Stray Detaylı İnceleme

Merhaba,
Bugun Stray oyununa bir inceleme yapacağım.
5 Başlık altında inceleyeceğim.

Hikaye, Yan Gorevler ve Grafikler
Hikaye kısmında oldukca tatmin edici olan Stray oyunu evrenin uzerine duşunulmuş ve alışa gelmedik, derin ve bir o kadar da surukleyici bir senaryo sunuyor. Grafiklerinin iyi ve gercekci olması sayesinde de cok guzel manzaralar ortaya cıkabiliyor. Onemli unsurlardan biri de Stray'de yaşayan bir şehir olduğunu hissedebiliyorsunuz ve bir cok robotla etkileşime girebilmek de cabası. Yan aktiviteler ise guzel tasarlanmasıyla birlikte oyuna derinlik katıyor.

Genel olarak bu başlığın değerlendirmesi
Hikaye (Derin) : 10/9
Yan Gorevler (Guzel dizayn edilmiş) : 10/8
Grafikler (Şahane) : 10/9

Mekanikler, Sinematikler ve Muzikler
Klavye mekanikleri genel anlamda rahat olsa da bazen zıplayacağınız yerlere zıplamak icin gorunen zıplama simgesi gorulmuyor ve detaylıca sağ sol yapmanız gerekebiliyor bunun yanında kamera acıları bazen sacmalıyor. Bir kac kucuk şeyle daha karşılaştım bir tık rahatsız etti ama oyun zevkimi bozmadı. Sinematikler konusunda acılar iyi ve sinematik anlatım konusunda da başarılı. Kucuk bir not ekleyeyim Stray gercekten yuksek butceli bir oyun gibi hissetiriyor. BlueTwelve Studio oyunun ustesinden iyi gelmiş. Muzikler yerinde ve moda sokuyor. Hatta bir koşede gitar calan bir robota muzik notaları verip muzik caldırabiliyordunuz boyle kucuk guzel detaylar var oyunda.

Genel olarak bu başlığın değerlendirmesi
Mekanikler (Cok olmasa da sorunları var) : 10/7
Sinematikler (Başarılı) : 10/8
Muzikler (Moda sokuyor) : 10/8

Fiyatına değer mi ?
Oyun suresi icin fazla. İndirim beklemek en iyisi.
Fiyat (Oyun suresine gore fazla) :10/6

Kac Saat ?
Oyunu yaklaşık 5 saatte bitirdim ama geze geze oynarsanız 7 saate kadar ulaşabilirsiniz diye duşunuyorum.

Duşuncelerim.
Oyun beklentimin cok ustunde cıktı ve şaşırttı. Evrenini detaylı tasarlamaları keyifli bir deneyim yaşatıyor.
Grafikler muazzam gozukuyor ve animasyonlar gercekci tasarlanmış buyuk ihtimalle gercek kediler uzerinde calışmışlar.
Şunu da ekleyeyim incelemede bazı yerlerde eşya verme, etkileşime girme ve konuşma hakkında bahsettim.
Bir kedi bunları nasıl yapabiliyor demeyin kedinin sırtında taşıdığı kucuk bir robot var o bunları yapıyor.
Son olarak Alt tuşu ile miyavlanabiliyor .

Genel Puan

10/7,85

İlk incelemem hatalarım varsa kusura bakmayınız.
Oyun hakkında sorularınızı sorabilirsiniz.
İyi oyunlar.