Herkese merhabalar. Xbox Series S konsolu satın aldıktan 2.5 ay gectiği icin artık bir inceleme yapayım dedim. Ayrıca PS4 Pro ile karşılaştırmasını da yapacağım.

KONTROLCU:

Kontrolcu olarak neredeyse 8.jenerasyon kollardan cok bir farkı olmadığını soyleyenler vardır. Haklılar ancak yine de farklar var.
+Tırtıklı bir yapı olduğundan elle daha rahat tutulan ve elden kaymayan bir yapıya sahip olmuş.
+Eski nesilde Micro-USB kablosu kullanılmasına rağmen yine bu nesil de Type-C giriş kullanılmış.
+Microsoft tarafı gecikmeyi azalttıklarını soyluyor.
+LB ve RB tuşlarının daha rahat kullanıldığı soyleniyor.
- Eski nesillerde olduğu gibi ne yazık ki batarya ile gelmiyor, ekstra batarya alabilir ya da AA pil ile kullanabilirsiniz.
-PS5 kolunda bulunan teknolojilere rağmen ne yazık ki cok geride Xbox kolları.

GORUNTU:

Konsolun goruntu desteği 4K'ya kadar olmasına rağmen daha cok 1080p ve 1440p oyunculuk icin geliştirilen bir konsol.
- Xbox One X'e gore 2 tflops az olmasına rağmen hızı ve fiyatı bunu unutturabiliyor.
+Goruntu konusuna girmişken soylemekte fayda var konsol bazı oyunlarda 120FPS destekliyor.

UYUMLULUK:

Konsolda belli oyunlarda klavye ve mouse desteği bulunmakta. Ancak bunları sadece belli oyunlarda kullanabiliyorsunuz. Şuradan oğrenebilirsiniz:

All Xbox Games With Mouse & Keyboard Support The latest keyboard & mouse list for Xbox One, Series X, Series S
www.purexbox.com

DEPOLAMA:

Konsolda bulunan Seagate SSD sayesinde saniyede 2.4GB veri aktarımı yapabiliyor. Cihaz gayet hızlı.
+ Cihazda Quick Resume ozelliği olduğundan bir oyundan bir oyuna 3 saniye gibi kısa surelerde geciş yapabiliyorsunuz.
-512 GB depolama alanına ben 12 oyun sığdırabildim ama AAA oyunlar yukleyecekseniz max 7-8 oyun yukleyebilirsiniz.
-Arttırmak isterseniz HDD kullanabilirsiniz ancak X/S ozel geliştirilen oyunlar HDD uzerinde oynanamıyor. Bu oyunları oynamak icin Seagate Expansion Card almanız lazım.

GAME PASS:

Konsolda bulunan Xbox Game Pass desteği sayesinde aylık 45₺ vererek yaklaşık 300'den fazla oyun oynayabiliyorsunuz. Bunların yaklaşık 80 tanesi ise EA Play oyunları.

AKSESUARLAR:

-Maalesef ki Xbox tarafında aksesuarlarda bir stok sorunu olduğundan dolayı şu anda Xbox aksesuarları cok pahalı fiyatlara satılıyor. PS5 kablosuz kulaklığı Pulse 3D 1.100₺ civarı iken Xbox kablosuz kulaklığı 2.400₺ civarına satılıyor.
-Bu da bizi daha cok yan sanayi urunlere ya da kendi yaptığımız alternatiflere yonlendiriyor.
-Cihazda bluetooth bulunmaması da bir eksi.

TAŞINABİLİRLİK:

+Coğu sayfada yazmamasına rağmen cihaz 1900 gram. Bu konuda şahsi saygımı kazandı.

GERİYE UYUMLULUK:

+Cihazda Xbox 360 ve Xbox One gibi eski konsolların oyunlarına erişmek ve bunları oynamak mumkun.

GELECEK OYUNLAR:

+Microsoft'un Activision Blizzard alımı sonucunda yıl sonuna doğru Call Of Duty oyunlarının Game Pass'e ekleneceği duşunuluyor.
+Gelecek sene 3 tane Xbox Exclusive oyunu cıkacak. Bunlar Redfall, Starfield ve Forza Motorsport 7.
+Xbox'a gelecek Exclusive oyunlar geldiği ilk gun Game Pass'e eklenecek.

PS4 Pro ile karşılaştırma:

+Playstation cihazlarına 2 ay once eklenen PS Plus sistemi ile yaklaşık 100-150 tane oyunu oynayabiliyorsunuz 50₺'ye.
+Donanım olarak cok bir farkları yok. PS4 Pro 4K oyun oynatabiliyor ancak yavaş ve fan sesi olduğu soyleniyor. Series S ise SSD'ye sahip ve fan sesi yok.

Burada kararı siz vereceksiniz. Bana kalırsa 6 sene once cıkan bir cihaza para vermek mantıksız. Zaten 2023'den itibaren ozel oyun cıkmayacakmış PS4'e. Eğer ki eski exc. oyunları oynamak istiyorsanız ve bu sizin icin cok şey ifade ediyorsa PS4 Pro alın, sonra satıp Xbox alabilirsiniz. Ancak bana kalırsa gelecek Xbox'ta.

Soracağınız sorular varsa buyurun yazın. Eleştirilere acığım, ilk incelemem