NEW ORLEANS - Beyonce, ABD Başkanı Barack Obama'nın Kongre bahcesindeki halka acık yemin toreninde ABD'nin ulusal marşını seslendirirken "playback" yaptığını itiraf etti. New Orleans kentinde basın toplantısı duzenleyen şarkıcı, "ulusal marşı bilmediği icin soyleyemediği" iddialarına yanıt olarak toplantının başında ABD ulusal marşını canlı olarak seslendirdi.
Beyonce, "mukemmeliyetci" olduğunu ve Başkan Barack Obama karşısındaki performansının "unutulmaz" olması icin "playback" yaptığını, o gunun kendisi icin cok duygusal gectiğini soyledi.
Beyonce, neden "playback" yaptığını şu sozlerle ifade etti:
"Ayaklarım uyuşana dek marşı tekrar ettim ve orkestrayla prova yapacak vaktimiz yoktu. Ses kontrolu icin uygun ortam olmadığından, boyle bir riski alacak kadar kendimi iyi hissetmedim. Marşı seslendireceğim yer ABD Başkanı'nın yemin toreniydi ve hem onu, hem de ulkemi gururlandırmak istedim. Bu nedenle muzik dunyasında cok sık gorulen bir şey olan parcayı onceden kaydederek seslendirme yoluyla marşı soylemeye karar verdim. Ve performansımdan gurur duyuyorum."