Merhabalar arkadaşlar okuduğum bolum dolayısıyla ( mutfak ) mutfaktan cıkmıyorum. Ozellikle tatlı , kek , pasta yapmaya bayılıyorum. Bir tarifteki malzemeyi diğerine diğerindekini ona deneyerek değişik lezzetler cıkartmak hoşuma gidiyor. Benim gibi tatlı, pasta, kek yapmaktan hoşlananlar icin pasta yapımında kullanılan Fondan ( şeker hamuru ) tarifini veriyorum.

Şeker hamuru nedir ? ;
Şeker hamuru ,pasta kaplamakta kullanılan, pudra şekeri bazlı, yenilebilir bir hamurdur.Evde malzemelerle kolaylıkla hazırlanabildiği icin marzipan yerine tercih edilmektedir..

1200 gr. pudra şekeri ( elenmiş )
40 gr. yumurta beyazı
600 gr. glikoz
20 gr. sıvı yağ
2 gr. krem tartar
10 gr. jelatin
dilediğiniz renklerde gıda boyası

Glikoz bir kabın icerisinde ısıtılır, jelatin ilave edilir.
Pudra şekerinin yarısı ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir. Kalan pudra şekeri de eklenir ve iyice yoğurulur. Tamamlanan hamur, ağzı kapalı plastik torbalarda saklanır.
Hazırlanan hamur ince bir merdane yardımıyla acılır. isteğe bağlı olarak hamurlar gıda boyalarıyla renklendirilir.
Acılan hamur, yapılan pastanın uzerine yerleştirilir. Hamur, iyice duzleştirilir, kenarlarından fazlalıklar alınır.
Hamur ile kaplanan pastanın ortasına, farklı renkteki hamur yerleştirilir. uzerine renkli şeker hamurları ile şekiller yapıp susleme yapılabilir.