Herkese mrb. Eski konularımdan bilenler olur mutlaka. Tedavi surecindeyim. İlk aşılamamı 2018 aralık ayında yaptırdım. Negatifle sonuclandı. Peşinden denedim hemen. 2019 ocakta hamile kaldım 2. aşılamamla. Maalesef embriyo gelişmiyor ve duşuk olacak dedi doktorum. Dediği gibi oldu ve 6+4te duşuk yaptım. Duşuk sonrasında mayıs ayında adetim 2 gun gecikti test yaptım pozitif cıktı. Değerim yukselmedi ve kimyasal gebelik olarak sonlandı. Mayıstan sonra eylule kadar denememize rağmen gebelik oluşmadı. Doktorum tup bebek oncesi ofis histereskopi yapalım dedi. Ağustos ayında histereskopim yapıldı.Eylul ayında tup bebek icin tum hazırlıklarımızı yapıp tedaviye başladık. Tedaviye başladığım 11. gun sonra catlatma iğnem 13. gun opum yapıldı. 14 yumurtam vardı. 9 yumurtam toplanmış, kalan 5 yumurta icin catlatma iğnesi yapıldı. İşlem yapan doktorun başarısızlığına bağlıyorum bu durumu. Normalde pek rastlandık bişey olduğunu duşunmuyorum. Toplanan 9 yumurtada olgun cıktı. Hepsine mikroenjeksiyon yapıldı. 7 tanesi dollendi. 5. gune gitti hepside. 2 embriyonun gelişiminin geriden geldiği soylendi. Bu arada opu sonrası şişkinlik, surekli gaz sancısı, karın ağrısı gibi şikayetlerim oldu. Sıvı birikmesi olmuş. Onemli değil transfere uygunsun denildi. 5 tane blast kalite embriyodan 1 tanesi transfer edildi. Rahim kalınlığının ve embriyo kalitesinin cok iyi olduğu, muhtemelen gebelik oluşacağı soylendi. Tabiki sonucun ne olacağını sadece Allah bilirdi. Transfer sonrası dikkat ettim elimden geldiğince. Ama maalesef kan sonucum negatif. 2 adet sonrası yenisine başlayabiliriz dediler. 3 tane dondurulmuş blastokist embriyom var. İlk adetimi negatif sonucu aldıktan 10 gun sonra oldum. 2. adetim maalesef 45 gun sonra filan oldu. Adetimin 3. gunu ultrasonla bakıldı bi problem gorulmedi. Lucrin diye bi iğne verildi, adetimin 28. gunu yani 21 aralıkta yapıcam. (Normalde 21. gunmuş ama ben 35 gunde 1 adet olduğum icin 28. gunu uygun gordu doktorum.) İğneden sonra 1 hafta icerisinde adet bekleniyormuş. Aralık sonu ocak başı gibi adet olucam, adetimle birlikte estrofem haplara başlıycam. Adetimin 4. gunu kan vericem e2 değerime bakılacak. Adetimin 16. gunude ultrasonla kontrol edilip transfer gunune karar verilecekmiş.
Dondurulmuş transfer olduğu icin tutma ihtimalinin daha yuksek olduğu soyleniyor. İcimde ne iyi ne kotu bi his yok..
Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.
Cok uzun yazdım, cok detaylı yazdım. Okurken sıkılabilirsiniz..

Gecen sene konu acmıştım aşılamalarımda, cok guzel destek olmuştu hem bana hem aynı zamanda aynı tedaviyi olduğum arkadaşlarıma.
Uğurluda gelmişti bi bakıma. İlk kez hamile kalmıştım. Umarım bu topikte şans getirir hem bana hem benim gibi evlat isteyen, bu uğurda cabalayan, emek ve para harcayan herkese. İnşallah bu kez Rabbim nasip etmiştir..
2020 Aralıktan bildiriyorum, Rabbim gonlume gore verdi, bembeyaz, maviş bi oğlum oldu. 2.5 ay bitti bile.. İsteyen dileyen herkese yaşatsın Allahım bu guzel duyguyu. Aynı yollardan gecen, araştıran okuyan bi umut arayan kim varsa hergun dualarımdasınız.