Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık bir aydır kullanmakta olduğum Samsung Galaxy S4 16GB ımın kendimce incelemesini yaptım.
S4 şimdiye kadar memnun kaldığım tek android işletim sistemli telefon olsada geliştirlmesi gerektiğini duşunuyorum.
S4 un artı ve eksileri olarak iki guruba ayırıcak olursam eğer;

ARTILARI
EKSİLERİ1-Şarz suresi daha once kulandığım Apple urunlerine kıyasla daha başarılı.(Yoğun kullanımla 20 saat tabi bu benim kullanımım kişilere gore değişebilir )1-Nekadar Android'den kaynaklıda olsa Samsung bu işe mudehale etmeli bircok uygulama da optimizasyon sıfır(Six guns,Nova3,ModernCombat 4 vs) tabi bunlar duzeltilebilir buraya yazdığım oyunları yukleyip de bakın calışıyor gozlem hatalı gibi algılanmasın bunlar şu an elde ettiğim veriler.2-Ekranı buyuk,net(1920X1080) ve kullanılabilir olcude zira bir Note 3 u kullanmak cok daha zor.2-S4 malzeme yapısından kaynaklı bicimde kırılmaya dayanıklı olsada cizilmek S4 icin cocuk oyuncağı cok yumuşak cisimler bile S4 u kolayca cizebiliyor.3-Başarılı derecede ozelleştirilbilir olması.(Arayuz,simge,menu v.s.)3-Bu ekisiyi Android 4.3 den sonra gelecek guncelleme ile duzelteceklerini umut ederek yazıyorum.16Gb hafızanın 8Gb sini sistem kullanıyor.Hafıza kartına uygulama yuklenememeside cabası olduğu icin kullanıcıya uygulama hafızası sadece 8Gb kalıyor.Yani kartınız 64Gb de olsa muzik resim ve vidyo saklamaktan başka bir işe yaramıyor.4-Diğer cihazlara kıyasla cok kullanılmasada kumanda,hareket algılama,temassız kontrol gibi eğlenceli ozellikleri olması.4-Bu eksiyide 3.maddedeki gibi duzelmesi umuduyla yazıyorum.Uygulamalar arka planda 2Gb lik ram in 1.5 İni kullanıyor ve bu uygulamalır buyuk kısmı silinemeyen durduralamayan Android ve Samsung ile gelen sabit uygulamalar.
5-Bunu araştırmadan tecrubelerimle yazıyorum diğer kullandığım telefonlara gore wifi cekim gucu gercekten yuksek.5-Turkiye ile anlaşamadığı ve patent alamadığı icin normalde 4 cekirdek olup mhz olarak daha yuksek olan ve aslında tum dunyadaki S4 lerde bulunan işlemci yerine Samsungun kendi urettiği 4 + 4 Exynos Octa 5 işlemciyi kullanması nekadar gozle gorulur performans farkı olamasada insanın aklına takılıyor işte.6-Kasasının pilastik olması esneklik kazandırıyor ve benim gibi ayda bir telefon yada ekran kıranları ziyankarlıktan uzaklaştırıyor.6-Ses cıkışı bir amiral gemisi telefon olmasına karşın duşuk orjinal kulaklıkları cok kaliteli değil ve telefonun cıkışıda aman aman yuksek olmadığı icin muzik severleri az da olsa hayal kırıklığına uğratıyor.

Evet arkadaşlar benim goruşlerim bunlar.