Samsung GALAXY S III
Herkese merhaba, bugune kadar bircok cihazı incelemem ve test etmem mumkun oldu; ancak ilk kez bir makale olarak incelemeyle karşınızdayım. İncelememiz Samsung ’un amiral gemisi Galaxy SIII. Tabii ki bircok kez inceleme yapılmış bir cihaz ancak kullanıcı incelemesi yapmakta da zarar yok. İncelememiz konu başlıkları ile olacak. İstediğiniz bolume ulaşabilirsiniz. Lafı daha fazla uzatmadan, incelememize gecelim.
1-Tasarım
8.6mm inceliğinde ve 133g ağırlığındaki Galaxy S3, bana gore oldukca ince ve hafif bir telefon. Ekran buyukluğu 4.8” olmasına karşın kasasının fazla buyuk ve kaba olmaması tek el ile kullanabilmemi cok kolaylaştırıyor. Oldukca guzel ve hoş bir tasarımı var. Gorunum acısından cok başarılı.
Telefonun kasası tumuyle polikarbondan yapılmış. Arka kapağı esneyebildiği icin plastik gibi gorunuyor ancak orası da polikarbondan yapılmış.
Galaxy S3 ’un hemen hemen her rengine baktım; ancak şunu soylemeliyim ki, aralarında acık ara farkla en guzel rengi mermer beyazı.
Elinize aldığınızda size cok sağlam bir telefon hissi veremeyecektir cunku hafifliği ve inceliği, aynı zamanda kasanın yekpare olmamasından dolayı siz “telefonu cok dikkatli kullanmalıyım.”diyebilirsiniz. Ayrıca ekranda Corning Gorilla Glass 2 kullanılsa da cizilmeye yatkın bir telefon. Zaten sonrasında telefona alacağınız kap ve ekran jelatini sizi bu izlenimden uzaklaştıracaktır. Bende olduğu gibi…
Telefonun cıkarılabilir arka kapağının olmasının size birkac tane avantajı var. Yanınızda yedek pil taşıyabilirsiniz, batarya bozulursa değiştirmeniz cok daha kolay olabilir ve bana gore en onemlisi MicroSD yuvası ile genişletilebilir hafıza sunması. Kendimden ornek verirsem, telefonu aldığım yerde yalnızca 16GB versiyonu bulunuyordu. 5GB gibi bir bolum sistem icin ayrılmıştı zaten. Aldığımdan birkac gun sonra telefonda 3GB kaldı ve 16GB ’lık bir hafıza kartı alarak bu durumdan kurtuldum.
2-Donanım
Galaxy S3 ’te 1.4 GHz hızında calışan 32nm uretime sahip Exynos 4 Quad işlemci ve 400MHz hızında calışan Mali 400 GPU ’su bulunuyor. Ayrıca telefonda 1GB Ram bulunuyor. Telefon guc tasarrufu modunda dahi cok rahat calışıyor. Uygulamalar ve arayuzde hicbir takılma yok.
1280x720 Super Amoled HD ekran bana gore cok başarılı. Beyaz rengi tam olarak verememesi cok sıkıntı yaratmaz ama renklerin canlı ve parlak olması cok iyi bir ozellik. Ayrıca telefonun siyah rengini tam verebilmesi ve siyah renkte hic bataryayı harcamadığı duşunulduğunde, gayet iyi bir ekranı var diyebilirim.
2100mAh batarya bulunuyor. Aktif bir kullanım ile 1 gunu tam geciremeyecek olmak kacınılmaz ama ne diyebilirim, diğer akıllı telefonlar da boyle, hatta pil omru konusunda S3 ’u diğerlerinden ayrı bir yerde tutuyorlar. Diyecek bir şey yok.
Daha da bahsetmeye gerek yok, siz de biliyorsunuz. Telefonun donanımları ust duzey ve size sunduğu deneyim de ust duzey.
3-Performansı ve Performans Testleri
Kendim sadece AnTuTu Benchmark ile telefonun testini yaptım. Diğer test sonuclarını internetten bulabilirsiniz. Ayrıca burada da guzel bir şekilde paylaşılmış: Samsung Galaxy S3 gets benchmarked

