Kırmızı Kadife Browni
. ♥ Cilek ve Cikolatanın Muhteşem AŞK 'ı ♥.
Oda sıcaklığında 200 tereyağı,
1,5 su bardağı toz şeker
4 yumurta,
Cay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı)
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
1 pk. bitter veya sutlu cikolata (tercihinize gore)
1kase kucuk parcalanmış cilek
6 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı cilekli sut veya yoğurt
1 su bardağı kırılmış ceviz
2 1/2 su bardağı un - bal kıvamında olacak

Hazırlanışı :
Oncelikle gıda boyası sağlık acısından uygun vs.değil soylemler nedeniyle kullanımını tercihinize bırakıyorum, ama bu muhteşem gorunum icin şart....
Fırını 175C'ye getirin. 23-24cmlik kek kalıbını yağlayın.
Yumurta ile şekeri cıparak kopurene kadar cırparak başlıyorum, gıda boyasını, yağ ve vanilyayı ilave ediyoruz, iyice karıştırmaya devam.... Cilekli olacakya tam anlamıyla icine sut/yoğurt karışmımızı da koyalım dahi devam karıştırınnn, son Erimiş cikolatamızı ilave ediyorum...
Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir yerde karıştırın derler ama ben Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edip karışımın ozleşmesini sağlıyorum. Ve cevizleri ilave edip karışımı kalıba dokun.
3. Fırında 20-25 dakika pişirin.
(ben 25 dakikadan sonra 150C'ye alıp cok az bir sure daha -kurdan temiz cıkana kadar- pişiririm.)
Kalıptan cıkarmadan telin uzerinde tamamen soğutun. Soğuyunca servis tabağına alın. Dilerseniz cilek ve antep fıstığı ile susleyip dondurma eşliğinde servis yapın.
Afiyet Olsun
Alternatif sunum icin kucuk kalpler arasına krema/krem şanti uygulayabilirsiniz;

Hatta

Yine uzerine krem şanti/krema uygulayıp cilek ve cikolata ile pasta gibi de harika bir sunum elde edebilirsiniz..
Opuyorum; Sevgiler...