Arkadaşlar merhaba. Bundan 2 hafta once Gruppspel modeli icin konu acmıştım fakat cevap bulamamıştım. Sandalyeyi aldım ve iade ettim şimdi deneyimlerimden bahsedip duşunen kişilere fikir vermek istiyorum. Bulunduğum konumda maalesef IKEA urunlerini deneme şansım olmamasından dolayı bu hataya duşmuş bulundum. Gruppspel siparişi verdim urun geldiğinde kurulumunu kolayca yaptım herhangi bir yoran kısmı olmadı. Urunun genel malzeme kalitesi dikişleri kumaşı (kol dayama kısmı haric) her şeyi gercekten Markus'a gore cok daha iyi diyebilirim. Ama Gruppspelin bel desteği kısmında sınıfta kaldığını soyleyebilirim. Birincisi aslında oldukca sağlam yapısı gereği bir bel desteğine sahip arka sırtlık bolgesin boyunuza gore indirik kaldırabiliyorsunuz ama ben bir turlu boyuma gore ayarlayamadım. En uygun olduğunu duşunduğum pozisyonda bile sandalyede gercekten sadece dik oturmanız gerekiyor cok hafif yayılayım deseniz bile o yapısal bel desteği size batmaya başlıyor. Bir diğer dezavantajı ise minderinin Markus'a gore sert olması ve kafa desteğinin gercekten yapılan yorumlar aksine kotu olması. Kısaca Gruppspell kısmında eğer surekli dik oturan biri değilseniz uzak durmanız gereken bir model ve pahalı, hatta ne olursa olsun bence Markus ve Jarfvjallet varken uzak durun gercekten rahat bir model değil.

Markus kısmında ise zaten internette tonlarca inceleme ve yorum gorebilirsiniz birebir aynıları gecerli pek fazla ekleyebileceğim bir şey yok, ama malzeme kalitesi konusunda dediğim gibi Gruppspel ve Jarfvjalletin gerisinde kalıyor fakat goze batmıyor. Şu an Markus'tan fazlasıyla memnunum gercekten oyuncu koltuklarına bu kadar para yatırmayıp IKEA'ya bir bakmanızı oneririm(oyuncu koltukları bana fazlasıyla rahatsız ve itici geliyor), aslında IKEA'dan cok daha iyi modeller ve markalar var fakat ulkemizde satışları yok.

BONUS: Jarfvjallet'i de bir sure kullanmış biri olarak acıkcası bana jarfvjallet bir tık daha kullanılabilir ve parcalarının mobilitesi yuzunden daha iyi gelmişti. Fakat şu an sadece deri modeli olduğu icin maalesef tercih edemedim fakat deri olması sorun değilse sizin icin kesinlikle Jarfvjallet'e de bir şans vermenizi veya en azından deneyip karar vermenizi oneririm.

Kısaca IKEA'dan en alınabilecek 2 calışma sandalyesi Markus ve Jarvfjallet'tir. Gruppspell maalesef benim acımdan sınıfta kaldı.