biri ne dinlediğinizi soyler bile. Son seviyeyi soylemeye gerek bile duymuyorum. Ses bana %50 altında hep yeterli geldi ama cok yuksek sesli muzik dinliyorsanız aklınızda bulunsun, yanınızdakine konser verebilirsiniz.
● Kulaklığın şarj icin Type-C girişi mevcut. Ayrıca şarjı bitince kullanılabilmesini sağlayan Aux girişi de mevcut. Bu iki kablo da kutu icerisinden cıkıyor. Ancak şuna dikkat etmelisiniz, kulaklığı kabloyla bağlayınca fabrika ekolayzer ayarını kullanıyor ve bu ayar baya boğuk ses vermesine sebep oluyor. Kablolu bicimde muzik icin uygun değil bana gore.
● Kulaklarım biraz buyuktur ona rağmen kulağımı rahat bicimde sarıyor. Bu konuda endişeniz olmasın. Yine de emin olmak icin teknoloji marketlerine gidip kulaklığı deneyebilirsiniz.
●Anker garanti konusunda cok iyi bir firma bana gore. Daha once 22 aylık Q10 kulaklığını garantiye gonderdiğimizde 2 hafta icerisinde bize sıfır kulaklık gonderdiler. Herhangi bir tamir denemesi ya da uzun sureli bekletme olmadı.
●Konuyu artı ve eksi yonleriyle toplayacak olursam:
Artıları:
-Uzun kullanım suresi.
-Ses netliğinde fiyatına gore gayet başarılı.
-Ses engelleme modları ozellikle toplu taşımada cok yararlı.
Eksileri:
-Kulaklık terletiyor. (Cok anormal bir durum değil)
-Bazı dinleyiciler icin yeterli bass seviyesine sahip değil.
-Yuksek seste dışarıya cok ses veriyor.
●Arkadaşlar ben bu kulaklığı aldığımda 680TL olduğundan şu anki fiyat performans durumuna tam netlikte cevap veremem. Ancak benzer fiyattaki 350BT ile aynı fiyat ya da daha ucuzsa kesinlikle bu kulaklığı alın.
Q20 ile zaten karşılaştırmayın cok buyuk seviye farkı var. Q35 ise Q30 ile benzer fakat birkac ozellik eklenmiş hali. Ses kalitesi cok benzer.
Ayrıca bir sorunuz olursa konuya cevap yazdığınızda geri doneceğim.
İnceleme Anker Soundcore Q30 İncelemesi
İncelemeler0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- İnceleme Anker Soundcore Q30 İncelemesi