Urunumuzu Hepsiburada.com'dan 280 TL'den satın alabilirsiniz. Kargosu oldukca kısa bir surede getiriyor.
Siparişi pazar akşamı verdim. Salı sabahı kapımdaydı.

Urunumuzun 2 adet farklı modeli bulunmakta.

1-) http://www.hepsiburada.com/liste/fe...643_15312_60001663_15321%7d&fh_refview=lister

Bizim incelemesini yaptığımız koltuk yukarıdaki linkteki koltuk. Dikkatinizi ceken ilk şey tasarımı olacaktır.

2-) http://www.hepsiburada.com/liste/fe...643_15312_60001663_15321%7d&fh_refview=lister

Bu koltuk ise 20 TL daha ucuz. Ben neden 20 TL fazla verip kırmızı koltuğu alayım diyebilirsiniz.
Cevap : 20 TL pahalı olan koltuğun kollukları acılıp kapanabiliyor. Ancak 20 TL ucuz olan koltukta boyle bir ozellik yok. Sabit kollar.
280 TL'lik kırmızı renkli koltuğu almanızı oneririm.

Evet iki koltuk arasındaki farkı anlattıktan sonra incelememize gecebiliriz.

Koltuğumuz buyuk bir kartonun icerisinde geliyor. Oldukca ağır. Tek başına o kadar da kolay taşınamıyor. 2 kişi olmanızda fayda var.

Urunumuzun kutu iceriğine bakıyoruz demeyeceğim, karton iceriğine bakıyoruz
Resimde gormuş olduğumuz kağıtta, urunle beraber gelen parcalar ve nasıl monte edeceğimiz gayet acık bir bicimde anlatılıyor. Ki zaten kurulumu cok basit.

Buyuk parcalar yerine ufak parcaları gorelim. Zaten hem video hem de resimler ile montaj aşamasından urun incelemesine kadar her şeyi ayrıntılı bir bicimde anlatılıyor.
Bu resmi gostermemdeki amac şu : Urunun vidalarını gorunce tuh dedim. Cunku evde tornavida turu şeyler var. Montajı yapamayacağım dedim.
Ancak vidaların sağ tarafında gorduğunuz 2 adet parcayı da yollamışlar ve kalitesiz değiller. Kurulumu bunlar ile yapıyoruz.
Başka alet veya edevata ihtiyac duymuyoruz.

Resmin en sağ tarafında bulunan 8 adet kapakcık koltuğun metal kısmı ile birebir aynı renkte ve vidaların uzerine kapatılıyor. Bu sadeye goruntu kirliliği engellenmiş oluyor.

Vidaların dışında yukarıda gorduğunuz parcaların dışında

2 adet hareketli kolluk
1 adet sırt kısmı
1 adet oturak kısmı
1 adet oturak kısmının altında bulunan yukseklik ve arkaya yaslanma ayarının bulunduğu parca
5 adet tekerlek
1 adet yıldız şeklindeki ayaklık gelmekte.

Montaj aşamasını aşağı kısımlarda gostereceğim.

İsterseniz urunun olumlu ve olumsuz yonlerinden bahsedelim.

Olumlu Yonleri :

Urunun şahane bir tasarımı var.
Gorunduğunden daha buyuk bir koltuk.
Sırtınızı geri yasladığınızda belinizin boş kalmadığını hissediyorsunuz.
Sırtımız ve malum bolgemizin temas ettiği bolgeler deri değil, gozenekli bir yapı.
Dolayısıyla terleme yapmıyor.
Sadece sırt ve oturak kısmının koşeleri deri. Ortası gozenekli bir yapı.
Tekrar soyleme gereği duyuyorum, tasarımı gercekten cok guzel.
Tek parca halinde sırt kısmını elime alınca işte budur dedim.
Yukseklik ayarı ve geriye doğru salınabilmesi.
Yani ister aşağı-yukarı, ister geri veya ileri hareket edebiliyor. Koltuğun alt kısmında yayın ayarı var. İsterseniz sert oluyor, isterseniz gevşek.
Kolları hareket edebiliyor. Sırt kısmına kadar geri gelebiliyor. Şahane bir ozellik.
Kollarının 4 adet bağlantı noktası var. Bu kollar oturak ve sırt kısmını birbirine kenetliyor.
Zaten parcalar ic ice gececek şekilde dizayn edilmiş. Kesinlikle cok sağlam.
Malzeme kalitesi oldukca iyi. Derisinden dikişlerine, dikişlerinden metal parcalarına kadar hepsi sağlam.
Kısacası insana huzur veriyor. O koltukta oturduğu icin ayrıcalıklı hissediyor kendini.
Gercekten mudur gibi hissettiriyor.

