merhaba kızlar ben bir suru poğaca tarifi denediğim halde bir turlu bu poğacayı istediğim gibi yumuşacık pofidik pofidik lezzetli bi şekilde tuturamadım pastane poğacaları gibi bazen haftasonları kahvaltıda bazen misafirlere bazen keyfiye yapmayı severim ama ya kuru olur ya tatsız tuzsuz okadar tariften biridemi tutmaz pastanedeki poğacalar gibi vereceğim tarif tam bir pastane poğacası ozenle yaparsanız ve masrafsız oyle sıvı yağlar sutler yumurtalar falan yok bunu bir pastaneci paylaşmış orjinal tabi ben evde yapma şekliyle yazacağım gerekli malzemeler 500gr un 1 paket katı yağ 2 tatlı kaşığı şeker bir tatlı kaşığı tuz 1 paket yaş mayanın yarısı ve yarım su bardağı su tabi su una gore değişir gel gelelim yapılışına asıl mevzu burda işte hepsini katıp harmanlayıp bir hamur elde etmiyoruz puf noktası burda un ve oda sıcaklığındaki yağımızı bir guzel un helva kıvamı alana kadar ovalıyoruz ortasına şekeri tuzu ilave edip yavaş yavaş suyu ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz suyu fazla koymuyoruz cunku yağ erimeye başlıyo yavaş yavaş ilave edelimki hamur cıvık olasın ayrı bir kapta az un ve mayayı suyla eritiyoruz ve mayalı hamuru pohaca hamurunun icine katıp 5 dk daha yunuruyoruz ve hamurumuz hazır mayalamak icin bekletmiyoruz hamura şekil verip tepsiye diziyoruz yumurtasını surmuyoruz fırını 40 derece onceden ayarlı olmalı poğacaları mayalanması icin fırına suruyoruz 30 dk gibi bir surede poğacalar mayalanıyor kabarıyor uzerlerine yumurta sarısını surup 180 derece de 20 dk pişiriyoruz fırında 5 dk dinlendirip servis ediyoruz misssss misss mutlaka deneyin sizinde guzel tarifleriniz varsa paylaşın lutfennn