Arkadaşlar urunu 110 liradan Exa.com aracılığı ile aldım. Her şeyden once Windows 8 ile catır catır kullanabiliyorsunuz, Uyumluluk sorunu falan yok.

Hazır PC'lerdeki dandik web kameralarından sonra boyle bir kameraya gecmek elbette cok fark yaratıyor.

Altını cizmekte fayda var, MSN'de konuşmak icin almak gereksiz ancak ben resim cekeceğim veya video falan cekeceğim derseniz kesinlikle uygun amacınıza.
MSN tarih oldu zaten, onun yerini alan kanallarda, arkadaşlarınızla cok rahatlıkla goruntulu konuşma yapabilirsiniz.

Ben goruntuyu 23 INC monitore verdiğim halde goruntude bir kalitesizlik soz konusu olmuyor yani internetiniz de iyi ise karşı taraf sizi ayna gibi gorecektir bir nevi.
Zaten amcalarımız icin teyzelerimiz icin 10 piksel ile 720 piksel arasında pek fark yok

Sonuc olarak goruntu ve video kalitesi kesinlikle tatmin edici duzeyde.
Fotoğraf cekersen urunu bir yere sabitlerseniz cok daha kaliteli fotoğraflar elde edersiniz, cunku el ister istemez titriyor ve ufak da ollsa bulanıklaşma oluyor.

Urunumuz cok kullanışlı, farklı farklı şekillere girebiliyor. 3 adet hareketli mekanizmadan meydana geliyor. Bu sayede her yere uygun şekilde konumlandırabiliyoruz.

İstereniz masanın uzeride durur, isterseniz duz bir cemizde veya monitorlerin uzerinde. Monitor ince veya kalın olsun, sabit bir bicimde sabitleniyor.

Urunu istersek kapatabiliyoruz ve merceği koruma altına almış oluyoruz bu sayede. Ayrıca 360 derece donme acısına sahip, bu cok guzel bir ozellik.
Yani kamerada gozukmek isteyen kameranın onune gelmek zorunda kalmıyor. Monitorun uzerindeyken sağa cevirin ve sağdakiler gozuksun.

Bunun dışında kameranın USB kablosu yeterince uzun ve kaliteii, sıkıntım olmadı hic.

Urunun yanında Logitech Webcam Software programı geliyor ve bu sayede hem video hemde fotoğraflarımızı cekip galeriden bakabiliyoruz.
Ceşitli ayarlamalar mevcut.

Bu ayarlamaların başında otomatik odaklanma geliyor. Eğer bu ozelliği acarsak kameranız, mesafeye gore odaklanıyor ve en net goruntuyu elde etmenizi sağlıyor.

Cekmiş olduğum video aracılığı ile gostereyim :
HD izlemeniz gerekli.

Evet arkadaşlar sırada otomatik olarak yuz izleme ozelliği var. Gercekten cok başarılı bir ozellik. Video cekerken gercekten işinize yarayacaktır. Faydalı ve havalı bir teknoloji.

Buyrun cekmiş olduğum video ile gostereyim sizlere.
Aynı şekilde HD izleyiniz.

Urunun ses kayıt kalitesini yukarıdaki videodan anlayabilirsiniz. Gayet iyi bir mikrofonu var, internet uzerinden konuşmalar icin.

Resim galerisine gelelim arkadaşlar. Bu kamera ile cekmiş olduğum resimleri paylaşacağım sizlerle :

Camlıca'dan başlayalım :

Ve kacan kuşun hatırasına

Uzun lafın kısası gayet başarılı bir Web kamerası. Tavsiye ettim bile coktan.