Olumsuz Yonleri :

Urunun sadece sırt kısmı arkaya yaslanıyor olsa guzel olurdu.
Urun geriye yaslanıyor ancak oturak ve sırt kısmı ile birlikte.

Yani surekli 100 derecelik bir acı ile oturuyorsunuz.
Ancak hareketli kolların yanında bu ozelliği eklemek o kadar da kolay olmasa gerek.
Ben bu ozelliğin eksikliğinden oturu hicbir sıkıntı cekmedim.
Gayet rahat bir bicimde oturuyorum. Olsaydı daha iyi olurdu diyorum yani.

Montaj Aşaması :

1-) Koltuğun oturak kısmı ters cevrilir ve amortisor kısmı, 4 adet vida ile sabitlenir.
2-) Kolluk kısmının arka tarafında bulunan vida sıkıştırılır, kontrol edilir. Aksi halde kolluk kısmı cok gevşek olur, sallanır. Fazla guc uygulamadan vidasını sıkarsanız iyi olur.
3-) Oturak kısmını alıp kollukların teki ile birleştiririz. Zaten ic ice gececek bir sistem kullanılmış.
Parcalar yerine oturduktan sonra oturak kısmındaki 2 adet vidası takılır ve plastik kapakları kapatılır.

Sıra geldi sırt kısmı ile birleştirmeye. Koltuk yan yatık şekildeyken sırt kısmı yaklaştırılır. Yine aynı şekilde biraz guc uygulayarak ic ice gecen vida kısımlarına denk getirilir.
Parca yerine oturunca 2 adet vidası ile sıkıştırılır ve kapağı ortulur.
Artık sırt ve oturak kısmının sağ veya sol tarafı birleşmiş olur.

Aynı şeyleri tekrar tekrar yamayalım. Aynı işlemi diğer tarafta da uyguluyoruz. Gormuş olduğunuz gibi koltuğumuzun sır ve oturak kısmı eksiksiz bir bicimde birleşti.

Ve kollarını da acalım. İşte 2. aşamayı kontrol etmeden atlarsanız bu kollar cok sağlam olmaz. Vidası gevşek ise sıkın ki sağlam olsun.

3-) Ayaklık kısmına gectik artık. Oncelikle pistonumuzu alıyoruz ve turuncu kısmı yukarıda kalacak şekilde yıldız ayaklığımızın ortasına geciriyoruz. Biraz bastırıyoruz ki yerine otursun.Pistonu oturturken sadece itmeniz yeterli, vida tarzı bir şeye ihtiyac duymayacaksınız.

Daha sonra 5 adet tekerliği yıldız ayaklık ile birleştireceğim. Aynı şekilde vidaya ihtiyac duymuyorsunuz.
Tek yapmanız gereken tekerleklerin uc kısmını yıldız ayaklığa dayayıp ittirmek. 5-10 kiloluk bir guc uygulayınca tekerlekler yerine oturuyor.

Bu işlemlerden sonra ayaklık kısmı şu hale geliyor :

Piston kısmının gozukmemesi icin plastik kaplamasını takıyoruz. Bu kısım 3 parcadan meydana geliyor. En ustte kucuk parca, bir altında daha buyuğu, en altta ise en buyuğu.
Bu parcayı da takınca tekerlek şu hali alıyor ve montaj neredeyse bitmiş oluyor :

Daha sonra tek yapmanı gereken koltuğu alıp pistonun uzerine koymak ve bastırmak. 10-20 kiloluk bir guc ile bastırın oturak kısmından, daha sonra siz oturun.
Tum bu aşamaları gercekleştirdikten sonra koltuğun son hali bu oluyor :

Şuraya dikkat cekmek istiyorum. Resimlerde gorunduğunden kat kat daha şık duruyor. Aynı oranda da rahat bir koltuk.

Koltuğumuzun arkadan gorunumu, en az onden gorunumu kadar şık...

Ve kollarını acınca ne kadar havalı bir hale geldiğini de goruyorsunuz

Urunun sırt kısmında bulunan gozenekli, ızgaralı yapıya dikkat cekmek istiyorum. Elimde var olan kameralar ile o acıyı yakalayamıyorum.
Urune şıklık katan şey de bu. Gozenekli sunger tarzı yapı cok şık durmasına sebep oluyor. Yakından gorseniz bırakamazsınız koltuğu.

Ve urunun inceleme videosu ile sonlandırıyoruz. Videoda her parcası ayrı ayrı gosteriliyor.