Kurt boreği kurtlere ozel bir borek ben kurt olmadığım halde bu tarifi oğrendim.. Aslında herşey borekcide başladı orda yemiştim ilk sonra tarifiyle beraber yapmaya başladım.

Hamurumuzu ve harcımızı onceden hazırlıyoruz

•4.5 su b.un
•1 cay b.yoğurt
•1 cay b.sıvıyağ
•200 gr.margarin
•2 yumurta
•3 corba k.pudra şekeri
•1 p.kabartma tozu
•yarım cay b.su
Uzeri icin:

Once bir karıştırma kabına un alınır. ortası havuz gibi acılır. Havuzun icine yoğurt, yumurta, sıvıyağ konur. unun uzerine kabartma tozu eklenir. Once havuzun ici olmak kaydıyla tum malzeme karıştırılır. Hamur sert olursa su ilavesi ile hamurun kıvamı ayarlanır. Hamurdan 1 parca uzerine butun bir yufka acmak icin ayrılır. Kalan hamurdan 20 beze yapılır. Yarım saat dinlenen hamur bezeleri bir tatlı tabağı buyukluğunde acılır. Aralarına yumuşatılmaş yağ surulerek ust uste konur. 20 yağlanmış beze bir defada acılır. Bir tepsi buyukluğune gelen hamura kalan yağdan biraz surulup sıkı bir rulo yapılır. Rulo 3 e bolunerek buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Hamurlar dik bir şekilde uzerine basılarak yassıltılır. Tepsi buyukluğunde acılır. Uzerine biraz daha margarin surulup pudra şekeri ekilir. diğer iki hamura da aynı işlem uygulanır. En ustune ayırdığımız hamur ince bir şekilde acılıp kapak yapılılr. 180 derecede uzeri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı
cıkan boreğ dikdortgen dilimler şeklinde kesilir ve uzerine bolca pudra şekeri elenir.

afiyet olsun