Bu konumda ASUS'un VX238H modelli 23", 1 ms tepki suresine, 2x HDMI ve VGA goruntu yuvalarına sahip, dahili hoparloru de bulunan ve henuz detaylı Turkce incelemesi bulunmayan bu monitor hakkında bilgi ve goruşler bildireceğim. Videolar ve fotoğraflar da olacak. Input lag vb. test sonucları da olacak ve zamanla yeni testler gelecek.
VX238H Nedir?
ASUS'un uretmiş olduğu, genel itibariyle iyi teknik ozelliklere sahip bir monitorudur. 1 ms tepki suresine sahip olan en ucuz monitorlerden de biridir. Piyasada 500-600 TL civarında satılmaktadır.
VX238H Teknik Ozellikleri:

( Daha fazlası icin: Ekran & Projektorler - VX238H )
VX238H Hakkında Genel Bilgi

VX238H Kutu İceriği

VX238H Fotoğrafları

( Daha fazlası icin: Ekran & Projektorler - VX238H )
VX238H Goruntu Modları

VX238H Menu Arayuzu

VX238H Goruş Acısı

VX238H Video ve Oyun İci Goruntuler

VX238H İle Cektiğim Videolar
(Telefon 720p video cekimi yaptığı icin 1080p mevcut değil.)
VX238H Kullanıcı Yorumum
Acıkcası urunu alırken cok şupheye duştum cunku Turkiye'deki yorumlarda pek iyi eleştirilmemiş ve bu insanın kafasında soru işareti bırakıyor. Bu fiyata bu kadar iyi teknik ozelliklere sahip olması da ayrı bir soru işareti bırakmıştı fakat urun geldiğinde kalitesini hissettirmişti. 1 ms saniye tepki suresine sahip bir monitor ve 80.000.000:1 kontrast oranına sahip. 2 adet HDMI ve bir adet VGA goruntu yuvası var. Kutudan ise DVI to HDMI ve VGA to VGA goruntu kablosu cıkıyor. HDMI cıkmamasını urune eksi puan olarak veriyorum. Turkce menu arayuzune de sahip bu urun gunluk kullanımda ve oyunlarda kullanıcı tatmin edici bir kaliteye sahip. Tek tuşla 6 goruntu modu arasında geciş yapılması da ayrı bir avantaj. Detaylı menu ve kullanım ayarları da bir artı puan. İş kullanımı icin ise QuickFit Virtual Scale desteği de mevcut fakat bu konuda teknik bir bilgiye sahip olmadığım icin yorum yapamayacağım. Malzeme kalitesi olarak tatmin edici bir materyale sahip. Menu tuşlarının aşağıda olması eksi olarak duşunulebilir cunku hangi tuşun hangi buton olduğuna bakmak icin ikonlara bakıp da basıyorsun. Ayağı genel itibariyle iyi fakat masayı yuksek seviye salladığınızda bir sarsılma olabiliyor. Aşağı ve yukarı eğebilme imkanı da gunluk kullanım icin yeterli. %70 parlaklık ve %80 kontrast oranında gozu uzun vadede yorabilir. %80 geri donuşebilen maddeden uretilen bu urun tam bir cevre dostu ve kullanım esnasında sadece 34 W guc harcıyor. Guc tasarrufu ve kapalı olması esnasındayken ise sadece 0.5 W guc tuketiyor.
Spor ve simulasyon oyunları oynayan biri olarak bir eksisini gormedim. FPS oyunlarında da denedim ve dikkat ceken bir ghosting'e rastlamadım. S-Link SLX-308 HDMI v1.4 ile kullanıyorum ve 1.4 sorunu da gormedim.
VX238H Urununun Artıları ve Eksileri
+80.000.000:1 kontrast oranı
+1 ms tepki suresi
+23" ekran boyutu
+1.5 cm kalınlık
+Turkce menu
+Tek tuşla 6 farklı goruntu modu arasında geciş imkanı
+Hafif ve şık tasarım
+%80 geri donuşum ve 30 W guc tuketimi
+2x HDMI ve 1x VGA goruntu yuvası
+Dahili Hoparlor
+Rahatsız etmeyecek seviyede ışık sızması olması
+Input lag değerinin duşuk olması
-Masayı orta şiddette sallamada hafif sarsıntı
-En yuksek parlaklık ve kontrasttayken uzun sureli kullanımda gozu yoruyor
-Kutuda HDMI to HDMI kablosu yerine DVI to HDMI ve VGA to VGA cıkması
-Menu tuş panelinin altta olması
-Beyaz modelinin 100 TL daha pahalı olması
-Cercevesi AOC'nin urunleri gibi biraz daha ince olabilirdi.
VX238H Urununu Derecelendirmesi (10 uzerinden)
Malzeme kalitesi: 8
Teknik ozellikler: 9
Kutu iceriği: 8
Oyun performansı: 8
Menu Arayuzu: 9
VX238H Adlı Urunu Tavsiye Ediyor Musunuz?
Evet tavsiye ediyorum. Tamamiyle F/P urunu olduğunu ve orta seviye kullanıcıları tatmin edeceğini umuyorum.
*İstediğiniz oyun ici video, test vb. şeyleri tavsiye edin ve konuya ekleyeyim.