Merhaba arkadaşlar bugun elime geldi Lenovo V580c . İlk olarak ozelliklerini soylemek istiyorum.

İntel i5 3230m İşlemci 2.6 GHZ T.BOOST 3.2 GHZ 6 GB DDR3 1600 MHZ ram Nvida 740m 64 bit Ekran kartı 1 TB HDD
Evet beyler. Laptop'un dış gorunuşu gercekten cok şık . 2 adet USB 3.0 2 adet USB 2.0 var, DVD RW var. Kulaklık cıkışı var ama mikrofon cıkışı yok, kendinden mikrofonu var. Batarya Gomulu değil. Kasa kalitesi sağlam. Ekranın arkası metal ama laptop'un icini tam cozemedim iyi bir malzeme olduğu belli. Ekran kalitesi gayet guzel. Ses kalitesi ki en beğendiğim nokta bu oldu super kalitede olsun super ses de cok fazla yani baya gumbur gumbur işte. Başka laptoplar'da bulamazsınız. Laptop'un icinde driver cd'si cıkmıyor kendi sitesinden her turlu driver'ini bulabilirsiniz. Ben Windows 7 ultimate 64 Bit yukledim. Cok stabil hic bir sorunu yok. Ve en ilginc nokta ise işlemci intel İ5 4 Cekirdekli olarak gozukuyor şaşırdım gercekten. Ben cift cekirdekli diye biliyordum (Z500 ve Z580 'de cift cekirdek) ama bu 4 cekirdekliymiş ki buda bir artı. Oyun denedim ama elimde fifa 11 vardı ultra'da aa vsync falan her şey sonuna kadar acık 0 kasmayla oynadım. 1 saat boyunca ve laptop gercekten ısınmadı cok cok az hatta laptop'lar ısı ufler ama bildiğin soğuk ufluyor. Yarın ise mafia 2 ' yi yukleyeceğim onunda sonuclarını paylaşırım. Oyunlar biraz eski cok iyi bir sistem istemeyen oyunlar ama bf3 12 gb şuan indiremem 1 ay icinde indireceğim. Bu lenevolar'da fn+f1 gibi şeyler oluyordu ya bu modelde oyle bir şey yok. F1 f2 gıbı tuşlar normal calışıyor. Diğer işlevler parlaklık gibi fn+f1 gibi calışıyor. Wifi'i az cekiyomuş z500-z580 modelinde ama bunda oyle bir sorun yok maşallah cok iyi cekiyor. Modeme 6-8 metre uzaklıkta 5 cekiyor. PC'yi 1400 TL'ye aldım ve bu fiyata eşi benzeri bulunmaz. Alacaklar icin oneririm oyun oynamayanlar icin kesinlikle oneririm. Diğer oyunların sonuclarını yakında paylaşacağım.

Ekran kartının 64 bit olması onemli değil. 64 biti 64 şeritli bir yol duşun ve 128 bitte 128 şeritli bir yol ama 128 şeritlide arabalar(veriler) 800 mhz hızla gidiyor ama 64 bit şeritlide arabalar(veriler) 1000 mhz hızla gidiyor hangisi daha hızlı olur sence ? 740m 64 bit modelinde ise Grafik saati 1000 mhz Bellek veri hızı 1800 mhz Cuda cekirdeği 384 ve gayet iyi bir ekran kartı