valla boyle yemekten icmekten zevk alan insanlar bu guzelliği kacırmasın isterim.
ıslama koftenin koftesi inanılmaz lezzetli, kucuk kucuk kofteler. oyle evde yaptığımız maydonozlulardan değil tabi, neye benzeteceğimi de bilemedim. orası onemli değil, asıl olayı ekmeğinde.
ekmekler kemik suyuyla ıslatılıyor, hafif ızgara ediliyor. kofteyle birleşince inanılmaz guzel bir şey cıkıyor ortaya. pekiiiii bunu nerede yiyeceğiz?
ben adapazarı'nda 4 yerde ıslama kofte yedim, ikisi unlu olanlar: kofteci ismail, meşhur kofteci mustafa. diğerlerinden biri normal kebapcıydı, diğeri yoğurtlu doneriyle unlu olan donerci omer. şunu soyleyebilirim, kesinlikle her yerde yenebilecek bir şey değil. en onemli unsur olan ekmeği her yer farklı yapıyor. kebapcıda yağa, salcaya bulanmıştı mesela ekmekler. ozelliği yoktu, inanılmaz yağlıydı ve zevk vermiyordu. koftesinin de oyle aman aman bir tadı yoktu. kofteci ismail'in gittiğim şubesinde normalde iştah acıcı olan biber salcası getiriliyordu, yerken biz ona banıyorduk ekmeği, bu da ıslama koftenin doğasına aykırı. diğer şubelerinde durum nasıl bilemiyorum.
gelgelelim donerci omer ve meşhur kofteci mustafa'nınkileri yemeden olmemeli insan. bu kadar net soyluyorum.
ikisinin de adapazarı'nda birer yeri var. oyle şubeleşip bozmamışlar. donerci omer yoğurtlu doneriyle unlu olmasına rağmen ıslama koftesiyle inanılmaz başarılı. ikisinin de kofteleri ve ekmekleri inanılmaz lezzetli. mustafa'nınkiler biraz daha az yağlı. meşhur kofteci mustafa, ayranın kutuda olmaması, ozel imalat olmasıyla ve kofteyle inanılmaz bir uyum sağlayan şırasıyla bir adım daha one cıkıyor. mustafa'nın olumsuz tarafı mekanın cok kalabalık olması. tanımadığınız kişilerin yanına oturtulabiliyorsunuz. donerci omer'de ise ortam daha sakin; ama biraz daha basık.
unutmadan, omer'in irmik helvası, mustafa'nın ekmek kadayıfı oldukca guzel.
omer ve mustafa dururken, sırf daha bir restoran ortamı var diye ismail'e gidilirse ıslama kofte icin yazık olur.
ve boğazına duşkun olanlar icin tekrarlıyorum, yolunuz duşerse muhakkak ama muhakkak bu guzelliğin tadına varın. yazarken bile ağzımın suyu aktı, ne bicim ozledim.