Herkese merhabalar, bugun Turkiye'de 1 video dışında detaylı incelemesini bulamadığım icin Endgame MPC450 Stealth Edition'u 1-2 gunluk kullanımın ardından incelemeye karar verdim; bu sayede almak isteyen arkadaşlar fikir sahibi olabilir. Keyifli okumalar.

Kutu ve İcerik -
Oncelikle urun diğer mousepadlerin aksine rulo şeklinde sarılmamış, duz bir pakette geliyor. Boyle bir paketleme yontemi secilmesi hoş olmuş cunku rulo şeklindeki mousepadleri duzlemek zaman alıyor, bu da sinir bozucu oluyor. İsteseniz de bukulmuyor zaten, ağır bir mousepad. Bazı mousepadlerde olduğu gibi acıldığından itibaren etrafa kotu bir plastik kokusu da yaymıyor.

kutunun fotoğrafları:

· Kutu iceriğinde Mousepad dışında herhangi bir şey yok.

Renk ve Tasarım -
İlk cıkan MPC450'ye gore Stealth Edition'da koyu mavi yerine daha siyah bir renk tercih edilmiş. Ki bence boyle olması mousepad'e cok daha hoş bir gorunum katmış. Sağ ustte de Endgame logosu gri bir şekilde yerleştirilmiş, fakat herhangi bir cıkıntısı yok; yani mousepad'e bir etkisi yok.

sağ ustteki endgame logosu ve DAv2:

Ağırlık, Sabitlik -
MPC450'yi buyuk ihtimalle isteseniz de masada kaydıramazsınız, hem 350-400 gramlık bir ağırlığa sahip; hem de altında kaliteli bir kaymaz taban var. Bileğimi iyice bastırıp kaydırmayı denesem de hic kaymadı.

mousepad'in altındaki kaymaz taban (net gozukmesi adına flashlı):

Olcu, Boyut ve Doku -
45x40'
lık bir olcuye sahip, buyukluğu fazlasıyla yeterli. Kalınlığı ise 3mm. Dikişleri mousepad'in kaydırma bolumune gore biraz daha ustte, daha altta olabilirdi. Fakat bunun sebebi belli gibi, bazı ince Steelseries QCKler gibi hemen acılacak tarzda bir mousepad olmaması adına; o modellerin aksine acılmaması icin dış kenarlar kıvrık tasarlanmış. Zaten kullanıma da bir etkisi yok. Doku olarak gerek Control mousepadlerde gerekse Speed mousepadlerde dayanıklılık kalitesini belli eden Cordura Fabric kumaşı kullanılmış. Fotoğraflarda gozuktuğu gibi suyu emmiyor, uzerine herhangi bir sıvı dokseniz kirlenmeyecek şekilde yapılmış. Ayrıca mousepad'e speed dokusu, speed dokusu oyle bir işlenmiş ki.. DAv2'nin PTFE skatezleriyle bile hızlı. Mousepad'in de olayı bu zaten.

mousepad'in arkasında yer alan cordura fabric etiketi ve mousepad'in su gecirmezliği (gif) :

razer goliathus small ile boyut karşılaştırması:

'Alınır mı?' sorusu ve Kullanıcı yorumu -

Endgame Gear MPC450 alınır. Ama Turkiye fiyatıyla değil. MPC450 fazlasıyla kaliteli bir mousepad fakat 10 Ağustos 2022 itibariyle guncel Turkiye fiyatı yaklaşık 1000TL. Bana gore ne kadar kaliteli olursa olsun bir mousepad'e bu kadar para verilmemeli. Yurtdışında ise 20-30 euro gibi komik bir fiyata satılıyor, ben urunu Amazon Germany'den 430TL'ye satın aldım, şuan stoğu yok ama. Eğer mousepad'e verecek 1000 liranız varsa da Turkiye'den MPC450 almak yerine, urunle aynı ozelliklere sahip olan fakat boyutu daha buyuk olan MPC890'ı Amazon Germany'den 784TL + 60TL kargo ucretiyle alabilirsiniz.

Genel olarak mousepad'i beğendim, bazı kullanıcılar ceşitli mouse'ların rekabetci oyunlarda ani ve hızlı flicklerde mousepad'i algılayamadığını soylemiş (bkz: spinout problem) , @RRaidyn de bana boyle bir problem yaşayıp yaşamadığımı sordu. CS:GO ve Valorant oyunlarında poligonda ne kadar hızlı cevirsem de DAv2 Focus+ Sensor ile bir sorun yaşamadım. Zaten videoda da bu sorunu bir Logitech mouse'la yaşıyor, Razer Viperla denediğinde boyle bir problem olmuyor. Ayrıca speed doku olmasına rağmen rekabetci oyunlarda da rahatlıkla kullanılabilir. Ben ilk gunumde, hatta ilk macımda alıştım mousepad'e. Benim icin genel olarak Turkiye fiyatı dışında herhangi bir eksisi yok.

Okuduğunuz icin teşekkurler, sorunuz olursa yazabilirsiniz. İyi forumlar

Dosya Ekleri 1660132130705.png 1,2 MB · Goruntuleme: 14

1660132220881.png 1,2 MB · Goruntuleme: 29

1660132576351.png 2,7 MB · Goruntuleme: 13

1660133606290.gif 1,3 MB · Goruntuleme: 18

1660134058247.png 1,3 MB · Goruntuleme: 9