Ayrıca uygulama ve oyun performansları cok iyi . Dead Trigger, Asphalt 7, GTA Vice City, NFS Most Wanted, Shadowgun gibi oyunları denedim ve hic kasmadan oynadım.
4-Beraber gelen yazılımlar
Elbette telefon kadar telefonu elinize aldığınız anda icinde neler olduğu da onemli. Google ’ın kendi uygulamaları ve haritaları, Navigasyon, Allshare Play, Dropbox, ChatON, Radyo, Game Hub, Samsung Apps, Samsung Sinema, S Memo, S Voice ve 4.1.2 guncellemesi ile birlikte Google Play Music ve Paper Artist geliyor. Genel olarak kullanılabilir uygulamalar olduğu icin sıkıntı cekmezsiniz. Gayet kullanışlı ve guzel uygulamalar var.
Pop-up Play sayesinde herhangi bir iş yaparken aynı zamanda ekranda video da izleyebiliyorsunuz. Bu da hoş bir ozellik.
S Voice sayesinde ona soylediğiniz şeyleri yapabiliyor. Ben denedim guzel bir ozellik. Apple da Siri ’ye rakip veya rakip değil diyemeyeceğim cunku Siri ’yi kullanmak hic nasip olmadı. Ama soylediklerinizi cok iyi anlıyor. Tabii ki Turkce desteğinin olmaması da kotu bir durum.
5-Sensorleri ve Bazı Ozellikleri
Galaxy S3 ’un barındırdığı bircok ozellik ve sensor bulunuyor. Bunların coğu hoşuma gitti. Elbette bu sensorleri acıp kapatmak seceneği de sizin elinizde. Bazıları sizi memnun etmeyebilir, benim gibi. Şunu da soylemeliyim, guncellemeler ile birlikte sensorler cok daha iyi calışır olmuş.
(Akıllı Bekleme) Samsung Smart Stay ozelliği sayesinde siz ekrana baktıktca ekran ışığını sondurmuyor ve kapatmıyor. Doğrudan Arama (Direct Call) sayesinde rehberde secili birini veya mesaj yazdığınız kişiyi onu kulağınıza goturduğunuzde arıyor. Akıllı uyarı sayesinde cevapsız arama ve okunmamış mesajları yakalıyor. Telefonun tepesine 2 kez vurduğunuzda en ust kısma gidiyor. Telefonu salladığınızda guncellemeleri kontrol ediyor. Uygulamayı gezdirmek istediğinizde yalnızca uygulamaya basılı tutmak ve telefonu sağa-sola doğru eğmek yetiyor. Ekrandan Screenshot(Ekran Goruntusu) almak icin elinizin yan tarafıyla soldan sağa(sağdan sola da olur) kaydırmanız yeterli. Susturma ozelliği ile gelen cağrıları veya muziği telefonu ters cevirerek susturabilirsiniz. Ve benzeri sensorler barındıran Galaxy S3 bu bakımdan kesinlikle iyi diğer telefonlardan ayrılıyor.
6-Fotoğraf ve Video Deneyimi
Karanlıkta flaşsız ortamda size neredeyse hicbir şey sunmayan kamera, diğer ortamlarda bana gore gayet başarılı.
Guneşli Havada

Gun Batarken

Karanlıkta (Flaş Acık)

Yapay Işıkta

7-Ses Kalitesi
Telefonun ses kalitesi gayet iyi. Hoparlor icin HTC ’nin yaptığı icin telefonun altına uzun bir ızgara konulsaydı belki daha rahat olabilirdi. Cok fazla başarılı diyemeyeceğim ancak kulağınızı tırmalamayan ve kaliteli bir ses olduğunu belirtmek istiyorum. Beraberinde gelen kulaklık da gayet hoş ve iyi.
8- Kutusu ve Aksesuarlar
Galaxy S3 kucucuk bir kutuyla geliyor ve kutuyu acar acmaz onunla karşılaşıyorsunuz. Telefon ile aksesuar olarak usb kablosu, onun takıldığı şarj adaptoru ve kulaklık geliyor. Kullanım klavuzu da bulunuyor. Cok kotu bir durum daha telefonu alalı bir hafta olmadan şarj aleti ve kablosu yandı. Bu durumdan dolayı uzuldum. Kutusunda daha sağlam bir şekilde bulunmalıydı. Şanslıymışım telefona bir şey olmadı, belki de o kadar şanslı değilimdir beni de elektrik biraz carptı
Kutu ve Aksesuar Fotoğrafları

Sonuc
Tasarımı, donanımı, gucu ve performansı, ekranı, pil omru ve kendine has sensorleriyle beni etkileyen Galaxy S3, hafif puruzleri dışında hÂl cok guclu ve iyi bir telefon. Şu an 1400TL ’ye dahi bulunabilir olması da cok onemli. Şu an telefon almak isterseniz kesinlikle duşunmenizi tavsiye ederim. Tabii ki Note 2, Nexus 4, One X+ ve Xperia Z gibi telefonlarla da karşılaştırıp duşunmeniz iyi olacaktır. Bana gore iyi bir telefon.