Merhaba. Genclik kamplarında Aydın, Bursa, Mersin'e tercih yaptım ve Bursa kampında asil olarak cıktım. Kampa gitmeden bir hafta once bulunduğunuz yerdeki Genclik Merkezi'ne gidip başvurunuzu onaylatmanız gerekiyor.

27 Ağustos Cumartesi gunu sabah kampa geliş.
1 Eylul Perşembe gunu Gece kamptan cıkış.

Kampa ilk gelinen gun herhangi bir aktivite yapılmıyor girişte canta araması yapılıyor ve odalarınız soyleniyor, gecip yerleşiyorsunuz. Sadece her gece olduğu gibi gece programları oluyor. Liderlerin ve gelen kampcıların hazırladığı bir program oluyor.

Diğer gunlerde bir cok aktivite oluyor;
1 adet basketbol, 1 adet futbol ve 1 adet voleybol sahası var.
Aynı zamanda masa tenisi, matrak, okculuk, bocce, dart, mangala, kano ve deniz aktivitelerinin yanı sıra el sanatları (ebru, bileklik yapımı vs.) ile tiyatro, muzik, halk oyunları, Bursa, İznik kultur gezileri ile yat turu da yapılmaktadır. Deniz konusuna gelirsek normal gunlerde yaklaşık 3 saat civarı deniz izni oluyor ve liderlerin gozetiminde denize girilebiliyor(ben gittiğimde sel vs. olduğundan cok pisti).

Gelelim en onemli konuya. Kurallar gercekten cok katı her gun telefonlar toplanıyor ve sadece geceleri veriliyor. Yani gun icinde telefon sizde olmuyor.
Deniz ve aktiviteler sırasında odalara cıkmak yasak. Oda dolaplarında kilit olmadığı icin alınan bir tedbir diyebiliriz lakin cok can sıkıyor. Kısaca liderlerin olmadığı bir yerde bir şey yapmanız yasak.

Kaldığımız yer 2 katlı ve uzun bir zemine sahip ortalama bir bina. Odalar dort kişilik. Bunların yanı sıra bungalov evler var lakin oralarda genelde liderler kalıyor, kampcıların orada kalabiliyor mu bilgim yok.

Genel olarak şunları soyleyebilirim. Kurallar insanı cok fazla boğuyor ve can sıkıyor. İlk 2 gun keşke gelmeseydim diyorsunuz sonrasında ortama alıştıkca normalleşiyor. Acıkcası ben harika denebilecek şekilde eğlenmedim. 1 hafta boyunca tatil gibi değil de kafa dağıtmak gibi duşunebilirsiniz. Bana kattığı tek şey farklı şehirlerden arkadaşlarımın olması gerisi pekte onemli değil.