Bana cocukluğumu ve o mis kokulu bayram gunlerini hatırlatan;'benim lugatımdaki karşılığı:Anneannemin Sulu koftesi;olan enfes bir corba..
Ben terbiyelisini daha cok seviyorum lakin sizler dilerseniz salcalı su ile de yapabilirsiniz.
Kofteler de yine keyfinize bağlı ben bazen bulgur bazen pirinc kullanıyorum - monuye bağlı -
kofteleri yuvarlayıp bir muddet buzlukta da saklayabilirsiniz.
afiyet olsun

•300 Gr. Kıyma
•3 Yemek Kaşığı Koftelik Bulgur
veya pirinc
•1 Adet Soğan
•Tuz, Karabiber, Nane
•2 Yemek Kaşığı Un (kofteleri bulamak icin)
•1 Lt. Su
•1 Orta Boy patates
•1 Cay Bardağı Sıvı Yağ
terbiye:
•1 Adet Limon Suyu
•1 Adet Yumurta Sarısı
.2 kaşık un
.1-2 kaşık yoğurt (opsiyonel)
bulyon.

•Oncelikle, soğanı rendeleyin, kıyma, bulgur, birer tutam; tuz, karabiber ve nane ile karıştırarak, yoğurun.
•Hazırladığınız kıymalı harctan, bezelye buyukluğunde minik toplar yapın, bir tepsiye un koyun ve yuvarladığınız topları icine atın. 3 yemek kaşığı unu birden değil, azar azar ekleyin ve arada tepsiyi sallayarak, koftelerin una bulanmasını sağlayın. (Un; hem koftelerin birbirine yapışmamasını sağlıyor, hemde corbadaki terbiye gorevini yapıyor
•Bir tencereye, sıvıyağı koyun ve hafifce kızdırın, minik minik doğradığınız patatesleri ekleyin ve cok az yumuşayana kadar kavurun (1-2 dk.) Kaynar suyu ve unlu kofteleri ekleyin. Arada hafifce karıştırarak kofteler pişene kadar, kısık ateşte kaynatın
kofteler pişince yumurta sarısı;limon yoğurt ve un ile hazırladığınız harcı yavaş yavaş corbaya ekleyin surekli karıştırın
isterseniz bulyon katın.
servise hazırdır.