Arkadaşlar , cok uzun bir yazı olucak. İnşallah hepimiz isteyen ve değerini bilecek olan kardeşlerimize ALLAH bebeklerini tez zamanda nasip etsin. Size aşama aşama ne yaptığımı, nerelere gittiğimi , iğneyi nasıl vurduğumuzu, ilacları nasıl kullandığımızı, hislerimi, herkese gore değişse bile vucudumun tepkilerini tek tek anlatıcam.
Dun evliliğimizin 4. yılını kutladık. Evlendiğimizden beri sadece 6 ay korundum. Yasmin ile. aşırı mide bulatısı yapmaya ve boğazıma takılmaya başladı. ve şiddetli bel bolgesinden kilo da aldıktan sonra artık ilacı bıraktım. 10 ayda 10 kilo aldım ve en son 70 i gordum.
Sonra kendi denemelerimiz ile bebek olmasını istedik. Fakat hic olmadı. Doktora gittiğim zaman bana polikistik olduğumu soyledi. Sonra adetim duzensizleşmeye başladı. Diğer polikistik hastalarına gore şiddeti bende daha az nuksetti. Zaten oldum olası tuğlu bir insan olduğum icin hic fark etmedim Mens takip programları kullanmaya başladım. Yılda 1 kere 45 gunu bulan adetim 30 -35 gun arası her ay oluyordu. Klomen ile tedaviye başladım. Doktorum Klomenin yarım tableti ile bile yumurtladığımı(Adetin 5. gununden itibaren 5 gun kullanılıyor ), oksursem hamile kalacağımı soyledi ama nafile. Tam tamına 26 ay klomen kullandım.Duzenli olarak. Halbuki bu kadar kullanılması cok buyuk bir hataymış.
AŞILAMA
sonra 2018 de capa da aşılama yaptırmaya karar verdik. Capa 26 ay klomen kullandığımı ama hamile kalamadığımı duyunca şok gecirdi. Bir rapor ve evrak hazırlama sureci var ki Allah capaya duşene yardım etsin. Sizi muayene eden doktor surekli değişiyor. Muamele kotu. yada ben oylesine denk geldim. Bilgi vermiyorlar. ustune bir de azar yiyorsunuz. Kan vere vere damarımı yediler. 3.gunu hormon testi , 21. gun testi , beta hcg testi, androloji bolumune gitmesi lazım eşinizin , sperm vermesi lazım , dahiliye ve psikiyatri bolumunden aşılamaya uygundur yazıları imzalatmanız lazım. Nufus mudurluğunden (e devlet olabilir ) vukuatlı nufus kayıt orneği , androloji değerlendirme raporu ,Bayan veya erkek icin ssk gun dokumu , resim , Rahim filmi raporu, bunları hazırlayınca adetten 15 gun onceydi sanırım orada ki sekreter Neriman hanıma veriyorsunuz bunların FOTOKOPİSİNİ. Sonra ilac icin size rapor cıkıyor. Bana Gonal -f verdiler. (400 TL civarı tuttu) Onların belirlediği dozda ve hergun aynı saatte ilacı kullandınız 2 gunde bir gel diyorlar hemen hemen. Yumurtalarınız belli olgunluğa gelince Ovitrelle catlatma iğnesini veriyorlar. şu gun şu saatte gelin aşılama olucak diyorlar. Once odeme yapıyorsunuz (200 TL gibi ) Sizi işkence odası gibi bir yere alıyorlar. Ve idrar keseniz dolu olmalı. Rahim dikleşiyormuş ve kanul daha kolay ilerliyormuş. Benim cok canım acımıştı kanamamda olmuştu biraz. ustelik iyice karnım şiş ve idrara sıkışık 15 dakika yatmamı istediler. Ogun izin aldım. Ve antibiyotik kullandırdılar.Zaman ilerledikce hamilelik belirtileri yaşamaya başladım. Canım bir şeyler cekiyor , başım donuyor , kasıklarım ağrıyor , midem bulanıyor, goğuslerim iyice gerildi. Pat adet oldu. Cok uzulmuştum. Belli bir sure bıraktım tedaviyi falan. Bu arada polikistik olduğum icin her doktor kilo vermem gerektiğini soyledi. Bende kendime kızdım ne kadar iradesizsin kac yıldır bir 70 kilodan duşemedin dedim ve zayıflamaya karar verdim. Eşimden beni kıracak bir atak geldi . bana dedi ki gonlun gelmiyor ki gidelim doktora bir aşılama yapalım sıkılmaya başladım iyice dedi. Şok oldum. Ben sevdiğim şeyleri yiyemezken, spor salonlarında koşmaya calışırken yeri geldi ac ac gezerken bana bunu demesi ağrıma gitti. Diyetisyen Sonya OĞUT doktoruma dedim ki ben hızlı kilo vermek istiyorum ağır bir diyet yapmak istiyorum. Beni 2 hafta 1 almaya başladı. OLur da halsiz duşerim diye halimden haberdar olmak icin bana cep telefonunu verdi ve takip hastası oldum. Spor yapamadan 70 kilomdan insulin direnci gibi bir bela ile ramazan ayında diyete başladım. ve 65 kiloya duştum. Sonra eski doktorum ZUHAL OZGİT e tekrar dondum. aşılaması 250 TL ve yakın olduğu icin. Capa ile hemen hemen aynı tutara geliyordu ama anlatımının iyi olduğu ve bilgilendirdiği icin. Bu surecte 100 TL muayene , 250 TL aşılama Duzen labaratuvarında sperm testi aşılama icin (hareketleri spermler ) bir termos icinde depozito ile verildi. Geri teslim edincede paramızı geri aldık.01/08/2019 da olan aşılamam 16/08/2019 da başarısız sonuclandı.

