“Bugune kadar yediğim en guzel pasta bu!” Teşekkur ederim Cahide Abla...

Eğer incir seviyorsanız, bu pastayı mutlaka deneyin .
Doğrusu ben bu pastanın en tutulan, en cok denenen pasta olmasını isterim cunku cok kolay, gosterişli ve acayip lezzetli bir pasta.
Ozellikle karamel tadı, incirle birleşince cikolataya yakın bir lezzet ortaya cıkıyor. Birde ceviz var ki işin icinde…En iyisi ben susayım, tarife geceyim. Ama mutlaka yapın tamam mı?
Ozellikle karamel tadı, incirle birleşince cikolataya yakın bir lezzet ortaya cıkıyor. Birde ceviz var ki işin icinde…

En iyisi ben susayım, tarife geceyim. Ama mutlaka yapın tamam mı?

İNCİRLİ, MUHALLEBİLİ, CEVİZLİ, KARAMELLİ PASTA VEYA KEK…
Malzemeler

Keki icin( tepsi olculeri: 32 x 26 cm.)

2 adet yumurta
1 cay bardağı şeker
1 cay bardağı sut
1/3 cay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1.5 cay kaşığı kabartma tozu
1 cay kaşığı portakal kabuğu rendesi

Muhallebisi icin

4 su bardağı sut
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Tabanı icin

400 gr. kuru incir
1 cay bardağı ceviz

Karamelli şerbet icin

1.5 cay bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Ceyrek limon suyu

Hazırlanışı

Oncelikle keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri iyice cırpın. Sutu, yağı ve portakal kabuğunu ekleyin. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış tepsiye dokun. 180 derecede kekinizi pişirin.
Kek pişerken kuru incirleri kucuk doğrayın. Cevizi kırın.
Pişen keki tepsiden cıkarın.Tepsiyi yıkayıp kurulayın. Yeniden hafifce yağlayın.
Kucuk bir tencerede 1.5 cay bardağı şekeri kısık ateşte karıştırarak eritin. Cok yakmayın. Eriyince tamamdır.
Uzerine 1.5 su bardağı soğuk suyu yavaşca dokup kaynamaya bırakın. Kaynadıkca şeker eriyecektir.
Limon suyunu ekleyin. Cıvık bir şerbet elde edin.
Altını kapatın. Şerbetin icine incirleri atın. 2-3 saniye şerbetin icinde cevirip kevgirle ayrı bir kaba alın. Cevizlerle karıştırıp tepsinin dibine serin.
Diğer tarafta, yağ haricindeki muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Pişen muhallebiye tereyağı ekleyip 5 dakika kadar mikserle cırpın.
Bekletmeden incirlerin uzerine dokup yayın.
Onceden pişirdiğiniz keki de muhallebi sıcakken muhallebinin uzerine kapatın. Hafifce bastırın.Kekin ozellikle orta kısmını kurdanla bir cok yerinden delin.
Kalan karemelli şerbeti kekin her yerine gelecek şekilde dokun. Kenarlara aksa da onemli değil. Kek şerbeti tamamen cekiyor.
Bu şekilde en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden once uygun bir tepsiye ters cevirin. Dilimleyip servis edin.
Tek kelimeyle muhteşem bir pasta! Yapıp yiyenlere afiyet şifa olsun. Şukrunuz bol olsun…

Durmadan birşeyler karalıyorum bu ara