Merhaba Technopat.net/forum uyeleri. Okul yuzunden incelemeye bir turlu başlayamadım. Baktım olacak gibi değil bende parca parca izlenimlerimi, kamera testlerini vs. paylaşacağım. Yeni eklemeler yaptıkca konuyu guncellerim.
Urunu 1000 TL'ye satın aldım. Siyah rengini kullanıyorum. Kasa mat ve bana gore şık. Aldıktan sonra rengi beğenmeseniz bile, değiştirilebilir olduğu icin sıkıntı yaşamazsınız.
Urun bilgileri: Nokia Lumia 820 - Nokia - Turkiye

Kutu iceriği ve telefonun fotoğrafları (Resimler emektarla cekildiği icin cok guzel değil ): Siyah Telefona, Siyah kulaklık ve siyah kablo. Oho oho Samsung...

Benim emektar: Samsung SGH-U700

En cok sorulan sorulara cevap vereyim.
Uygulama ve oyunlar Android seviyesinde değil fakat her gun daha fazla gelişiyor. Buradan goz gezdirebilirsiniz.

Batarya suresi fena değil.Ama tam gunu cıkarmıyor. Parlaklık yuksek sevide ve dolu dolu kullanımda (internette gezmek,oyun oynamak, muzik dinlemek) Sabah 8'de %100 iken 17.00'a kadar % 15 civarına geriliyor.

Telefonda Asphalt 7 ve Temple Run Oz oyunlarının ikisini de arka planda acıyorum. Bunlar acıkken internete falan giriyorum kasma, donma gibi sorunlar yaşamıyorum. Fakat hicbir uygulama veya oyun acık değilken, WiFi ağından bir şey indirirken kasmalar olabiliyor.

8 GB Telefon hafızası oyun delisi biri icin asla yetmeyecektir. Oyun oynamayan birisi icin 8 GB Gayet yeterli. Hic oyun yukleyemezsiniz anlamına gelmiyor. Bende şu an Asphalt 7, Temle Run, Temple Run Oz bir tane de Angry Bird oyunu yuklu. Bunun yanında bir cok uygulama yuklu. Bana şu anda 600 MB boş telefon hafızası kalmış durumda. Telefonun en buyuk eksiklerinden birisi uygulama veya oyunları hafıza kartına yukleyememek.

Dokunmatik hassasiyeti oldukca iyi. Eldivenle kullanılabiliyor. Fakat cıplak elle kullanım gibi değil. Algılamama sorunları olabiliyor. Ayrıca eldivenle kullanmak biraz zor oluyor (Mesaj yazmak gibi). Şunu da belirtmeliyim ki Lumia 520'nin dokunmatik hassasiyeti bana Lumia 820'den daha iyi gibi geldi.

Uzun sure oyun oynadığımda telefon ısınıyor fakat telefonu eritecek duzeyde değil. Her akıllı telefonun ısındığı kadar ısınıyor.

