Nereden başlayacağımı bilmiyorum ama dış tasarımdan başlıyorum: Gayet sade ve hoş tasarımı var. herhangi bir logo vs bulunmuyor sadece yanda Lenovo etiketi var.

Cihazda 4 bolgeli RGB klavye bulunuyor ve bunu Lenovo Vantage'den istediğiniz profili yaparak kontrol edebiliyorsunuz, FN boşluk ile de profiller arasında geciş yapabilirsiniz.

Cihazın en beğendim yanı soğutması acıkcası, 11300h guclu bir işlemci olmasına rağmen 35W ile geliyor ve muadillerine gore daha az ısınıyor. Witcher 3 Ultra ayarlarda gorduğum en yuksek sıcaklık değeri 75 CPU, 73 GPU oldu. Tek kanal 8 GB RAM artık cidden yetersiz geliyor diyebilirim. İcinden Samsung'un RAM'i cıkıyor, M471A1G44AB0-CWE kodlu. Gorduğum kadarıyla Ideapad'larda genelde SK Hynix ve Samsung RAM bulunuyor zaten, RAM 3200 MHz CL22 değerlerinde.
FPS değerleri:
Cihaz bende 4 aydır olsa da fazla kullanmadım diyebilirim, dikkat ettiğim FPS değerleri şu şekilde.
Witcher 3 Ultra ayarlar 40-45 FPS high ayarlar 50-60 AC Valhalla med ayarlar 60 FPS, higha cekince VRAM zorlanıyor. Valorant en yuksek ayarlar 90 FPS, burada tek kanal RAM'in etkisi cok. Yakuza 0 ultrada ise 70 FPS aldım. Değerler OC yapılmadan 8 GB RAM ile kaydedildi.
Lenovo Vantage hakkında demek istediklerim var, uygulama genel anlamda gayet başarılı fakat tek eksiği var, fan kontrolu. Performans moduna alsanız da fanlarını kendisi kontrol ediyor ve bir şey değişmiyor, anladığım kadarıyla 60 dereceleri gecince yavastan fanları acıyor ve rahatsiz etmeyecek bir ses oluyor. 70'den sonra ise fanları tam olarak acıyor ve rahatsız ediyor, fakat kulaklıkla kullandığım icin beni rahatsız etmedi pek, dışarıda olan biride o fan sesinden o kadar etkilenmez diye duşunuyorum.

Gorselde gorduğunuz gibi, driverlar icin bir kısmı var bir de pil icin olan kısmı kullanışlı bana gore, şarjda kullandığınız zaman gucten %60'a sınırlayıp kullanmanızı oneririm bataryanız daha yavaş olecektir. Alt kısmında ise klavye ayarları ile ilgili kısım var ama orayi yukarıda paylaştım zaten, kısaca fan kontrolu dışında Lenovo Vantage gayet iyi.
Gelelim adaptor sorununa, Ryzen versiyonunda 5600h cok guc cektiği icin duşuşler fazla oluyor, ama ben fazla yaşamadım diyebilirim. Witcher 3'ten ornek vereceğim, 2-3 saatlik bir oynanış sonunda sarjin %6 civarı azaldığını gordum, performansta herhangi bir sıkıntı yaratmıyor o yuzden tasarruf modunda şarjı 60'a kısıtlayip oynasam bile bir sorun olmuyor benim icin. Fakat gunde 10 saat oyun oynuyorsanız adaptoru değiştirmeden tasarruf kipini kullanmayabilirsiniz yuke sokan oyunlarda.
Adaptor değişimi icin forumda bir suru konu bulunmakta ben hala değiştirmedim, fakat 3 gun gibi bir civarda sadece adaptoru gonderirerek cozuluyormuş.
Pil omru: %90 şarjda pil tasarrufu modunda %60 parlaklıkta 1.2 saat sure verdiğini gordum. Intel cidden bu pil omru konusunda başarısız bir de boyle bir batarya olunca ortaya sonuc bu cıkıyor. 5600h modelinde pil omrunu biraz daha iyi alabilirsiniz ama pek bir şey beklemeyin, sonucta 45wh bataryaya sahip.
Panel kalitesine gelecek olursak paneli gercekten giriş seviye modeller arasından en iyisi denebilir, %100 sRGB değeri, 300 nit parlaklikla gayet guzel bir deneyim sunuyor. 3050'si 90W ve cihazın beni genel anlamda tatmin ettiğini soyleyebilirim, cihazın detaylı bilgisi: IdeaPad,IdeaPad Gaming 3 15IHU6,Model:82K100CWTX
Cihazı aldığım yer: https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-gaming-3-15ihu6-intel-core-i5-11300h-8gb-256gb-ssd-1tb-hdd-rtx-3050-freedos-156-fhd-tainabilir-bilgisayar-82k100cwtx-p-HBCV00001VDMED?magaza=BOZDAN+Teknoloji&url_src=and-product-detail