oncelikle satın almak isteyip karar veremeyen dostum, sana en detaylı incelemeyi sunacağım
Bu yazı Razer Cynosa Lite ile yazılmıştır.

-Kutu: kutusu standart Razer kutus. Ne sade ne şatafatlı. Tam olması gerektiği gibi. Kutu koleksiyonu yapanlar icin rafta guzel duracağından eminim.

-Kutu iceriği: kutu iceriği gene normal Razer urunleri gibi sade ve boş biraz ama klavyenin altından cıkan saydam tebrik kartı ve altındaki 4 adet sticker, en altında ise kullanım kılavuzunun gizlenmesi cok şık olmuş ve Prime hissettiriyor acarken.
-kablo: kablosu Razer fareler gibi orgu deği fakat cok problem değil benim icin orgu olması. Cunku klavye kabloları Razer Viper Mini'deki gibi aşırı hafif olmuyor. Bu sebeple masanın arkasına takılabiliyor vs. ama kablo orgu olmasa da aşırı kaliteli hissettirdi bana. Bence gayet iyi ve uzun surecte dahi sorun cıkartmayacaktır.

-Klavyenin hissiyatı & malzeme kalitesi: klavyenin hissiyatı birebir Razer Viper Mini'deki gibi hafif puruzlu ve mat. Hissiyatı cok hoş ve tasarımı Black Widow gibi. Malzeme kalitesi ve hissiyat bakımından benim gozume bayağı girdi diyebilirim.

-Tuşlar: tuşları normal membran klavye gibi değil. Sanki Black Switch kullanıyorum gibi. Membran gorunumlu ama Black Switch hissiyatını oluk oluk veriyor ne hikmetse. Tuşlarının kalitesi de cok iyi ayrıca. Basarken dandik mekanik klavyelerdeki gibi sağa sola yamulma soz konusu değil. Kıpırdamıyor bile.

-Işıklandırma: gelelim en tartışılan konuya, ışıklandırma konusuna ışıklandırması ondeki Razer logosu icin cok iyi ve bayağı parlak acıkcası yani ben Razer'ım diyor uzaktan bile. Ama tuşar icin aynısını pek soyleyemeyeceğim. Tuşarındaki ışıklandırma biraz sonuk ama alıp 1 gun kullanınca sevmeye başlıyorsunuz garip şekilde. Gece icin yeterliışıklandırmaya sahip ama gunduz oyle Gamepower saber RGB gibi oluk oluk RGB akmıyor. Acık renklerde kullanırsanız aydınlatmasını belirgin oluyor ama gunduzde. Koyu renklerde bir tık daha soluk sadece o kadar.

-RGB & Chroma kontrolu: ben Razer Viper Mini kullanıyorum ve klavyeyi takar takmaz hicbir uygulama indirmeden ayar yapmadan direkt mouse ile senkron olarak RGB renk gecişleri calışmaya başladı. Razer Synapse 3 ile Chroma Studio'dan 16.8 milyon renk ile istediğiniz rengi RGB renk paletinden secebiliyor tek renk yapabiliyorsunuz. Haricinde effect ceşitleri 4-5 adet var. İstediğinizi lişiselleştirebilir kullanabilirsiniz.

-Genel yorumum ve kapanış: genel olarak benim icin sınıfı gecen bir klavye. Fiyatına gore de değer mi butcesi olan arkadaşa gore değişir. Ben cok nadir klavye beğenen ve cok secen bir insan olmama rağmen sevdim. Membran klavyeden buna gecen kişi aradaki inanılmaz ve ucurum farkı anlar. Sanki Black Switch kullanıyorum gibi hissediyorum. Membran ile alakası yok gibi.
Not: Resim ekleyerek kafa karıştırmak istemedim. İsteyen olursa istediği gibi resim sunabilirim buraya. Yazı aralarında resim olması sacma olur diye buraya eklemedim ama tartışma bolumunden konuşabiliriz.
Sevgiler.