Oncelikle sonunda forumumuza kavuştuk herkese iyi sosyaller.

Onceki kulaklıklarım ve eksik yonlerinden bahsetmek istiyorum.

Rampage adını K serisi USB ile bağlanan ve sadece kırmızı ışık yayan celik ile guclendirilmiş cok ağır bir kulaklığım oldu. Kulaklığın en guzel yanı bassları fizikseldi ve hissedilebilirdi. Yuksek basslı muziklerde cok iydi ve tabii ki de savaş oyunda ki patlamalarda cok zevkli oluyordu. Ama o kadar ağırdı ki sacımı surekli yıkamaz isem eğer sacım şekil alıyordu ve duzelmiyordu anca duzel oda hafif kulaklığa gectiğimden.

Rampage kulaklığım ne yazık ki bozuldu. Bir sure Frisby kulaklık kullandım şu an piyasa da bulamadım ama FHP-G1475b ile cok yakın ve rezaletti. Ucuz olduğu icin tercih etmiştim ve pişman oldum kuzenlerime hediye ettim ve Corsair tercih ettim.

Corsair HS35: Nereden gordum 2 aylık kullanıcı testini evet HS35 ayrıntılı bir incelemem bulunmaktadır. Ses olarak guzel olsa da, mikrofonu cok kotu arkadaşlar yapısından oturu kulağım da rahat edemedim. Plastik ve gıcırtı sesleri kablo yapısı Rampage gibi bir kulaklğa nazaran bile kotuydu. Yani eğer 13 yaşınız da değilseniz tercih etmeyiniz derim sadece. Ama hakkını yemeyeyim muzik konusunda sesler konusunda guzel bir kulaklık basslar o kadar iyi olmasa da kurtarıyor dizi izlerken vs. dahi sıkılmadım. Ama malzeme kalitesi yok.

Gamepower Kizaru 7.1: Evet geldik koca reise. Mikrofonu iyi diye aldım acıkcası ve iyiydi de kullandım da yayın da actım YouTube'da de kullandım gayet başarılı buldum mikrofununu. Ama sesleri o kadar iyi vermiyor. Muzik dinlersin ama kaba saba bir muzik dinlersin ozellikle JBL'in kaliteli kulak ici kullakşığı ile veya kaliteli başka bir kulaklık kullandı iseniz farkı hemen anlarsınız muzik dinlemek icin alınır mı? Hayır. Yapay basslar vara ama Rampage'nin yanına bile yaklaşamaz Rampage o konu da cok başarılı bir iş cıkarmış durumda. En buyuk eksisi ise kapanmayan RGB ışıkları ayarlanmayan o yandaki ışıklar evde eğer unutursam surekli bir gokkuşağı yanıyor. Ve ağır bir kulaklık rahat saatlerce kullanılabilir ama ağır ve dersi sungeri var. 2 kere kablolama yuzunden servise gitti ve 2 kere kablosu değişti. O kadar kalın ve surekli donen kablosu var ki eğer biraz daha kullansa idim 3. kez servise kulaklık kablosu değişmeye gidecekti. Eğer kablosu orgulu ve hafif bir kulaklık olsaydı bir de muzik konusunda iyi olsaydı satmazdım kesinlikle. Gorunuşu mukemmel ve al benisi yuksek ve duruşu olan bir kulaklıktı. Almak isteyen olursa 1.5 sene kullandım neredeyse artıları ve eksileri ile kulaklık budur.

Gelelim Arctis - 1, neden Arctis 1: Gorunuşu hoşuma gittiğinden sadeliğinden ve yolculukta da kullanabilmenizden telefon ve diğer cihazlara da olan uyumluluğu neredeyse 3 metre olan kablosu ile rahat hareket alanı sağlayan ve hafif bir cihaz. Muzik konusunda Corsair ile yarışırlar ama kazanan kim olur bilmiyorum 2'si de bu konuda kaliteli kulaklıklar.

Yazın sıcağında deri sunger kullanmanın verdiği bunaltıdan havadar bir sungere gecmek hafif bir kulaklığa gecmek ve kizarunun sinir bozucu kablo olaylarından sonra tercihimi SteelSeries'ten kullandım. Arkadaşlarımın da onerisi ile aldım. Oncelikle kulaklığı test ederek almanız sizin icin daha iyi olacaktır.

Dışarıdan bakıldığı zaman cok minimalist bir kulaklık ozellikle onceki kulaklıklarıma nazaran boyle bir kulaklık kullanmak istedim. Tum setime en uyumlusu bu oldu. Siyah bir set ve bunun da siyahlığı ile guzel duruyor.

Kulaklığı boynuna koymak bu cok iyi bir ozellik logitceh de de bulunan bu ozelliğe ilk başta alışamadım ama sonra iyi oluyor kulaklığın bu olay icin tasarlandığı apacık ortada.

Ses: Ses duzeyi yuksek değil ama yeterli 90 DB'ye kadar cıkıyor eğer Windows Sonic kullanırsanız. Basslar guzel, midler ve tizler de gayet yerinde. Muzik dinlemek icin ozellikle alınmaz ama muzik dinlenir film izlenir sarıyor. Ozellikle dinelediğim muzikleri paylaşmak istiyorum en cok farkı aldığım muzikler bunlar oldu.

1:
(arkada gizlenen sesleri SteelSeries cok daha iyi aldı: Gamepower kizaruya nazaran.)

2:
(oncelikle LoL oynamıyorum. Bu şarkıda cok yuksek farklar var. Arkada ki coğu sesi onceden duymamıştım. Zincir sesleri, efektler, insan sesleri, korodaki ince arkadaki sesler. )

3:
( bu şarkı remix olduğundan dolu dolu bir şarkı ve artık daha dolu olduğunu anladım mesela.)

Corsair ile yarışırlar dediğim gibi ama ben SteelSeries'i gorunuşunden ve kullanım rahatlığından daha yuksek malzeme kalitesinden tercih ederim. Şimdi derseniz ben daha cok para katar HS50 alırım o daha iyi olabilir ben kullanmadım bu benim karşılaştırmam ve ben HS35 kullandım.

Mikrofon mevzusu: Gamepower kizaru kadar olmasa da iyi bir mikrofonu var. HS35'deki mikrofon hic hoşuma gitmemişti bunun ondan daha iyi olduğunu acıkca soyleyebilirim. 2 adet mikrofon olan SteelSeries arkadaki sesleri daha da kısık tutuyor ve konuşan kişinin sesini daha iyi alıyor. Jak ile bağlanan bir kulaklık icin bence iyi ve yeterli bir mikrofonu var.

Gonul isterdi kablosuz versiyonunu almak ama 3 metre kablo ile yine iyi bir performans sergiliyor tabii bu 3 metre kablonun yarısı kablo uzatma ve eğer elinizde yoksa 149 TL ek ucret vermeniz gerekiyor. Bu Corsair icinde gecerli.

Bunun yanında yıkanabilir sunger padler, yolculuk esnasında da kullanmak icin cıkarılabilir mikrofon ve 3.5 jak olması. Kapatılabilir mikrofon ve kulaklık ustunden ses ayarlaması bulunmakta o bile kaliteli hissettiriyor.

Bugun sıfırı 698,80 TL'ye bulunabiliyor. Tabi BİM'e gecen sene 350 TL'ye gelmişti.

HS35 539,00 TL, Gamepower Kizaru 560 TL, Frisby 160 TL ve Rampage urunude eskiden 200 TL idi şimdi fiyatı yok 7.1 ve bassları fiziksek olarak olan bir kulaklıktı. Kesinlikle Kizaru'dan daha iyiydi.