Tabi bu surec icerisinde akrabalar hatta uzaaaak uzak tanıdıkların bebek baskılarından bahsetmek bile istemiyorum. Yaaa belki olmuyor. niye zorluyorsun? Ben mi alacan ? sponsor mu olacan ? Anlamıyorum insanları. zaten bu benim cok buyuk bir acım birde insanların yorumları bitiriyor seni bu surecte.

MEMORİAL TUP BEBEK KAHRAMANLARI
Biz adetimin 3.gunu tekrar Capaya donmek istedik Madem hakkımız var. Devletten rapor alalım. Ozelde tup bebek yaptıralım dedik. Capaya gittik. bana dediler ki 2 aşılama yaptığınızı belgeleyin. TUP BEBEK icin rapor gecisiniz icin heyete evrağınızı sokalım. Doktorum Zuhal hanım bana klomen ile yapılmıştır diye kağıt yazdı. CAPA Gonal -f ile yapıldıktan sonra klomen ile yapılan 2. aşılamayı kabul etmedi. Ben şok. Bilseydim Gonal -f derdim dedim icimden. Tekrar aşılama yapıcaz dedler. aynı evraklar , kan testleri , uzun bir surec.... Dedik ki tamam. Bizim iş yerinin oraya Memorial ŞİŞLİ yakın . 15 sene once dayımların tup bebek doktoru Semra KAHRAMAN dı. Nasip ya gittik goruştuk. Birde ordan fikir alalım dedik. Meğer Memorial de ilk goruşme muayene ucretsizmiş. Dr. Soner DUZGUNER ile goruşturduler beni. Kendisi bilgi veren ,anlatan, siz sorun cevap vereyim diyen bir doktor. 40 dakika goruşmuşuzdur. Tum sağlık gecmişi , ailemi , eşimi dinledi. Sonra pat dite Semra Hoca da odaya girdi ve kendisi de beni muayene etti. Pko like dedikleri ( az miktarda) şeyi soylediler. adet dongumu duzenli buldular. Eşimin Sperm testleri , tam kan testi, yakın zamanda verdiğim 3. gun hormon testi ile gitmiştim. rahim filmi raporu falan . CAPA ya ne goturduysem aynı dosya ile gittim. Konuştuk. bu ay tedavi icin yumurtalıklarınız cok iyi aslında dediler. Ben hemen karar vermek istemedim. Cunki fiyat 9200 + saklama en yuksek fiyat 4025. +ilac 3500 civarı tutucaktı. Eşimden IMSI tekniği ile sper analizi istediler. cok dalgalanma olmuş tum testlerinde bir de biz bakalım dediler. Acıkcası Memorial bilseydim ki 280 TL ye yaptığını ustelik işlem sonrasında duş alma imkanı olduğunu , havlu terlik şampuan her şey verdiklerini asla duzen labaratuvarın surunmesini istemezdim eşimin. Neyse tam asansore doğru yururken memorialde dedik ki tamam bee bu ay olsun.Sperm testi bir cıktı ki resimlerini cekmişler spermciklerin. Onu kırmak istemedim ama morfoloji kotu geldi. Dağ defektli , kısa kuyruk , buyuk baş, kırık boyun gibi spermlerin sayısı cok fazla. Biz tup bebek icin karar verdiğimizden aaa sorun sendeymiş gibi bir şey kullanmadım kendisine. Varsın benden bilsin sadece. Buna rağmen doktorlar gayet iyi dedi sonuclara. Tabi biz bu surecte eşime varikosel tesişi koydularını aile hekiminden oğrendik. Meğer tum sağlık gecmişimizi goruyormuş. Trombofili 2'li, bissuru anti ile başlayan değişik test ,AMH, tam kan testi, 3. gun hormon testi (6 aylık varsa kabul ). Bana hergun doktorların toplanıp bizi farklı doktorlar gorse bile her şeyin dosyamızda yazdığınız . son kararın her zaman semra kahramana ait olacağını , her gun 3 gibi kullanacağım dozların msj olarak ve bir sonraki randevuyu iceren msj atacaklarını soylediler.Eğitim odasında kullanacağım ilacları anlattılar. nasıl iğneyi yapacağımı , saat kacta yapacağımı , nasıl muhafaza etmem ve nerden almam gerektiğini.