kızlar bende bir laz kızı olarak sizinle bu tarifi paylaşmak istedim.babanemin ağızda dağılan baklavayı solda sıfır bırakan harika bir tatlısı.isminin laz boreği olduğuna bakmayın muhallebili şerbetli işte gercek laz boreğini sizlerle paylaşıyorum kızlar yapımı biraz uğraştırıcı ama denemeye değer derim ben

ilk once şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz şerbet icin:,2,5 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su yarım limonun suyu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz..
2 adet yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
yarık kg un
biraz sirke
(baklava hamurunun hemen hemen aynısı) tuz şeker limon muhallebisi icin:1 kg sut 1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
vanilya 3 adet yumurta sarısı
karabiber
yareyağ
ilk once hamurumuzu hazırlıyoruz daha sonra ustunu ortup biraz dinlenmeye bırakıyoruz.muhallebisini hazılamak icin sut, şeker, un ve yumurta sarılarını alıp ocakta karıştırmaya başlıyoruz uzeri goz goz olunca altını kapatıyoruz ve son olarakta vanilya ve KARABİBERİ EKLİYORUZ evet karabiber kızlar şaşırmayın cunku bunun olmazsa olmazı karabiberdir bir tutam kadar ekleyip karıştırıyoruz. tereyağını eritip onuda bir kenara alıyoruz daha sonra hamurumuza gecip bezelere ayırıyoruz daha sonra ilk yufkamızı nişastayla beraber acıp ilk katını tepsiye alıyoruz ustune tereyağı suruyoruz 4 yufkadan sonra arasına muhallebimiz dokup eşit miktarda her yere yediriyoruz muhallebili soğuk olacak buna dikkat etmek gerekiyor kalan yufkalarımızıda aynı şekilde dizip yağlıyoruz kare kare kesip 165 derece fırında pişirmeye bırakıyoruz ustu baklava gibi nargibi olduğunda alıyoruz fırından soğuttuğumuz şerbeti ustune gezdiriyoruz biraz dinlendirip servise hazır ediyoruz BİRAZ ZAHMETLİ AMA AFİYET OLSUN ŞİMDİDEN..