Herkese merhabalar. Bir suredir siteyi calılıkların arasından izlememe rağmen bu benim ilk mesajım.. Aslında uzun zamandır yazmak istiyordum fakat ancak nasip oldu. Doğru yere mi yazıyorum ondan bile emin değilim ama ben de birilerine umut olabilmek icin hikayemi sizlerle paylaşmak istedim

Ben 2,5 yıllık evliyim. 29 yaşındayım. Evlendikten bir yıl sonra korunmayı bırakmıştık. Uzerinden 5-6 ay gectikten sonra rutin doktor kontrollerimde bebek de istediğimiz bilgisini veriyor, o donemler ortada bir sıkıntı olduğunu bilmediğim icin paniklemiyordum. Doktorun da korunmasız ilişkiye rağmen 1 yıl icinde bebek sahibi olmazsak bunun ancak o aşamada tıbben dikkate alınacağını ve araştırılacağını soylemesi icimi rahatlatmıştı. Ohh! Demek ki cok normaldi, doktor hic tedirgin olmamıştı. Uzerinden biraz daha zaman gecince ben olayı ciddiye almaya başlamış cok sıkı yumurta takipleri yapmaya koyulmuştum. Ama olmuyordu. Cok ağrılı adet olduğum icin bir gun acile gitmek durumunda kalmıştık, acildeki doktora 8 aydır gebelik istediğimi soylemem uzerine doktor gunumuzde inferlitenin cok yaygın olduğunu, 8 ayın ciddi bir zaman olduğunu artık bu durumun araştırılması gerektiğini soyledi. İlk kan tahlilimle buyuk bir surprizle karşılaştın. Fsh denen bir hormonla tanıştım. Değerim cok cok yuksek değildi ilk testte 11, bir sonraki testte 13 cıktı. Amh sonucum ise 1,20 cıktı. Fakat Ultrason muayenesi de durumu destekliyordu. Ve teşhis kondu: erken yumurta yetmezliği.. Bu nedir ne yapacağız diye sorgularken kendimi bir suru bitkisel kurler icerken buldum. Ama olmuyordu. Cozume kavuşamıyorduk. Doktor doktor gezdim. Ultrasonda gorunen tablonun aslında kan değerlerime gore daha ciddi olduğunu, yumurta sayımın az olduğunu ve doğrudan tup bebek yapmamızı soylediler. Biz oncesinde bir kere aşılama denemeye karar verdik, fakat olmadı. Sonra araştırdık ve bir merkezde karar kıldık. Tup bebek surecini yaşayan bilir, kan tahlilleri, muayeneler, gobekten vurulan iğneler... Tedavide 4 yumurtam toplanmıştı, cok şanslıydım hepsi olgundu. Ama sevinmek icin cok erkendi. Cunku sadece 1 yumurta mikroenjeksiyon yontemiyle dollenebildi. İkinci gun labaratuvardan embriyonun gerekli hucre sayısına ulaşmadığını fakat 3.gun transfer yapılacağını soylediler. 3 gun merkeze gittiğimizde ise embriyonun hız kazanıp beklenen hucre sayısına ulaştığını soylediler. İşte o gun anladım onun ne kadar guclu olduğunu. Onun da bizi ne kadar istediğini.. Anlayacağınız uzere guzel haberi aldık

Şukurler olsun ki şu an 8 haftalık hamileyim.. Dualarım hem bebeğim icin hem de bu yola baş koyup mucizesini bekleyen tum anne adayları icin... Aynı durumda olan arkadaşlara onerim, vakit kaybetmemeniz ve umudunuzu asla yitirmemeniz. Hepinize sevgiyle *