Oncelikle inceleme konuma hoş geldiniz.
Bu konuda Tecno Camon 18P ile 4 aylık deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.
Cihazın teknik ozelliklerini aşağıdaki siteden bakabilirsiniz.

Tecno Camon 18P Tecno Camon 18P CH7n detaylı ozelliklerini inceleyin, benzer urunlerle karşılaştırın, urun yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
www.epey.com

İlk once cihazın giriş, cıkış ve tuş duzeninin nerede bulunduğunu gostereyim.

Deneyimlerimi "ekran, kamera deneyimim" gibi başlık altında değerlendireceğim.

EKRAN DENEYİMİM:

120Hz yenileme hızını cok sevdim adaptif veya sabit olarak ayarlanabiliyor yani bir yerde 120Hz calışıp diğer yerde 60Hz calışabiliyor.

Ekran boyutu ve cercevesi benim icin gayet iyi film izlemek ve oyun oynamak icin gayet buyuk bir ekran.

Ekran ışığı guneş altında biraz duşuk kalıyor ama net bir şekilde gorulebiliyor.

Herhangi bir kronik sorun yok gayet performanslı calışmakta.

Batarya Deneyimim:

İlk once cihazı aktif olarak kullanan biriyim ve benim 1 gunumu cok rahat bir şekilde cıkarıyor yani aktif kullanıcıları uzmeyecektir.

Şarj suresi %0-100'e 1 saat 22 dakikada dolmakta tabii coğumuz cihazı kapanana kadar kullanıp %100'e kadar şarj etmez. Benim icin 50 dakikalık şarj yeterli oluyor.

Isınma konusuna gelirsek varsayılan olarak guvenlik uygulaması gelmekte oradan batarya sıcaklığına bakabiliyorum.
Sıcak havalarda yeni cıkan Apex Legends Mobile'i indirip deneyimledim ve en fazla 41 dereceyi gordum.

Kamera Deneyimim:

İlk once ana kameranın sensorunu belirteyim, Samsung'un "S5KGM1ST" sensor'unu kullanmakta kısa adıyla "GM1" iyi bir sensor mu derseniz orta seviye derim.
Eski cihazım Redmi Note 7'de de bu sensor bulunmakta ama fotoğraf kalitesi acısından şu anki cok daha iyi.

Cekim kalitesini beğendim burada paylaşmak isterdim ama 1080p sınırı var bu yuzden duşuk kalitede goruntuleniyor.
Onun yerine Google Drive ile paylaşacağım aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.
Foto1 - Google Drive drive.google.com

On kamera kalitesini oldukca beğendim.

On kamera da flash bulunması guzel olmuş ayrıca hem on hem arka tarafın flaşını aynı anda acabiliyorsunuz.

50mm telefoto kamerasını beğendim X2 optik zoom yapılabiliyor ana kamera gibi net cekim kalitesi veriyor.
30X dijital olarak da zoom yapıyor bu durumda goruntu kalitesi duşmeye başlıyor tabii 2-10X arası iyi buluyorum.

Portre kamerasını beğendim yakın cekim icin telefoto kullanıyorum, normal olarak da ana kamerayı kullanıyorum.

Super gece cekimlerini de beğendim gayet guzel bir şekilde gorevini yerine getiriyor.

Bunların dışında film modu bulunmakta konu sonunda video bırakacağım oradan bakabilirsiniz.

Tek beğenmediğim video cekimleri oldu.
60FPS yok OIS yok bu nedenle beğenmedim ama EIS var o da 1080p'de calışıyor yeterli sayılır.
Eğer cok video ceken ve onem veren birisi iseniz bu konuda uzuleceğinizi soyleyebilirim.

En son olarak cihazı canlı bir şekilde mağazada test etmenizi oneririm.

Donanım ve işlemci performansı deneyimim:

MediaTek Helio G96 işlemcimiz bulunmakta.
Denediğim oyunlarda aldığım FPS'ler.
Apex Legends Mobile'i = 45FPS.
PUBG Mobile'i = 45FPS.
Efootbal 22 = 60FPS.

GFX tool tarzı programlar ban sebebi mi bilmiyorum ama kullanarak PUBG'de 60FPS rahat oynanır.

8 GB RAM olması cok iyi boşta %35-40 civarı tuketiyor.

Hafıza Kart'ı girişi bulunmakta 256 GB Max.

Isınma konusunda govde kısmı işlemci tarafından biraz daha sıcak diyebilirim eli rahatsız etmiyor.

Hangi Snapdragon işlemciye denk derseniz sanırım SD720G diyebilirim.

Sonuc olarak benim icin iyi bir işlemci.

Sanal RAM konusunda problem var, en fazla 5GB sanal RAM ayırabiliyorsunuz ve ben de ayarladım ama bir sure kullanımdan sonra cihazda yavaşlama ve ekran da takılmalar baş gosterdi ben de geri kapattım şimdilik hicbir sıkıntım yok.

Genel tasarım ve kalite deneyimim:

Cihazın tasarımını gayet beğendim arka kapak plastiği kaliteli ve ağırlık olarak kullanım acısından guzel eşitlenmiş.

Sitede siyah, mor ve beyaz renkleri olarak geciyor ama siyah değil gece mavisi renge sahiptir buna dikkat edin.

Yazılım deneyimim:

Bu konuda net bir Turkce inceleme yok sanırım.
Yabancı kaynaklardan bakabilirsiniz.

Genel olarak yazılımı cok hafif ve şarj tuketmeyen bir sisteme sahip cok stabil diyebilirim.
Android 11 ve Hios 8 ile geliyor.

Birkac gereksiz uygulama yuklu geliyor ama kaldırabiliyorsunuz.

Herhangi bir reklam bulunmamakta.

Kablosuz bağlantılar ve hoparlor deneyimim:

Bluetooth 5 ve Wi-Fi 5 bulunmakta.
Kızıl otesi yok, NFC var.

Cihazda tek bir hoparlor bulunmakta ama gayet guclu bir ses seviyesine sahip ben oldukca beğendim.

3.5mm jack girişi var.

Diğer bağlantılar ve ozellikler deneyimim:

Cihazda yakınlık sensoru, ortam ışığı sensoru, ivme olcer ve jiroskop bulunmakta.
Sitede jiroskop belirtilmemiş ama PUBG Mobile'de kullanılabiliyor.

Parmak izi yan tarafta bulunmakta ve gayet hızlı.
Yuz okuması da oldukca hızlı.

Cihaz cift hat ile gelmektedir.

Ve son olarak kutu iceriği.

Mikrofonlu kulaklık.
Şeffaf arka kapak kılıfı.
SIM cıkartma iğnesi.
USB guc adaptoru (hızlı şarj) (33W)
USB kablosu.

Evet inceleme konumuzun sonuna geldik film modunu merak edenler ve daha fazlası icin aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.