Butcesi bu modelin fiyatından bi lira bile daha fazla artamayacak kişiler tercih edebilir. Tutuş hissi guzel, sensorun de klasik ucuz farelerden daha kaliteli olduğu gayet anlaşılıyor yani sadece gorunuş olarak "gaming" bir fare değil. Ama aciliyeti yok, biraz daha para biriktiririm derseniz PWM3325 sensore sahip Trust GXT 180 Kusan ve Lenovo M300 modellerini tercih etmek daha iyi olacaktır.
Teknik Ozellikleri
DPI seceneği: 600/1200/2400/4800 (kendi faremde de 600'de kullandığım icin Windows ayarlarından fare hızını değiştirmeme gerek kalmadı.) Sensor: Trust (optik ama lazer ışığı olanlardan) Sensor ozellikleri: 16 G ivmelenme, 125 Hz, 20 IPS. Palm, Claw ve Fingertip tutuş bicimlerine uygun. Sol tarafında 2 adet fazladan tuş (programlanamıyor). Driver yok, tak calıştır. 180 cm orgu kablo. USB versiyonu: 2.0 Turst logosunun altında sadece beyaz renkte yanan LED aydınlatma. (Duz 101 modeli sanırsam RGB aydınlatmalı.) Windows, Mac OS, Chrome OS, PS4, Xbox One ile uyumlu. (daha ust serilerle de uyumludur herhalde.) Ağırlık: 145 gr Uzunluk: 130 mm Genişlik: 76 mm Yukseklik: 41 mm
Kendi goruşlerim
+Elime guzel oturdu. (elimin bileğimden orta parmak ucuna uzunluğu: 18 cm)
+Simetrik olması sayesinde sol elle de kullanılabilir. Sadece ekstra tuşlar solda kalıyor.
+Kablosunun orgu olması hoşuma gitti.
+Mousepad uzerinde ve masa ortusu uzerinde fare guzel kayıyor.
+Tozpembemsi hoş bir rengi var.
-Programı olsa, DPI 600-4800 arası istediğimiz bir değerde ayarlanabilse, yandaki tuşlara da farklı fonksiyon atayabilsek guzel olurdu.
-Sağ ve sol click sesli. Ucuz, herhangi bir ozelliği olmayan farelerin sesi gibi. Ama yandaki ekstra tuşların sesi daha tok bir ses.
-USB ucu gereksiz kalın olmuş. Belki kablo kırılmasını onleyebilir ama kasa arkasındaki anakartın USB yuvalarına taktığımda yanında takılı olanı ittiriyor, sığmıyor yani. Yanı boş olan anakart USB yuvasına takmak zorunda kaldım. Kasanın onundeki yuvaya takınca bir sorun yok, orada yeterli alan mevcut zaten.
-Sensoru SteelSeries QCK mousepadin ustunde duzgun calışmıyor. Yavaş hareketlerde ufak takılmalar; hızlı hareketlerde ise ışınlanmalar oluyor. Ancak masa ortusunun ustunde bir sorun yok, duzgun calışıyor. Dunden beri masa ortusunun ustunde oynadım oyunları.
-Yan tarafı duz değil de tırtıklı yapıda olsaymış daha iyi olurdu tutuş bakımından.
SS Rival 110 kullanıyorum normalde. Yedek olarak aldım zaten bunu ama kullandığım sure boyunca alışma bakımından sıkıntı cekmedim. SS Rival 110 ile de yan yana fotoğrafları aşağıda mevcut.
Fotoğraflar
Kutu hasarlı geldi. Satıcı baloncuklu naylonla sarmış 3 kere ama kargoda ezilmiş maalesef.

Kutunun icinden bu şekilde cıkıyor:

Kutu iceriği (fare, sticker, arena bilgisayar garanti belgesi, Turkce bilgi kağıdı, kullanım kitapcığı):

SS Rival 110 ile boyut karşılaştırması:

Gereksiz buyuk olduğunu duşunduğum USB ucu:

Palm, Claw ve Fingertip tutuşlar (fingertip kullanıyorum ben):

Daha fazla fotoğraf: