Merhaba hanımlar,

Kendimi bildim bileli adet duzensizliğim var. 21 yaşımda Pcos teşhisi konuldu, yine Pcos'lularda gorulen Hipoglisemi/gizli şeker mevcut. 31 yaşında evlendim. Altı ay sonra, doktorumun uyarısı ile cocuk denemeye başladık. 6 ay falan denedik, olmadı. Ardından klomen ile yumurta uyardık, ilk denemede gebe kaldım ama cok erken donemde duşuk yaşadım. Kalp atışı bile duyulmadan. Ardından iki yıl kadar doktora git geller, klomen tedavileri vs vs... Her ay bir umut her ay bir yıkılma, işte klasik haller. Epeyce bu konuya kafayı takmıştım. Doktorum benden hormon testi bile istemedi. Coğu Pcos'linin aksine ben zayıf bir insanım. Doktor o nedenle benim Pcos'li olmamla pek ilgilenmedi. İki yılın sonunda FSH LH hormonlarıma baktırmayı akıl etti. LH değerim kotu cıktı baya, doktor şok oldu, Aaa ilk kez zayıf bir Pcos'li goruyorum demek ki sen atipik bir vakasın dedi ve beni bir tup bebek merkezine yonlendirdi. Doktora cok kızgındım, boşuna oyalamıştı beni, oysa ben daha en başında Pcos'li olduğumu soylemiştim kendisine, insan bir test ister vs değil mi ama??? Her neyse, cok iyi bir tup bebek merkezine gittim, inanılmaz başarılıydı surec. Daha merkezden iceri girdiğimde moralim tavan yaptı. Beni once aile hekimleri ile goruşturduler, uc ay diyet yaptırdılar, vitamin takviyesi aldım, ideal kilo ve yağ dağılımını sağladılar, ust beden yağlanmamın artması gerektiğini soylediler, bu da ancak sağlıklı beslenme ile olurmuş. Ben aslında hemen tup bebek denemek istiyordum ama doktorum beni aşılamaya ikna etti. Cok daha kolay, butceyi de sarsmayan ama başarı yuzdesi duşuk bir yontem. 15% falan demişti sanırım. Ki bu bana cok duşuk bir yuzde gibi gelmişti. Ve arkadaşlar, ilk denemede gebe kaldım, şu anda 2 yaşında bir kızım var Allah'ıma binlerce şukur. Darısı isteyen tum ana babalara inşallah, sağlıkla, sıhhatle, hayırlısı ile... YAni tum bunları belki birilerine umut olur diye yazıyorum. Elbette 15-20 sene ust uste deneyenler var, defalarca deneyip cocuk sahibi olamayanlar var, ben cok şanslıymışım ki 2 senenin sonunda evladıma kavuştum. Ama, o iki senenin her saniyesi aklım bu mevzudaydı. Annem bana, kızım kafanı buna takmayı bıraktığında cocuğun olacak, diyordu. Ne mumkun, imkansız bir şeydi bu benim icin. Sonuc itibarı ile, yuzde 15 ihtimale karşın ilk denemede aşılama tuttu, başarılı oldu, demek ki olabiliyormuş... 34 yaşında anne oldum. Şimdi 36 yaşındayım. Yine adetlerim cok duzensiz, kırk gun sonra ilacla adet olabiliyorum falan. Bu kez de aynı yerde tedavi almak istiyorum ama eşim istemiyor. Doğal yollarla olursa olsun yoksa kısmet değilmiş diyor Ben yine de bu cuma icin doktordan randevu aldım. Sonucta bizim doğal yollarla olmuyor işte, e yaşımız da yuksek. En azından klomen ile yumurta takibi yapalım, tarihli birleşme deneyelim diyorum. Siz de kendi başınızdan gecenleri yazsanıza hadi, bu aralar klomenle yumurta takibi yapan pcos'li var mı? hadi birbirimize destek olalım.