Oncelikle herkese merhaba. Bundan yaklaşık 3 veya 4 hafta once burada laptop onerisi istemiştim. Bir arkadaş konu başlığındaki urunu tavsiye etmişti.
O zamanlar 10K-16K arasında bir urun arıyordum. Ya oyundan kısacaktım, ya da pil ve incelikten. Bu laptop ise Turkiye'de bulabildiğim, bu iki ozelliği de birlikte veren tek laptoptu.
Tasarım ve ekran:
Gayet ince ve sade bir tasarımı var. Ekranı oldukca geniş, 2560x1600 cozunurluklu 120Hz bir ekrana sahip. Tasarım ve ekran hakkında kotu yorum yapmak guc, ama kasasında şoyle birkac eksiğe sahip: Ethernet ve mikrofon girişi. Bunun yanında SD kart girişi de benim icin gereksiz, bunun yerine 1 tane daha USB girişi olsa daha iyi olurdu. Cunku 2 girişle geliyor. Bunun dışında, gayet hafif bir bilgisayar.
Pil: Şarjı %49 civarındayken daha iyi pil moduna cektiğimde 7-8 saat arası yazdığını gormuştum, ama o sırada laptop boştaydı. Cok yuk bindirmeyecek kullanımlarda minimum 8 saat goturur. Parlaklık, pil tasarrufu gibi olaylarla cok daha uzun surelere ulaşabilir.
Performans: Ben bu bilgisayarı alırken universite odaklı aldım. Arada oyun oynatabilse yeter kafasıyla bakıyordum, ki zaten aile evimde oyuncu bilgisayarım zaten var, şu ana kadar da AAA oyunların coğunu silip supurdum, yani o tarz oyunlara doymuştum. EU4, HOI4, Age of Empires oynatsa yeter kafasındaydım. League, CS:GO, Rocket League tarzı oyunlar da oynadım bu saydıklarımla birlikte, hep V-Sync acık olarak oynadığımdan dolayı 120 FPS'in aşağısını gormedim. Forza oynamaya da bu laptop da devam etmeye karar verdim ama o oyun hakkında henuz bir şey yazabilecek durumda değilim. Eğer herhangi bir oyunda FPS'iniz olması gerekenden duşuk gibi hissettirirse, bu cozunurluğunuzun 1080P'den cok daha yuksek olmasıyla alakalıdır.
Bunun dışında sıcaklık değerlerinden bahsetmek isterim: Sıcaklık oyun oynarken cabuk yukseliyor, eğer bir soğutucunuz yoksa canınız sıkılabilir. Ben laptopun altına herhangi bir kitabı koyuyorum genelde, alttaki fanlar boşlukta oluyor bu sayede ve kayda değer bir sıcaklık duşuşu yaşıyor. Ben sıcaklık değerlerini genelde takip etmiyorum, kapanmadığı surece pek umurumda olmuyor. Ama ileride belirli problemlere yol acabilir, ben her halukarda bir soğutucu alınmasını oneririm.
İcerisinde 512 GB'lik bir SSD var, ki bence gayet yeterli bir boyut. 16 GB RAM olması da guzel, lakin bu RAM'leri ileride yukseltemiyorsunuz veya değiştiremiyorsunuz. Yine de yaklaşık 6 yıldır herkes 8 GB RAM donemi bitti artık derken ben CP77, Elden Ring gibi yeni oyunları da 8 RAM ile gayet akıcı bir şekilde oynadığımı duşunerek 16 GB RAM beni bir 8 yıl goturur kafasıyla aldım.
Şu an aklıma gelen konular bunlar, aklınızda soru varsa cevaplandırmaktan mutlu olurum. Amazon Prime festivali etkinliğinde yaklaşık 15.500 TL'ye aldım bu laptopu. Şu anki fiyatını tam olarak bilmiyorum ama 19k bandında sanırım.
İnceleme Lenovo Ideapad 5 Pro
İncelemeler0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- İnceleme Lenovo Ideapad 5 Pro