Cihaz Modeli: Acer Aspire 3 A315-57G
Oncelikle laptop'u servise vermeden onceki sorundan bahsedeyim. Laptop'u alalı yaklaşık 6 ay oldu ve cihazda ciddi bir performans kaybı, şiddetli bir fan sesi ve ısınma sorunu vardı. Bende aynen bu şekilde muşteri hizmetlerine anlattım ve onarım talebi oluşturdular. Bir kod verdiler ve UPS Kargo ile laptop'u gonderdim. Kargo takip'ten sorgulama yaptığımda 19.08.2022 tarihinde laptop'un servise ulaştığını gordum ve durumunu oğrenmek icin muşteri hizmetlerini aradım. Laptop'un onarım sırası gelince gerekenlerin yapılacağını ve maksimum 20 iş gunu icerisinde kargoya verileceğini soyledi.
Laptop 27.08.2022 tarihinde Yurtici kargo ile elime ulaştı. Onarım raporunda "Termal ve fan bakımı yapıldı. İşletim sistemi yeniden yuklendi, genel bakım yapıldı, bios guncellendi. Cihaz uzun sure test edildi bir sorun gorulmedi." yazıyordu.
Bende aksi bir durum varmı diye test etmeye başladım. Arayuzde gezindim, kullandığım programları yukledim, driverleri kontrol ettim. Sorun genel olarak cozulmuştu. Isınma eskisi kadar yoktu, fan sesi yine duyuluyordu lakin eskisi gibi şiddetli değildi, cihaz performansı genel kullanımda stabildi, can sıkacak sorunlar yoktu.
Yavaş yavaş toplarlayacak olursak servisten genel anlamda memnun kalmıştım. Lakin 6 ay gibi kısa surede boyle sorunlar ile karşılaşmak garibime gitti. Her neyse nede olsa sorun genel itibariyle cozulmuştu. Tek problem laptop kasasında ufak tefek beyazlıklar vardı. Termal macun diye duşunuyorum. Yuzey tırtıklı olduğu icin biraz uğraştırdı ama gecti. Şimdi gelelim puanlamaya.
Muşteri Hizmetleri: 10/8.5 = Bağlanma suresi ve temsilcinin yardımı gayet yeterliydi.
Servis Durumu: 10/9 = Soyleyecek cok bir şey yok beni tatmin etti.
Servis Suresi: 10/10 = Gayet hızlı diye duşunuyorum.
Genel: 10/9 = Karşılaştığım sorun basit olduğu icin herhangi bir problem yaşamadım ve servis konusunda soyleyeceğim negatif bir şey yok. Umarım sizde herhangi bir problem yaşamazsınız.
İncelemem bu kadardı ekleyeceğiniz veya soracağınız bir şey olursa yazabilirsiniz. Herkese iyi sosyaller dilerim.

05.09.2022