İlk iğnem MENEPUR 1200 fiyatı 1280 civarı(yumurtaları uyarmak ve buyutmek icin kullanılcakmış). Glifor( piyasa da zayıflama hapı olarak da kullanılan bu ilac şiddetli mide bulantısı ve devamında şişkinlik yapıp yemek yemenizi biraz engelliyor. Mumkun olduğunca cok tok karnına icilmeli. İlacın asıl amacı bizim icin yumurta sayısını azaltıp kalitesini arttırmakmış )Eşinizle birlikte kullanacağınız bir kutu icinde 2 ilac iceren 2 kutu antibiyotik. (Bol su ile icilmesi gereken şiddetli mide bulantısı ve ishal yapan mikrop , enfeksiyon kırılması icin verilen ilac ) Folik asit Geceleri icin cunki iştah acar ve yemek yemek istersiniz o saati uykuda gecirmiş olun dediler. Bunları kullandıktan sonra 2 -3 gunde bir kontrol edildim. Yumurtalarım aşırı buyuduğu icin karnım bomba patlıcak gibi şiş ve kasıklarım acı icinde hissettim. Bir yandan Cetrotide iğnesi kullanmaya başladım dedikleri zaman ( yumurtanın buyuyup catlamasını engellemek icin bastırıcı bir iğne ) 20 tane yumurta sayıyorlardı her biri en son 19-21 mm yakın olan.Artık yumurta toplama işlemi OPU yapılacağı gunden 1 gun once bana gonapeptyl saat 22:45 de vurunun dediler. Bu iğne icerisinde 7 tane varmış.sağdan ve soldan kullanmam gereken sadece 2 taneydi. ve geri kalan 5 tanesi cop olacağı icin ve soğuk unite ilacı olduğundan bu iğneleri guvenilir eczanelerden alın dediler ben İDİL eczanesinden 2 tanesine 65 TL para verdim. ihtiyacım kadar olanı kutudan cıkarıp veriyorlarmış. Ertesi gun tam 10:45 de kan testine geliceksiniz dediler LH ve Progesteron hormonuna baktılar ( Onceden yumurta gelişirken E2 yukselir LH cetrotide iğnesi ile baskılanırdı. OPU işlemi icin cetrotide'ı catlatma iğnesi vurununca bıraktık.Bu sefer LH yukselmeye başladı. Ve progesteron artmaya başladı. Bu beklenen şeymiş. Her şey yolunda. Herkes sizinle ilgili. Ustelik gozumle gordum yeni ultrason cihazları getirttiler. supersonik uzay mekiği gibi. OPU icin işleme alındım. ben 6.kata cıktım. saat 9 da burada olun dediler ama catlatma iğnesini vurunduğum saatte beni işleme aldılar 10:45 de. İceri girerken size bir kimlik kartı veriyorlar. Onu kart okuma yerine takıyorsunuz. sonra bilgileriniz ekrana geliyor ve doktor siz olduğunuz teyit edince işleme başlıyorlarmış. biri nabzımı olcuyor , biri başıma yastık koyuyor , biri parmağıma alet takıyor. biri ben doktorunuzum merhaba diyor. biri damar yolu acıyor.herkes pervane. Şahane ilgi. En son gorduğum ışık oldu. Bayıltıldım Cok dua etmiştim. abdest alarak girmiştim Rabbim herkese nasip etsin.Cıktığım zaman kimlik kartım , bilgilendirme evraklarının icinde olduğu dosyam benimleydi. RULİD diye antibiyotik verdiler her gun belirlediğim aynı saate 4 gun boyunca icmemi ve bu işlemden sonra 6-7 gun icinde adet olacağımı adete kadar birliktelik onermediklerini adetten sonra birliktelik olabileceğini soylediler. 15 olgun yumurtam toplandı.14 u dollenmek icin ayrılmış. 11 i dollenmeye başlamıştı. sonra sayı 4.gune kadar 11 iken 5.gun 7 ye 6.gun 9 a cıktı. ve hepsi 9 yumurta donduruldu. 