Merhaba değerli Technopat sakinleri. TTNET'te 1gbitlik paketler acıldı ve başvuru yapıp evime bugun kurulum yapıldı (altyapımın 1 gbit hıza rahat ulaştığını bana ilettiler). Muşteri hizmetlerinin ve teknik tarafın yetersizliğinden kaynaklı olarak daha ilk gunden kotu bir deneyimle acılışı yapmış bulunmaktayım. Eve gelen teknik personel sizin hizmetiniz 100 Mbit değil miydi diye acılışı yaptı. Cunku getirilen modem Router'ı aşırı kotu. Gorsellerde teknik ozelliklerini gorebilirsiniz. 1 gbiti kullanabilmek icin kesinlikle elverişli değil. Gelen modem "Vestel dgw900" lan portları 100Mbit destekliyor. Wi-Fi 5 standardına uygun Max 866 Mbit destekleyen bir router. Muşteri hizmetlerini arayıp durumun duzeltilmesi icin talep actım. Bu başlık altında gelişmeleri paylaşacağım.
İlk olarak kablo bağlantısı ile yaptığım Speedtest sonucum:
Sonrasında Wi-Fi ile yapmış olduğum Speedtest sonucum (testi Wi-Fi 6 destekleyen bir laptopla yaptım):
Gelen modem Router'ın ozellikleri ve gorseli:
Gorulduğu uzere 1 gbit hizmete şu anda TTNET hazır değil. Muşteri hizmetlerine acmış olduğum taleple duzgun bir router gelmesini bekliyorum. Yaşadığım gelişmeleri size aktarmaya devam edeceğim.