Merhaba arkadaşlar. Bu benim ilk forum mesajım. İnternette pek cok şeyi yeni yeni oğreniyorum. Bu forumu da uzun zamandır takip ediyordum. Oğlum sayesinde artık buranın bir parcası olduuuum

Gecen gunlerde yine oğlum sayesinde bir blog actım. Oradan kendi yemek tariflerimi paylaşıyorum. Daha cok yeni. Pek ziyaretcim yok

Sitemin adresi www.neclayuce.com . Arada uğrayıp, ordan beğendiğiniz yemeklere de yorum yaparsanız, ya da kendi tarzınızı paylaşırsanız, ben de ona gore değişiklikler yaparım. İnternette yeniyim malum, biraz oğrenmek gerekiyor

İlk tarifimle başlıyım. Ben Malatya, Arapgirliyim. Bizim oraların yemeklerini paylaşmayı cok seviyorum. Umarım sizin de hoşunuza gider

ANALI KIZLI (MALATYA)
Necla Yuce - Blog » Analı Kızlı (Malatya)

Malzemeler (15-20 Kişilik)
750 gram yağsız dana kıyma
100 gram tavuk goğsunden kıyma
4-5 adet kuru soğan
750 gram ince (koftelik) bulgur
200 gram dovme unu (bulamazsanız irmik de kullanabilirsiniz)
Yarım demet maydonoz
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Sosu İcin
2 bardak kemik suyu
3 bardak su
3-4 kaşık domates salcası
1 kaşık sıvı yağ
1 kaşık tereyağı
Once icini hazırlayalım. 500 gr kıymaya kuru soğanları doğrayıp iyiyce kavuralım. Tuz, karabiber ve kırmızı biberini de koyup altını kapatıp, maydonozları ilave edelim (arzuya gore ceviz ici de koyabilirsiniz). İci soğurken bir yandan da hamuru yapalım. Genişce bir kaba ince bulguru, dovme ununu, 250 gr kıymayı, tavuk goğus kıymasını, tuzunu koyup, azar azar elimizle su ilavesiyle, hamur macun gibi olana kadar yoğuralım. Yumurta kadar parcalar alıp, icini oyup hazıladığımız kıymalı icten koyalım. Boylece kofteleri hazırlayalım. Aynı hamurdan nohut buyukluğunde kofteler hazırlayalım. Bulgur hamuru bitene kadar bu işlemi yapalım.
SOSUN HAZIRLANIŞI: Genişce bir tencereye sıvı yağ, tereyağı konup eritilir. Sonra salca da konup, biraz kavrulur. Kemik suyu ve normal su ilave edilir. 8-10 dakika kaynatılır. Kaynayan sosa kofteler atılır. Suyun uzerine cıkmaya başlayınca piştiğini ve hazır olduğunu anlarız. Sıcakken hafif suyu da eklenerek servis yapılır.