Oncelikle herkese merhabalar,

Bilincli olarak almış olduğum ilk oyun farem G102 Prodigy'den beri bircok fare kullandım. Ancak oturup da herhangi birisi hakkında yorumlarımı veya incelemelerimi paylaşmamıştım. Bu ilk olacak, hatalarımı mazur gorun.

Urunun markası Rampage. Segment Bilgisayar'a ait bir marka ve urunleri genellikle cabuk bozulmaları ve kalitesiz olmalarıyla biliniyor. Rampage markasından aldığım ilk urun SMX-R20 Specter model fareydi. Ani cevirmelerde sensor sapıtıyordu. Bu sebeple Rampage'e karşı bir onyargım başladı. Forumdaki kotuleyici yorumlar ve diğer şeylerden sonra da anladım ki guvenilir bir marka değil kendileri.

Gelelim Fury Z'ye. Bu fare forumda dolaşan coğu arkadaşımızın da bileceği uzere yurtdışı pazarında Pwnage Ultra Custom Symm 1 diye geciyor. Rampage de Pwnage da aynı ureticiden kendi markalarını bastırarak kendi pazarlarında satışa cıkarıyorlar.

Urunun şekli BenQ Zowie S2'ye oldukca yakın, hatta aynı bile olabilir emin değilim. 120mm uzunluğa, 66mm genişliğe ve 42mm yuksekliğe sahip. Simetrik bir yapısı var. 18-9 cm ellerim var. Tutuşum palm-claw hybrid ve inanılmaz rahat kullanabiliyorum. Ayrıca kullanılan malzeme elde gercekten kaliteli bir hissiyat bırakıyor.

Sensor kısmında Pixart'ın 3335 sensorunden yana tercih kullanılmış. 3389 veya Hero 16k ile oldukca benzer ozelliklere sahip, kablosuz farelere ozel olarak geliştirilmiş bir sensor. Hatasız dediğimiz, herhangi bir yumuşatma veya keskinleştirme yapmayan sensorlerden. Sahip olduğum diğer farelerde bulunan Truemove Air, Focus+ veya 3370 ile arasında en ufak bir fark hissedemedim. Hatta MM731 faremdeki 3370'e kıyasla bana daha iyi takip ediyormuş hissi verdi. LOD değeri ise 1.2mm ve gayet yeterli bir değer. PUBG, CS:GO, Valorant veya Apex Legends oynarken en ufak sıkıntı yaşamadım.

Genel yapısı itibarıyla sağlam bir fare. Dokusu elde gercekten cok guzel bir his bırakıyor. Fareyi sıktığınızda en ufak bir gıcırdama veya eğilme olmuyor. Gel gelelim butonlara. Sağ ve sol buton normalde oynattığınızda cok fazla hareket etmiyor fakat fareyi salladığınızda veya arka arkaya tıklama yaptığınızda yerinden cıkabilecekmiş gibi sallanmaya başlıyorlar. Bu sorunu butonların cıkarılabilir olmaları sayesinde cozdum. Switch'e temas eden noktalarına 3'er kat ufak kare şeklinde kağıt bant yapıştırarak sallanma sorununu ortadan kaldırabildim.

Switch olarak Omron 20M kullanılmış. Hissiyat olarak cidden cok guzel switchler fakat muadili fareler Kailh GM 4.0-8.0 , Huano Blue Shell Pink Dot, TTC Gold Dustproof gibi switchler kullanırken 20 milyon tıklama omurlu bir switch kullanılması cok da iyi bir karar olmamış kanımca. Ancak G Pro X Superlight'ımın eski switchleri de Omron 20M'lardı ve 2 senelik bir periyodda herhangi bir cift tıklama sorunu yaşamadım. Ayrıca yan tuşlar, mouse tekeri tuşu ve dpi tuşu gercekten cok sağlam ve sıkı birer tıklama hissiyatına sahipler. Hangi switchler mevcut bilmiyorum ancak en ufak bir sallanma veya gevşeklik hissetmedim.

Skatezlerinin PTFE olduğu yazıyor fakat saf %100 PTFE değil bu skatezler. Belki bir %100 PTFE skatez kadar kaymıyor olabilirler ancak kesinlikle siyah stock skatezlere kıyasla oldukca başarılılar. Kenarlarının kavisli olması ve hassas kesime sahip olmalarının buyuk payı var.

Kablosuz konusunda herhangi bir gecikme veya kablolu mod ile herhangi bir farklılık hissettiğimi soyleyemem. Bir e-sporcu belki hissedecektir ancak gundelik kullanıcı icin hissedilebilir bir gecikme yok kanımca.

Benzer fiyat bandındaki urunlerin bircoğunu kullandım. Ornek vermek gerekirse MSI GM41, SS Aerox 3 Wireless, CM MM731, Delux M800DB. Bu urunlerin bircoğu hatta buyuk bir kısmı genel itibariyle Fury Z'den daha pahalılar, ancak zaman zaman kampanyalarla birlikte fiyatları duşuyor. GM41'in yan buton sorunu, Aerox 3'nin orta tuş asimetrisi ve butonlarının surekli sallanması, MM731'in sensor sorunu ve orta tuş lastiğinin kayması, M800DB'nin takılma ve yan tuş problemleri vs. neredeyse her urunun kronik bir problemi var ancak Fury Z'de bu sorunu cozme şansımız varken diğerlerinde garanti dışı kalmaksızın bir cozum uygulayamıyoruz.

Pek cok fare kullanmış biri olarak bu fiyat bandında Fury Z'nin gercekten harika bir urun olduğunu duşunuyorum. Ayrıca forumda olabildiğince insanlara bu urunu oneren, Rampage ile ilgili her turlu lafa saygıyla cevap veren @Xeonayp hocama da saygı ve teşekkurlerimi iletiyorum.

Dosya Ekleri IMG_0101.jpg 97,5 KB · Goruntuleme: 14