5 tanesi 1 kalite 2 tanesi 2. kalite diğer 6.gun emriyosunu bilmiyorum. Şimdi OHSS riskinden dolayı ki aslında belirti yokmuş ama rahim dinlendirme gebelik şansını arttırdığı icin transfer Opu dan sonra 2. adetimin 1.gununde arayacağım inşallah endometrium kalınlığı da iyi olur. Toplama işlemi zamanı 9,2 idi. Şu anda şişliğim ve sancılarım yavaş yavaş geciyor. Kanamam o gun sonlanmıştı fakat gaz sancısı aşağılara vuruyordu. dediler ki ağır aksiyon hareketler yapmayın fakat yuruyun, su icin , koşun sonucta yumurtalıklarınız bizde Hic yatmadım. hep gezindim . acıma , şişliğime rağmen gezindim. Size tavsiyem bu şişliği , odemi , gazı atmak icin bu surece gelen arkadaşlar bol bol yuruyun. Bir gun bebeklerimizi kucağımıza alıcaz ALLAHIN izni ile. Transfer sonrası yine yazıcam ama bu kadar uzun değil. umarım yazımı okuyabilmişsinizdir. yada fuuuu bu kadın da ne anlatmış bee diyip bırakmış da olabilirsiniz. Nasip. İnşallah bu kadar emek verdik ALLAH yavrularımızın kıymetini bilenlerden eylesin bizi. AMİN.Sağlıcakla kalın.

Yumurta toplamadan 2 ay sonra ..................

54 gun oldu neredeyse 3.adetim gelicekti ben hala adet olamadım. Almış olduğumuz hormonlardan dolayı bu kadar şaşması normalmiş. Ben doktora gittiğim zaman bana adet sokturucu verdi. Ama tup bebek doktorumla konuşunca kullanmayalım.Doğal akışına bırakalım demişti. Sonra bende ilacsız nasıl nasıl adet olabilirim bitkisel yontemlerine baktım. birkac gun rezene cayı ictim. acıkcası sindirimi de kolaylaştırdı. Fakat bu surecte her belirtime acaba hamile miyim ? acaba gec dollenme mi oldu ? acaba kan testinde cıkmadı mı ? bir daha mı test yapsam diye gecti. sonra internette 1 cay kaşığı tarcın , 1 cay kaşığı bal , ve limon biraz 1 dilim kadar suyunu sıktım sıcak su ile sabah ictim. en kesin ve hızlı bu yontemle sonuc alınabilir yazıyordu. ustune mi denk geldi bilmiyorum 9 da ictim 11 de adet oldum. ve ağrısız. boyle belimde bir sızı hissettim ama şimdi o kadar hızlı ve yoğun geliyor ki 7 gun surecek olan adetim bu hızla 3 gune biter gibi o kadar fazla geliyor .Bugun hastaneye gittim. 1.gunu aramamı istemişlerdi. adetimin 2. gunu cağırdılar. 10. gunu tekrar goreceklermiş. bırak hormonu yılda 1 kere mevsim gecişlerinden dolayı yine de şaşardı adetim. 47 gunu bulurdu. her bir belirti bizim icin umit oluyor tabi ama bizim ki doğal olacak gibi değil Tup bebekte 2 yontemden bahsetti bugun doktor. sizin adetinizin duzenine gore belirleyeceğimiz 2 yontem var dedi. 1.si natural yontemmiş. 1 tane yumurta belirleyip . onun buyumesini beklemek yeterli olgunlukta catlama iğnesi ile catlatıp ve bunun oncesinde transfer edilecek yumurta yabacı madde olarak algılanmasın diye ilac kullandırarak yaklaşık adetin 20. gunu transfer olacakmış. Eğer bu ay vucudum yumurta geliştirmez ise tedavi bu ay iptal olacak ve diğer 2.yonteme gecilecekmiş. 2.yontemde 14 gun boyunca ağızdan ilac alınacak rahim ici kalınlaşıp yumurta yeterli olgunluğa gelince catlatma iğnesi ile catlatacaklar ve transfer yapıcaklarmış. Transfer gunu cozulen embriyoloji labaratuvarında embriyo hakkında bilgi vericeklermiş. ya bu embriyo bozulursa dolaba konmuş kışlık fasulye gibi :/ hemde en kalitelisi :/ 5AA dediler. gitti yumurta.