Kurulması gereken uygulamalar:
Facebook Beta: Turkce olması en buyuk avantajı. Sohbette sıkıntı var. Acık olmayan kişiler acık gozukuyor. Tek sıkıntısı bu. Mutlaka duzelecektir. Ayrıca Telefonu sallayınca sayfa yenileniyor. Ataturk: Benim ve bircok Ataturk gencinin seveceği bir uygulama. 4 tane Ataturk videosu, 50 adet resim, kısaca hayatı, yazdığı şiirler, sozleri, ailesi, anıları, ilkeleri, inkilapları ve savaşlar var. WhatsApp: Zaten biliyorsunuz. Wikipedia: İnternet varken arayıp baktığınız bir şeyi kaydediyor. Daha sonra internet olmasa bile bakabiliyorsunuz. Note Plus: En guzel not alma programı. Şifre koyabiliyorsunuz. TeamWiewer: Zaten biliyorsunuz. Birinci Sayfa: Gunluk gazete manşetlerine direk bakabiliyorsunuz. Eğer isterseniz gazetenin internet sayfasına direk bağlantı sağlıyor. Insider: Batarya uygulaması. Bataryanın kalan omrunu gostermesi icin bunu kullanıyorum. Bir cok batarya uygulaması icinde en beğendiğim bu oldu. Reklam var fakat rahatsız etmiyor. Hem Wi-fi, şebeke ws. gibi seceneklere kısa yol sağlıyor. Bu kısayolları direk başlangıc ekranına atabiliyorsunuz. Bunun icin ekstra bir uygulamaya gerek kalmıyor. İcindeki kısayollar icinden en onemlisi MP3 kapatma tuşu. Bu tuş sayesinde muzik dinledikten sonra muzik caları tek tuşla kapatabilirsiniz. Aksi taktirde siz telefonun ses acma/kapama tuşuna bastığınızda ust tarafta muzik calar hep acık olacaktır. Buda ekranda fazladan yer kaplayacak. 1-2 sn surse bile o fazladan kapladığı yer rahatsız edebiliyor. Bunun dışında bu uygulama tahmini batarya suresini, hafıza durumunuzu da gosteriyor. Yana gittiğinizde "Gunun Bing Resmi", bir kez dağa yana gittiğinizde saat, bir kez daha yana gittiğinizde "TELEFON" bolumu var. Burada tum markalara ait Windows Phone telefonlar ve telefonların onemli ozellikleri yazıyor. Yana gittiğinizde Faceebook, Mail, yardım vs. var. isterseniz 3 TL odeyerek reklamsız surumunu alabilirsiniz. Super Arac : İnsider'dan sonra kaldırdım. Fakat paylaşayım. Kısayol programı. Bing Hava Durumu: Windows 8'deki hava durumu'nun aynısı. Bing Haberler: Haberleri takip etmek icin guzel bir uygulama. Spor haberleri icin... Doviz Altın: £, $ gibi para birimlerinin TL karşılığını takip etmek icin bir uygulama. Skype: Zaten biliyorsunuz. Mackolik: Canlı macların ve bitmiş macların skorlarını takip etmek icin guzel bir uygulama. Fantasia Painter Free: En guzel resim duzenleme uygulamalarından bir tanesi. Mesaj Kutusu: İcinde yuzlerce hazır mesaj var. Aşk mesajları, komik mesajlar, +18 mesajlar... Sozler: Unlu kişilerden ve filmlerden guzel sozler mevcut. Hardware Tests: Telefonunuza ceşitli testler yapabilmenizi sağlıyor. Ayrıca kısayollar icinde bir alternatif sunuyor. TeknoSeyir: TeknoSeyir'in videoları paylaşılıyor. (Techonpat icinde bekliyoruz. ) Cool Light: Fener programı. Benim kullanma nedenim, actıktan sonra yan taraftan tuş kilidini kapatıyorum ve telefonu sallayınca kapanıp/acılıyor. Tarihte Bugun: Tarihte bugun ne olduğunu merak edenler icin guzel bir uygulama. Posta Kodu: Bulunduğunuz il, ilce, mahallenin posta kodu... Birim Donuşturucu: Oldukca basit ve faydalı bir uygulama. Nokia Video Trimmer : Cektiğiniz videoyu istediğiniz yerden kesin, kısaltın. Gunluk Burclar : Meraklısı icin guzel bir uygulama. Yandex.Disk: Cektiğiniz resimleri vs. Yandex.Disk hesabınız varsa direk oraya atabilirsiniz. SkyDrive: Yandex gibi ucretsiz 8 GB depolama alanı sunuyor. Best Vines: Vine alternatifi. Google Crome: Biliyorsunuz... İnci Caps : Canınız sıkıldığında... İnternet gerektirmeyen surum. Nokia Panorama: Panorama resimleri cekebilmeniz icin indirmeniz gerekiyor. Anlık Deprem: Nerede kac şiddetinde deprem olduğunu gosteren guzel bir uygulama. Nokia Muzik: Nokia'nın meşhur muzik programı. Kendi listelerinizi oluşturup kaydedebilir. Yakınlarda konser varsa oğrenebilirsiniz. Kentler Rehberi: Tum illerin plaka kodları, ilceleri, nufusu gibi bilgileri oğrenebilirsiniz. Zil Sesi Yaratıcı: En onemli uygulamalardan birisi. Bu uygulama olmadan istediğiniz muziği zil sesi yapamazsınız. Bunun sayesinde istediğiniz şarkıyı, istediğiniz yerinden 40 sn.'lik bolumunu keserek zil sesi yapabilirsiniz. HERE Drive+ : Başarılı ve %99 Doğru calışan bir navigasyon uygulaması. Turkce dil desteği mevcut. HERE Maps: İnternetiniz olmasa bile, telefonunuz cekmese bile calışan guzel bir harita uygulaması.
Merak ettiğiniz soruları da sorabilirsiniz.
Kutu iceriği ve gerekli uygulamalarla ilgili bilgiler eklendi.

Lumia 820 İle Cekilmiş Resimler:

İsteyen olursa gece cekimleri de yapıp atacağım.

Lumia 820 İle Cekilmiş Video:

Videodaki ses arkadaşıma ait. Konuşma dediğim halde konuştu.
Not: Karakola hic yolumuz duşmedi. Allah duşurmesin (Amin)..

Sonuc:
1000 TL gene olsa gene bu telefona veririm. Herkes genel olarak tutturmuş "Nokia alınmaz", "Windows Phone 8 cok karışık(Buna zaten Windows 8'den alıştık)". Bu insanlara inat bu telefonu aldığıma daha fazla seviniyorum. Tabi birde herkesin dilinde uygulama ve oyunların az olduğu var. Kabul ediyorum Android kadar zengin değil. Fakat her gecen gun Android'e yaklaşıyor. Ben kısa zamanda Android ile eşitleneceğini duşunuyorum. Sonucta Android kadar eski bir platform değil. Telefonun akıcılığı cok guzel. Uygulamaların %99'u 512 MB RAM ile calışabilirken, bu telefonda 1 GB RAM var. Donanımsal olarak 920 ve 925'e cok yakın zaten. Ekran, parlaklık ayarını yuksek yaptığında guneş ışığında rahatca kullanılıyor. Bataryadan cok cekmiş birisi olarak, telefonun kapağının acılabilmesi benim icin cok onemli. Ayrıca kapak takılıyken o kadar sağlam ki, değiştirilebilir olduğunu bilmeyen birisi fark edemez. Kamerası beni tatmin etti. Ornek cekimleri zaten paylaştım. Son olarak beğenmediğim tek ozelliği pili. Alalı cok uzun bir sure olmamasına rağmen omru biraz azaldı gibi. Daha cabuk boşalmaya başladı batarya. Ama değiştirilebilir olduğu icin sıkıntı yok. 1 sene sonra 50-60 TL'ye bir batarya alırım. O kadarda olsun. Bunlar dışında da merak ettiğiniz şeyler olursa sorabilirsiniz. Cevaplamaya calışırım.