Merhaba!

İlk urun incelemem olacak onun icin eksik bir şey olursa kusura bakmayın mesaj atın guncelleyim.

14.08.2022 Tarihinde 679TL'ye satın aldığım Corsair K55 RGB PRO XT urunu 16.08.2022 tarihinde ulaştı. İtopya uzerinden aldım gorebilirsiniz.

Klavyelerimi uzun sure kullandığım icin bolca araştırma yaptım ve kendim icin uygun olan klavyenin bu olduğunu duşundum. Bu klavyeyi alırken aklımda ki tek soru işareti makrolu bir klavye kullanabilir miyim diye duşunuyordum. İlk defa makrolu bir klavye kullanıyorum ve daha geleli 1 saat olmasına rağmen alıştım diyebilirim.

Kutu iceriği

Gelen kutu 1KG ağırlığına yakındı zaten klavye 900Gram olması gerekiyor. Kutusu uzun ve ince. Her şeyi jelatine sarmışlar. Kutu iceriğinden kullanım klavuzu, garanti belgesi, bilek desteği ve klavye cıkıyor.

Tuş Hissiyatı

Membran
bir klavye. Ama tuş hissiyatı bence cok hoş ve sessiz. Alırken en cok istediğim şey sessiz bir klavye olması yonundeydi.

Işıklandırma

Işıklandırması gayet guzel. Zaten Corsair kalitesi iCue uygulaması uzerinden istediğiniz her şeyi yapabiliyorsunuz. Gercekten her istediğiniz şeyi. XT modeli olduğu icin her tuşa da istediğiniz rengi verebiliyorsunuz.

Bilek desteğini cıkarınca.

Multimedya tuşları

Multimedya tuşları olması gerektiği gibi guzel ve işlevi iyi. Belki ses tuşunu yuvarlak yapabilirlerdi ama bu da iyi.

Makrolar

Işıklandırma

Artıları

Işıklandırması aşırı iyi.
Tuşlar sessiz.
Bilek desteği.
Tuş hissiyatı.
Multimedya tuşları.
Normal de makro tuşlarını sevmezdim klavye de ama bu makro tuşları ile yapamadığınız bir şey dahi yok.

Eksileri

Ses acma ve kapama tuşunu yuvarlak yapabilirlerdi.

Son

Ben klavyeyi cok beğendim. Belki bir sure sonra sıkıntısını gorursem guncelleyebilirim.

Okuduğunuz icin teşekkurler iyi forumlar.