Kryon tarafından ilham edilen ve Lee Carroll tarafından yazılan “Yuvaya Yolculuk” oykusunden ismini odunc alan Yedinci Ev, 2011 yılında Turgay Gulaydın(davul), Hazar Aşcı (bas gitar) ve Birkan Nasuhoğlu(vokal, gitar) tarafından kuruldu.
Yedinci Ev, Alen Konakoğlu produktorluğunde ilk albumu "Şimdi"yi canlı kayıt tekniğiyle kaydetti.We Play etiketiyle yayımlanan "Şimdi"de sozu ve muziği Birkan Nasuhoğlu'na, duzenlemeleri ise gruba ait 10 şarkı yer alıyor.
Turkce sozlu indie- rock muziğe yeni bir soluk getiren ve ufak dokunuşlar gizleyen ‘Şimdi’, grup uyelerinin her birinin kendine has sound’unu olduğu gibi yansıtmasının yanında butun şarkıların duygu ve muzikal dokularını ortak paydada buluşturuyor.
“Sevilmek ve cevremizdeki sevgiyi hissetmek istiyoruz. Huzurlu bir şekilde var olmak istiyoruz. Cevremizdekilerin endişelerine ve onemsiz, sacma sapan ilişki ve etkileşimlerine maruz kalmak istemiyoruz. Para konusunda tasalanmak istemiyoruz. AZAT EDİLDİĞİMİZİ hissetmek istiyoruz! Dunyadaki diğer insanlar icin bir anlam ifade etmek istiyoruz. Bir nedenden oturu var olduğumuzu bilmek, Tanrı’nın planının doğru ve uygun bir parcası olmak istiyoruz.”
Eninde Sonunda
Alışkanlık Değilsin
Birileri Anlatsın Bana
Şimdi
Sevsene Beni
Aşkının Huzurunda
Anlat O'na
Yalan
Deli Gibi
Utanıyorum Halimden
kaynak: sadecemuzik