Merhaba Technopat ailesi. Size Nokia N92 incelemesi yapacağım. Nokia N92, 2005 yılının 4. ceyreğinde piyasaya surulmuş bir telefondur. Elimdeki cihaz, 64 MB RAM'e sahip. Depolama ise 40 MB. Ancak depolamaya artırabilirsiniz.

Depolama icin Mini SD kart gereklidir dostlar. Elimdeki eski 1 GB'lık SD kart ile bu sorunu cozdum.

Ekrana gelirsek, cok uzun yıllar once cıkmasına rağmen 2.8 inc TFT ekran kullanılmış. Ayrıca ekran gunumuzdeki telefonlar gibi 16 Milyon renk seceneğine sahiptir. Yani dunyanın ilklerinden bir telefon bu. 240 x 320 cozunurluğune sahip.

Batarya kısmına gelirsek, 1300 mAh değere sahip Li-Po pil kullanılmış. Dostlar pil sonradan değişmiş demeyin. Orijinal bataryası. Ustunde renkleri solmuş holografik Nokia etiketi var.

Kullanıma gore pil 23 saat dayanıyor. Batarya olu değil. Şişmiş değil. İlk gunku gibi kullanılan taş gibi bir batarya. Batarya ayrıca Finlandiya uretim. 3.7 V guce sahip bir batarya. O zamanki telefonlara gore aşırı yuksek.

İşletim sistemine gelirsek, gunumuzde artık kullanılmayan Symbian OS yuklu telefonda. Symbian Series 60 UI adlı bir işletim sistemine sahip. İcinde tonlarca fotoğraf ve veri olmasına rağmen kasmıyor. Yani hafif ve performanslı bir işletim sistemi. Gunumuzde artık desteği kesilmiş bir işletim sistemi. Yani guncelleme almıyor. Ayrıca desteği yeni kesilen Adobe Flash Player'a sahip. Aynı zamanda bir İnternet tarayıcısı da var.

Govde tasarımına bakarsak, yoğunluk olarak cam ve sert plastik kullanılmış. Plastik kolay cizilen dandik plastiklerden değil. Ben bile anahtarla kazımayı denedim ancak anahtar aşındı.

Boyle şekilden şekile girebilen bir kasaya sahip. İsterseniz dizustu bilgisayar şeklinde, isterseniz klasik kapaklı telefon şeklinde kullanabilirsiniz. Tuş takımı da orijinal. Ve aynı zamanda Neon yeşili renk ışık sacıyor. Ayrıca yan cevirdiğinizde tuşların gorevi değişiyor. Normal haline getirdiğinizde eski haline geliyor.
Telefonun ağırlığı 191 Gram. Gunumuzdeki telefonlarla hemen hemen aynı. Fazla metal kullanılmadığı icin hafif. Ayrıca cebe kolay sığıyor. Ancak pantolon cebine sıkıştırmayı denemeyin. Pantolonunuz yırtılır.
Dayanıklılık konusunda 10 uzerinden 9 veriyorum. 9 vermemin nedeni, uzun yıllar kullanıldığı icin hafif cizikler var telefonda. Metal-plastik karışımlı bir kasa kullanabilirlermiş.

Kamera ozelliklerine bakarsak, ana kamera 2 MP değere sahip. O zamanlarda neredeyse yok denebilir. Ancak eski versiyonu N90 gibi kamerası donmuyor. Kamerası net cekiyor. Ayrıca on kameraya da sahip. Yukarıdaki fotoğraftan da gorebilirsiniz.
Ayrıca bir flaşa sahip. Bu flaş fotoğraf cekerken once kırmızı, sonra aniden beyaz renge donuyor. Kamera odaklaması cok kısa suruyor.

Turkiye'de telefon neredeyse hic yok diyebilirim. Cunku elimdeki telefon da pasaport kayıtlı. Yani ithalat yoluyla ulkemize getirilmedi.

Dostlar bu telefonun dunyanın ilki olan diğer ozelliği ise aniden cep televizyonlarında donuşebilmesi. Bu telefonla canlı yayınlara bağlanabiliyorsunuz. Ben bir kere bu telefonla Kanal D yayınına bağlanmıştım.
Yani yolda sevdiğim dizi başladı of, diyemeyeceksiniz. Hemen elinizin altında cunku.

İşlemci olarak cift cekirdekli ARM 9 kullanılıyor. 268 MHz frekansa sahip.

SAR değerlerine gelecek olursak, değerlerini aşağıda yazıyorum

SAR0.24 W/kg (head) 0.60 W/kg (body)
Yani ben bu SAR işlerinden pek anlamadığım icin yorum yapmıyorum.

Telefon %100 Finlandiya uretim.

Yardımcı kaynak:

Nokia N92 - Full phone specifications m.gsmarena.com

Dostlar değerlendirmemiz bu kadar. Telefon sizce nasıl? Yorumlarınızı bekliyorum.

Eğer diğer HP İpaq telefonu bulabilirsem onun da rehberini yapacağım.

Dosya Ekleri IMG_20220916_201803.jpg 64,3 KB · Goruntuleme: 26

IMG_20220916_201754.jpg 60,8 KB · Goruntuleme: 32

IMG_20220916_201743.jpg 73,8 KB · Goruntuleme: 30

IMG_20220916_201633.jpg 43,9 KB · Goruntuleme: 31

IMG_20220916_201546.jpg 58,8 KB · Goruntuleme: 25

IMG_20220916_201522.jpg 75 KB · Goruntuleme: 25

IMG_20220916_201220.jpg 76,5 KB · Goruntuleme: 28

IMG_20220916_201206.jpg 77,6 KB · Goruntuleme: 25

IMG_20220916_201202.jpg 121,3 KB · Goruntuleme: 26