İlk defa inceleme yapacağım icin eksikler olursa affola. Sistemi tam 2 ay once aldım farklı sitelerden aynı gun satın aldım. Elimden geldiğince performans ve benchmark testlerini eklerim. Oyun testlerini zamanla fırsat buldukca ekleyeceğim, denememi istediğiniz farklı oyunlar varsa yazabilirsiniz varsa elimde indirip FPS testini yaparım en kısa surede.
Sistem;
XFX RX 6700 XT SWFT 12 GB. Bu kartı aldığımda soğutma olarak kotu olduğunu soyleyip biraz daha ekle MERC al veya ASUS al vs. dendi ama hem fiyatının uygunluğu hem de daha once 6600 XT SWFT kullanıp memnun olduğum icin aldım ve pişman etmedi fanları otomatik ayardayken 60-65 dereceleri goruyorum şu an en fazla, boş sıcaklığı kasada bulunan fanların etkisiyle bu sıcak havalara rağmen 32-37 aralığında ve fanlar yuk altında değilken calışmıyor. Fiyatı 8500TL.

i5 12400F. Ekran kartını hemen aldığım icin bu kartı 1080p cozunurlukte taşayabilecek uygun fiyatlı işlemci olarak buna karar kıldım i3 12100F tavsiye edildi ama işlemciye yuklenen oyunlar oynadığım icin mantıklı bir tercih olduğunu kullanım değerlerinden hemen anladım. 1080p cozunurlukte bu işlemci ile 6700 XT tam dengeli benim gorduğum kadarıyla. Fiyatı 2999TL.

MSI MAG Mortar B660M Mortar. İlk sistemi topladığımda Amazon Turkiye'den Gigabyte B660M DS3H satın almıştım fiyatının uygun olması sebebiyle fakat kargo suresinin cok uzaması ve bu anakartı 3000TL civarına bulmamla diğerini iptal edip buna karar kıldım biraz da ileride işlemciyi guncellediğimde sağlam, goze hitap eden guzel bir anakart olsun diye duşunerek aldım diyebilirim. Fiyatı 3000TL.

Apacer 2x8 16 GB 3200MHz CL 16 RAM. Hızı ve CL değeri ve uygun fiyatı sebebiyle yine tercih ettim. BIOS uzerinden 3600MHz yaptım fakat CL18 değerine ulaşıyor bu şekilde cok kurcalamadığım icin 3200MHz CL16 ile kullanıyorum memnunum standart bir RAM iste. Fiyatı 1000TL.

2 adet SSD var biri Samsung 860 EVO 500GB, diğeri XPG Adata SX6000 Pro 512 GB M.2 SSD. Her iki SSD'dende memnunum hem oyunlar icin hem gunluk kullanım icin fazlasıyla yeterliler benim icin. Okuma ve yazma değerleri Samsung 860 EVO 540MB/510MB, XPG Adata 2100MB/1420MB. Samsung SSD'yi yaklaşık 1.5 yıl once almıştım fiyatı 410TL, Adata SSD'yi 1 ay once aldım fiyatı 820TL.

ID-Cooling FrostFlow 120mm Sıvı Soğutma. i5 12400F İşlemciyi ilk aldığımda stok soğutucu ile idare eder ileride değiştiririm diye duşunmuştum ama stok soğutucu cok yetersiz 80-85 dereceleri gordum yuklenen oyunlarda. İdarelik bile olsa bakındım ve buna karar kıldım, beraberinde gelen termal macun yok gibiydi yani cok az surebildim ve 2 ay olmasına rağmen kurudu bile bununda etkisini yavaş yavaş gormeye başladım yuk altında değilken 30-35 derecelerde, ağır yuke sokan oyunlarda 55 dereceyi gecmezken şu an 65-70 dereceleri goruyorum. Musait bir zamanda kaliteli bir termal macun surup sonucları yazarım. Sıvı soğutucu LGA 1700 icin gerekli kitle gelmiyor bunu ayrı olarak satın almak gerekliymiş eğer resmi satıcısı olan gelbura uzerinden satın almadıysanız ben HB uzerinden satın aldığım icin ayrı olarak 80TL'ye aldım. Fiyatı 580TL.

Galax Revolution 01 Kasa. Oncelikle kucuk ama havalandırması guzel benim icin iyi yani. Fan coklayıcısı var arka kısma monteli. Kasada 4 adet fan var ben sıvı soğutma taktığım icin egzoz fanı uste koydum. One 360mm, uste 240 ve 280mm sıvı soğutma takılabilir. Fiyatı 1081TL.

XPG Pylon 750W +80 Plus Guc Kaynağı. Fiyatının uygunluğu ve tavsiye uzerine aldım bu sistem icin fazla bile fakat ilk aldığımda ileride sistemi guncellerim duşuncesiyle almıştım bunun dışında fiyatı da uygundu benim icin. Fiyatı 800TL.

Battlefield 2042

Dosya Ekleri 4 (1).jpeg 245,3 KB · Goruntuleme: 73