Arkadaşlar merhabalar.

Domain yani alan adı bulmada guzel yontemler gostermek icin bu konuyu acıyorum. Oncelikle domain jenerik yada hit kelimelerden oluşmalıdır. Atıyorum jenerik bir kelime "fıkra". Fıkra diye google da arattığınızda sayfanın sonunda fıkrayla alakalı en cok aratılan cumeleleri goreceksiniz. Bunlardan birisi "karadeniz fıkraları" orneğin: karadenizfikralari.net boşta.

Tabi domain bulma biraz akıl işi. Akla gelecek şeylerden domain uretme ve kimsenin aklına gelmeyen domainleri alma. Orneğin; hatunlar dunya capında hep zirve ve aratılır. Mesela victoria secrets meleklerinin isimlerini alabilirsiniz. (coğunun net ve com domainleri boşta bu arada) Atıyorum markalar, futbolcular, yada futbol kulupleri yine aratılır. Bunlar sadece ornek tabi. Bu ornekleri uretmek size kalmış. Sanatcılar modeller markalar falan filan.

Turkiye'de sanatcıların listesi diye arattım ve şoyle bir siteye denk geldim: http: //www.sanatcilistesi .com. Burdan hepsini secip, sağ tıklayıp bir excell dosyasına metin olarak aktardım. Hepsini secip ctrl+f e basıp değiştir deyip, ğ yi g ile c yi c ile, ş yi s ile falan filan Turkce karakterleri değiştirip, isimtescil.net de arattım. (boşlukları yok etmek icin ctrl+f dedikten sonra altgr+u ye tıklayın bir boşluk bırakın ~ işaretinden sonra boşluk bırakın. Alt satıra hic bir şey yazmayın ve değiştir deyin boşluklarda gidecektir. Atıyorum Cuneyt Arkın, Cuneytarkin olacaktır.) Coğunun net hatta bazılarının com domainleri boşta. Arama hacimlerine baktım cok iyi. Bu domainler 1-0 sizi one gecirir ama devamı icin icerik lazım tabi. Oda size kalmış.

Google'a gir orneğin: "otel" yaz, otel en alta bak oteller bodrum, arama hacmi 739 bin fena değil. otellerbodrum.com boşta mesela.

Jenerik icin de kafanızı calıştırın orneğin meyvaların isimleri, elma armut ayva, cilek cart curt hepsi cıkacak tr.wikipedia da, yada hayvan isimleri at, aşek, deve, manda vs. Turkce karakterler icin yukarıdaki yontem ile ı yı i ş yi s yapabilirsiniz. Tabi ingilizce kelimeler aratmak size kalmış.

Yani herşeyin listesi zaten nette wikide mevcut. Bu şekilde zamanında cok jenerik domain bulup sattım ama keşke satmasaydım diyorum.